Hujšanje Hruška & Co nadaljevanje
Hruška . Kje pa imaš postavljeno sobno kolo? Mislim, da je kakšna lokacija v dnevni sobi pred televizorjem za ob osmih zvečer zelo primerna. Zato, da se odpraviš v kakšen od družine ločen prostor moraš imeti tudi več volje. Vem da ni estetsko imeti kolo v dnevni sobi, je pa praktično (in povečuje našo estetiko. ha ha).
Ja to je lušno rečt samo težje izvesti. Laže bi menjala moža, kot svojega pripravila k temu delu, ker zanj je vse čisto. Še ko mam kake take feministične popadke, in rečem zdej je pa dosti in ne delam nič cel teden (si lahko predstavljate kaka je hiša po tednu dni, če se nihče ničesar ne pritakne, niti posode), pač ni nič narejeno in oba modro molčita. Edini, ki kratko odnese sem jaz, ker mi postaja kr slabo, ko vidim vse razmetano in posodo neoprano in to stoji in stoji, dokler mene ne mine ta “izpad” in pospravim vse za nazaj. Njiju očitno ne moti. Tako, da se ta taktika pri nas ne obnese.
Astrid
Kot sem tu že večkrat napisala – vsak mora najti svoj način. Prvo kar sem naredila, sem se redno dvakrat tedensko rekreirala – vadba tae boja. Svojo aktivnost sem skušala čim bolj povečati tudi v vsakdanjem življenju – npr. nehala sem razmišljati takole: Ker grem v pralnico dva štuka nižje po perilo, kaj lahko spotoma še nesem dol in kaj moram spotoma še prinesti od spodaj, iz kleti…. Nov način izgleda takole: Perilo grem iskat. Vsak sprehod po stopnicah mi koristi.
Več se vozim tudi s kolesom (npr. tudi v službo, če je vreme), v trgovino grem peš (razen na redni tedenski nakup, ko je preveč hrane)…
Odpovedala sem se vsej kalorični pijači – pijem vodo, nesladkan čaj (ki sem ga čez poletje skuhala že zjutraj in ga pustila, da se je ohladil do popoldneva), kupujem tiste pijače, ki so manj kalorične, če si jih že privoščim (npr. v lokalu naročim Coca colo light, ker nima nič kalorij).
Hrana? Na dan sem se odločila, da pojem do 1200 kcal. Ker zjutraj pijem belo kavo (torej okoli 2 dcl mleka, je to kakšnih 120 kcal. Vso razliko v manjših obrokih pojem tekom dneva. Običajno zmanjšano kosilo je tam okoli 500 kcal, dva obroka pa nekako po okoli 300 (kar je ogromno sadja, zelenjave, kakšen jogurt, tudi kos kruha če sem lačna) Skratka – nobene drastične diete – ker je to pri meni že 100x propadlo, ker sem bila žalostna in slabe volje,…. že po enem tednu.
Postavila sem si cilj – Vsaj 1/2 kg manj na teden (pa je šlo v povprečju več!)
No nekako takole
LP
Upam da ti bo uspelo Špela
Hruskica, daj si kolo pred televizijo, ali pa reci malemu, naj se s tabo uci, ti pa “kolesaris” zraven. Naj ti nebo nerodno..
Ali pa si ga daj, kot je rekla Špela pred TV. Ful pomaga.
Kaj pa ce bi si nardile tehtanje na ponedeljek zjutraj? 🙂 Jaz ga imam v soboto, pa sem studirala, ce bi si prestavila vse skupaj,… ker vikendi so res pošastni. 🙂
Obupana, kako kaj danes?
Mateja, nic se ne sekiraj, kako pa se drugace pocutis?
Astrid, dobrodosla med nami! 🙂
Špela, pri nas v mestu pa imamo trgovino Špela, sem vceraj sla mimo, in sem se nate spomnila. 🙂
Lep, dezeven pozdrav vsem!
Nikar ne zapadaj v depresijo zdaj obupana. In spremeni nick, ker že samo to, da si govoriš da si obupana, boš še bolj postala obupana. In kot se že ve, za dežjem pride sonce. Res trenutno vreme ni najlepše, pa tudi to, da si se razšla s fantom te še bolj spravlja v depresijo. Danes si vzami pavzo. Pojdi v videoteko po par dobrih filmov, kupi si dve tri kile sadja, da se tolažiš in hkrati ne pregrešiš preveč.
Predraga Obupana
Saj v takih trenutkih je težko videti dobro stvar v temi, toda poizkusi poiskati vsaj eno svetlo piko. Vsak ima svoje slabe in dobre stvari. Pa bodi danes “zlobna”, pa išči napake pri fantu.
Ko sem bila stara toliko kot ti, še nisem verjela pregovoru, da za moškim in avtobusom ni vredno teči.
Poskusi si organizirati življenje tako kot da boš vedno sama, da bo življene prirejeno tvojim potrebam in ne potrebam drugih. Ko boš sama zadovoljna s svojim življenjem boš videla, da je svet lep. Saj je zelo dobro, da imaš na poti skozi življenje spremljevalca (ali več), toda smisel tvojega življenja si ti. Ostali so samo dekoracija.
Bodi samozavestna. Poišči modrino na oblačnem nebu. Ko boš najbolj jezna ali žalostna, se odpravi na sprehod. Pa skoči v vsako lužo, ki jo vidiš. Boš videla, da pomaga. Naberi si nekaj jesenskega listja. Se odloči, kaj dobrega si boš skuhala, si to skuhaj, odmeri si porcijo, ostalo pa takoj daj zamrzni, za drugič (to pomaga, da ne poješ preveč).
Življenje je lepo, če ga živiš, tako kot ponuja se samo in ne kot ti želiš…
Lep dan ti želim. Jutri spet obljubljajo sonce.
Mateja
Obupana!
Zdaj je pravi čas, da začneš na novo. Spremeni svoje življenje. Npr. zjutraj jej zajtrk (če ga že ne – je najpomembnejši obrok dneva), spremeni frizuro, reci si, da bo od danes naprej vse drugače. Postavi si cilj – točen datum in kilograme, ki jih želiš izgubiti.
Res pa je, da če se hočeš spremeniti, moraš na tem res delati, ne si samo želeti.
Srečno!
Nick bom spremenila takoj, ko se bo zgodilo v moji glavi, prej ne morem, na zalost!
Sem upostevala tvoj nasvet in si nakupila kar nekaj sadja, upam, da se s tem ne bom prevec pregresila!Danes grem zagotovo na pace, ker se moram vklopit v druzbo in na novo zazivet, pa kaj ko so tam same suhice!!!!
Vceraj sem zvecer jedla grozdje, vseeno bolje kot cokolado in sladoled, kar sem ponavadi pocela kadar sem bila depresivna,upam, da se na vagi ne bo prevec poznalo!
Hvala!