Najdi forum

Hujšanje in poraščenost

Pozdravljene!

Zanima me za tiste, ki ste bolj močne in bolj poraščene, ali ste s hujšanjem izgubile kaj dlak?

Čist nobena???
Očitno sem edina z dlakami…bog mi pomagaj..

hej dlakec, ne gre za to, da si edina z dlakami, tudi jaz sem med njimi, ampak s hujšanjem jih nisem nič zgubila.

Torej zaman upam, da bo kakšna odpadla ki je zrasla zaradi povečanja teže…

Se opravičujem, ampak ob prebranem (dlake zrasle zaradi povečanja teže) se mi je takoj porodila misel o težavah s hormoni. Preveč moških hormonov bi po moji laični predstavi čisto lahko prineslo obe posledici hkrati, torej povečanje teže in rast dlak. Misliš, da bi bilo to mogoče?

Lp

Ravno to sem razmišljala. Ali pa mogoče ščitnica? Čeprav ne vem ali vpliva na poraščenost.

Nisem še zasledila, da bi ščitnica vplivala na rast dlak, vsekakor pa vpliva na presnovo in s tem na telesno težo. Jaz bi se vsekakor na tvojem mestu posvetovala z zdravnikom, ker lahko gre za hormonske motnje. Čisto mogoče pa je, da ni nič posebnega narobe, a vsaj vedela boš, pri čem si.

Vso srečo želim!

Lp

Zaradi nižjega delovanja ščitnice bodo prej izpadle, ne bo pa jih toliko manj (torej začasna sprememba). Ko boš začela spet normalno prehrano ob zadostnem vnosu se bo vse povrnilo v prvotno stanje. Poraščenost je bolj genetska, odvisno kako občutljivi so folikli na testosteron, tega pa je zadosti, tudi ko imaš nižji vnos.

Lp,
Goran

Hvala!

Sem že naročena na hormonske teste in na ščitnične teste. Sicer to ni strašna poraščenost, jo pa sama opažam že več let, npr. pred 10 leti te poraščenosti ni bilo.

New Report

Close