Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo HUJŠANJE IN HIPOTIROZA

HUJŠANJE IN HIPOTIROZA

Že nekaj let jemljem Euthyrox, preko 100 mg.
imam seveda precej preveč kil, ki sem jih pridelala postopoma, nekaj pred odkrito hipotirozo, nekaj po.
sedaj bi končno rada shujšala, ampak ne vem, kako se tega lotiti.
za neke restriktivne hitre diete nisem preveč navdušena, ker vem, da je problem ohranitve teže velik.
poleg tega sem močno slabokrvna, kronično.
zadnje čase nekaj tudi športam, vendar to samo po sebi pri meni pač ne pomeni izgube kil.
prosim za kakšne izkušnje in nasvete.

Pri meni pomaga edino striktno štetje kalorij. Z dnevnim vnosom okrog 1400 kalorij mi uspe hujšati okrog 0.5 kg na teden.

Kar se hrane same tiče – veliko proteinov, zelenjave v vseh oblikah. Porcije izmerjene in stehtane. Sladkarije, ki so moj glavni problem, imam sedaj za obrok 1-2x na teden (pomeni, torta/palačinke so 1x – 2x na teden za kosilo, namesto za sladico po kosilu). Trije obroki dnevno. En dan na teden si dovolim kaj res slabega (pica, …). Ničesar nisem popolnoma črtala z jedilnika. Delam približni plan, kaj bom jedla skozi teden, temu primerno nakupujem. Vodim dnevnik hrane. Deluje predvsem v smislu, da če hočem nekaj pojesti, se mi ponavadi ne da vpisati. in potem pač ne pojem 🙂

Seveda so diete, ki so hitrejše in bolj uspešne… ampak niso vzdržne. Vsaj zame ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close