Saj to mislim, to ne more biti razlog za zaprtje, prej obratno, encimi bi morali še bolje laufat. Si morda vmes bila kaj na antibiotikih?
[/quote]
Ne, nič, na AB sem bila pred enim letom, ko še nisem hujšala, ne jemljem nobenih zdravil, prehranskih dodatkov ali karkoli.
Vodo odvajam normalno, je ne zadržujem, vsaj ni videti, da bi bila natečena, kar sem recimo prej bila.
Kakšnega pa imaš zdravnika? Je odprt, se da z njim kaj pomenit?
[/quote]
Zdravnika imam super, pred kratkim sem bila klicana na sistematski po 40., vse bp, pri G sem bila tudi pred kratkim, zobe imam zdrave, …
Skratka, res mi je čudno, da sem si življenje spremenila v bolj zdravo, da bi prebava morala funkcionirat po vseh zakonitostih, a žal ne dela…
Kako je pa s temi encimi in floro, kako se da to popravit ali kaj je dobro za prebavne encime in črevesno floro? Probiotiki?
Zdravnika imam super, pred kratkim sem bila klicana na sistematski po 40., vse bp, pri G sem bila tudi pred kratkim, zobe imam zdrave, …
Skratka, res mi je čudno, da sem si življenje spremenila v bolj zdravo, da bi prebava morala funkcionirat po vseh zakonitostih, a žal ne dela…
Kako je pa s temi encimi in floro, kako se da to popravit ali kaj je dobro za prebavne encime in črevesno floro? Probiotiki?
[/quote]
Ja, probiotiki. Ampak bi bilo dobro vedet kateri ti manjkajo, drugače je to le ugibanje. Tam kjer delajo samoplačniške laboratorijske preglede, delajo tudi analizo blata na prebavljivost, pozanimaj se.
bravo za izgubljene kile, to so moje mokre sanje, samo kaj ko mi vedno zmanjka motivacije in hitro zabluzim na stara pota. Sedaj se mi je nekaj premaknilo v glavi in se držim, da ne jem OH (kruha, sladkarij, predelane hrane…) in se že počutim dosti bolje. To tudi nekaj šteje.
A bi ti z nami še kaj podelila svoje izkušnje, predvsem kako ti tako dobro uspeva na dolgi rok, da se držiš začrtane poti? Imaš koga, ki te motivira, ali si sama tako močna?
Glede odvajanja pa žal nimam kakega nasveta, ker si sprobala že vse. Jaz imam te težave, ko gremo na dopust, vedno, ampak vedno me zapre. Ko pridemo domov pa serjem (pardon izrazu) 2 dni. Pijem pa donat vsak dan, vsaj pol litra po požirkih, to mi pomaga, tako, da zdaj tudi na dopust vlečem donat s sabo in je bolje.
Oglasi se še kaj in še 1x čestitke za tvoj dosežek.
Hvala :))) Zelo sem zadovoljna z rezultatom, sploh danes na vagi, ko mi manjka samo še 4kg do normalne teže po ITM, potem pa še ene 10kg do moje stare teže in oblačil v omari :)))
Odločila sem se, da shujšam in hujšam. Nič mi ni težko in ne potrebujem nobene druge motivacije, kot številke na tehtnici, ki so vsak mesec nižje.
Nikdar prej nisem bila na dieti, če ne štejem, da sem prebrala dieto in celo kao 1 dan jedla po njej ali pa še to ne, pa nekajkrat sem poskusila zmanjšati vnos hrane, ampak sem zmanjšala eno, povečala pa drugo, tako da sem si sicer mislila, kako bolj zdravo jem, a sem bila na istem kot prej.
Zloudala sem si aplikacijo s katero si štejem kalorije, pojem 500kcal na dan manj, kot jih porabim in to je to. Jem vse, tudi OH in vse belo in vse sladkarije, je pa res, da vsega tega pojem veliko manj, ker ima pač veliko kalorij, da nisem lačna, pa pojem veliko sadja in zelenjave.
Vsi mi si mislimo, če pojemo 2 žlici kislega zelja ali skledo solate, da smo kao jedli zelenjavo in da je zdravo, pa je to daleč od resnice, veliko zelenjave pomeni pol kile zelenjave za kosilo, nekaj kuhane, nekaj sveže. To pa potem res ješ zelenjavo. Sadje prav tako, vsi ga odsvetujejo, ker imasladkor, jaz ga jem normalno, vsaj 200-300g na dan in hujšam.
Zdaj sem že itak v tej fazi, da sem se očitno navadila in na manj hrane in na manj kalorij, tako da tudi kdaj, ko gremo kam in se nažrem, potem naslednji dan ali celo naslednjih par dni jem zelo malo. Recimo ravno čez vikend smo doma delali pico, poskušali nekaj novega, naračunala sem, da ima moja pica 2.000kcal, pojedla sem jo komaj, ampak res koma 2/3, pa še to v ene treh poskusih in še to samo zato, ker je bila božanska. Tisti dan nisem jedla nič drugega, naslednji dan sem pojedla komaj kaj, pa še to bolj lahke stvari, ker sem bila še čisto polna od pice. Navadiš se, telo se navadi, želodec se navadi in enostavno ne poješ več toliko kot prej niti v količini, niti v kalorijah.
Glede prebave je pa zdaj malce bolje, uvedla sem mlečne izdelke, sir še vedno zelo malo in občasno, se pa potrudim skoraj vsak dan vključit jogurt s kulturami in zdi se, da se počasi stanje popravlja. Moram se nekako še zmenit sama s seboj, da nekje nekaj zmanjšam, da uvedem še polnozrnat kruh in več mlečnih izdelkov, verjetno bo potem še bolje.