Najdi forum

Hujšanje in kilogrami

Pozdravljeni,

zanima me ali kdo ve, zakaj kljub telesni vadbi, ki jo imam skoraj vsak drugi dan, kljub preštevanju kalorij ne shujšsam. velika sem 164 imam pa 58 kg, kar je too much.
naj povem mojo zgodbo..
Nikoli nisem bila pretežka… vedno sem imela idealno postavo, vendar sem res stradala. Brez zajtrka…večerij… količinsko sem pojedla zelo malo. Nekega dne pa sem se odločila jesti zdravo in 5 obrokov.
Tako dan začnem z zajutrkom…malico kosilom in večerjo.
V zmernih količinah. Dnevno porabim veliko kalorij…
Zanima me…ali se mora telo navaditi oziroma pospešiti presnovo glede zajtrka ali bom morala ponovono opustiti zajtrk, če bom želela shujšati.

hvala za vaše odgovore in pomoč, P

Pozdravljeni Pika,

najbrž tega ne boste želeli slišati, vendar vaša telesna teža ni prevelika. Najbrž telesu ustreza in porabite ravno toliko kalorij kot jih zaužijete. Stradanje ni nikoli rešitev, ker se kg vrnejo potem nazaj kot bumerang ali pa lahko zapadete še globje in zbolite. Če ste nezadovoljni s seboj, kg tega ne bodo rešili. Poiščite drugo pot.
Lahko se pa vedno posvetujete tudi z osebnim zdravnikom, morda vam lahko poda kakšen nasvet glede prehrane. Opuščanje obrokov ni dobra rešitev, je bolj začaran krog.

LP

Tatjana

V 1 mesecu sem izgubila 5 kg. Nisem načrtovano hujšala in tudi jem ter gibljem se enako kot doslej. Ali je to lahko posledica kakšne bolezni za katero ne vem? Kaj bi lahko bil vzrok, ker nočem shujšati še bolj? Kljub malce prekomerni teži sem zadovoljna s sabo in s svojo postavo, ki je normalna.
Velika sem 179, tehtam pa 73 kg.

P. S. Zadnja 2 meseca zanalašč jem veliko, pa se mi teža ne spremeni…

Pozdravljeni,

žal ne morem povedati konkretnega razloga za nepričakovano izgubo kg, ki jo opisujete. Običajno lahko nepričakovano izgubimo kg, če veliko delamo ali se stopnja stresa poveča, lahko pa gre seveda tudi za določeno bolezen. Najboljše bi bilo, da obiščete osebnega zdravnika, ki bo lahko opravil preiskave. Na ta način boste lahko izključili konkretno bolezen, lahko pa, če se ugotovi, da obstaja fizični vzrok, zdravnik poskrbi za primerno zdravljenje. Izguba 5kg v enem mesecu je velik šok za telo in dobro bi bilo raziskati kaj je razlog zanjo. Svetujem vam, da obiščete osebnega zdravnika.

Lepo pozdravljeni,

Tatjana

New Report

Close