Najdi forum

Hujšanje Hruška & Co nadaljevanje

Lep sončen dan.
Šola se je začela, sem bolj nervozna kot moj ta mali tako, da mi včeraj ni uspelo držat posta, se mi zdi da sem kalorično še preveč pojedla. Odkar je tako hladno postalo mi tudi nekam ni do pitja tekočine. Mogoče bi morala na tople čaje prešaltat.

Razmišljam, da bi nehala kadit. Strašno mi gre na živce moje kajenje. Da ne govorim o tem, da zapravim preveč denarja za njih. Vem sicer, da se bom na začetku malo zredila zaradi tega, vendar ker že tako pazim na hrano se mogoče ne bom tolko kot bi se drugače. Ko sem razmišljala, kako naj se zaposlim brez cigaret, ker je na začetku zlo težko, sem pomislila da bi jedla tista semena bučnic, ko jih moraš luščit. Sam ne vem kako so kalorična, Sam se mi zdijo odlična, ker moraš roke zaposlit. Kaj mislite na to?

Obupana, če si si prečitala vse kar smo napisale prej na to temo, si vidla da tako vseskozi neki ješ. Res je problem popoldne, sam probaj takrat telovadit in prvi teden pejdi kr spat ko maš krizo. Meni je pomagalo. Za začetek pa povej še višino in kile. Naj ti ne bo nerodno sej je vse anonimno in tebi bo tudi pomagalo če boš to na javno napisala.

Dobro jutro!

Obupana, velja. Kar sproti se oglasaj, tudi ce si v krizi.

In, kako ste kaj dans? : )

Hruska.. a ti kadis? Nisem vedla. : )
Moja mami je tud kadila, ful dolgo in ful dosti na dan. Pa se je enega lepega dne odlocila, da ne bo vec. Z nicemer se ni zamotila, enostavno, nehala je. Pa ji je uspelo.
Za vzgled pa ji je bil sosed, ki je vcasih dnevno pokadil 3-4 skatle.. in je rekla, ce je on lahk nehal, lahko tudi jaz. In zdaj ne kadi vec ene 10 let. Pa se ji nic ne lusta.
Tudi tebi bo uspelo.. Verjemi, ce bi vidla pljuca od enga kadilca, bi te minilo.. se bolje, pojdi na slikanje svojih, pa ti naj pokazejo, kako mas zazelhana pljuca. 🙂

Aja, pa se to, obstaja tudi neko 7 dnevno “zdravljnenje”, nekje 50.000 SIT stane, pa pol ziher nehas kadit… to vem, ker je sodelavka hotla it, pa ji je pol blo skoda denarja, ampak, se vedno kadi, pa se vec zapravi zraven. 🙂
Lep pozdrav!

Tea, pa se tvoja mama ni nič zredila? Jaz sem namreč pri prvem poskusu, ki je trajal 3 mesece pridobila skor 15 kg.

Ja, je se ene 5 kg zredila.. sam, po moje je to v glavi, da se zredis.
Tisti, ki so po naravi suhi, se sploh ne zredijo, kteri pa smo nagnjeni, pa se zredimo.
Ne vem, treba v glavi kliknit, pa nehat kadit, obenem pa se zdravo prehranjevat.
Ful lahko je to napisat, ampak, tezje je to storiti v praksi.

Hruska, probaj, tukaj bomo s tabo, in ti pomagali.
Probaj na zacetku malo omejit cigarete,… naprimer, ce jih pokadis 10 na dan, jih daj jutri 9, zmanjsaj kolicino, pa se upri skusnjavi, ce si ti lusta se vec. Cigareti so isto kot hrana, ce jih “zlorabis” posatnes odvisen od njih…. isto je s hrano.. in z vsako stvarjo..

Živjo.
Tea ima kar prov ,ampak jaz ne vem ,če bi lahko nehala kadit.Potem bi morala spremeniti še okolje ,ker tukaj vsi kadijo-sem že dvakrat nehala pa spet začela.

LP Poly

Poly, mislim, da je to sam izgovor, ce vsi kadijo, se pa jaz kadim. Pri nas tudi vecina kadi, nekaj pa nas ne kadi.

Kaj pa vem, saj vsak sebi dimi pljuca.. ampak, hudo pa je, da niti v sluzbi ne grem vode pit v kuhinjo, ker se prevec kadi.. vedno grem pit na WC ali pa si s sabo prinesem.. v glavnem, noben od kadilcev ne gleda na nekadilca, prizge si ga skoraj povsod, ce je le mozno.
Pa ni zdaj to pljuvanje po vas, ki kadite, ampak pac povem moje mnenje.. jaz se jim raje izogibam, ker me dim moti. 🙂
Tako.

Sem vas ze kar posteno pogresala, sem se zbala, da vas kar nikjer ni!JA, moja visina je 168 cm,imam pa kar 88 kg, kar je odlocno prevec!Vceraj sem prvi dan zdrzala zadevo tako kot je treba, spat sem sla takoo lacna, da sploh nisem mogla zapati, kajti krulilo mi je po zelodcu, kot ze dolgo, sem pa zato veliko bolj uzivala v zajtrku!
A je kolicina sadja strogo omejena za malico, naprimer LE eno jabolko, kaj ce zdraven pojes se kako hrusko ali breskev??

Pozdravljena,
dons je malo bolje, ampak sem bila vceraj v hudi krizi , pa sem si rekla, da mi v bistvu sploh ne pase se prenaest, pa je blo malo bolje!Strah me je, da mi ponovno ne bo uspelo!!Tega se najbolj bojim, sem se ze malo sprijaznila s tem, da na hitro ne bom zgubila odvecne teze, no ja,..veliko mo pomeni vasa pomoc, hvala in javite se se same s kako pozitivno zgodbo!!

Tea jaz ne kadim ,tam kjer se ne kadi.Ko gremo kam na obisk,pa tam ne kadijo in postavijo pepelnik na mizo,jaz ga ne prižgem čeprav pravijo ,da lahko.Tudi v drugih okoliščinah ne prižgem-kakšen kraj ali če nekoga moti.Nisem spet tako strastna kadilka,da ne zdržim tudi 10 minut brez cigareta,če je treba tudi cel dan zdržim.Je pa res,da je to ena umazana razvada in sem začela z zmanjševanjem in moram šemoža naluštat,da bo še on nehal.
LP Poly

Grem skadit svoj zadnji ????? cigaret. Upam da bo res.

Sem našla, hvala.

Poly, si ena izmed vljudnih.. sama pa ves, da je vecini vseeno. 🙂
Hruskica! Bravo!! 🙂

Obupana.
Jaz ti predlagam, da naenkrat jes eno vrsto sadja, ce bos jedla hrusko, potem jej same hruske.. To sem prebrala v eni knjigi, da sadja med seboj ni dobro mesat.
Obupana, glih napaka shujsevalnih diet je, da stradas, ce bos zvecer lacna le sezi po kaksnem sadju, priporocljivo je sadje z nizkim glikemicnim indexom. Ali pa spij kozarec vode, zelo pomaga.
Tabelo zivil z nizkim glikemicnim indexom pa poisci na http://www.myOlympica.com – gres na objavljene clanke. Tam pa najdes tudi tabelo.
Jaz se ravnam se po knjigi, Jem, torej hujsam, po Montignacu, sem jo ze na forumu priporocala, pa tudi tiste, ki jo imajo jim je super.
Nisem lacna, ne stradam, pa se dobro se pocutim, imam energijo.. tega pa mi je pri dietah manjkalo (vedno sem bila slabe volje, na vse druge jezna, ker nisem smela jest) Zdaj pa jem, samo pravilno izbiram.
Obupana, bodi pridna.

Punce lep pozdrav!

Že lep čas sledim vašim klepetom, podpori in pomoči. No, nekako sem se le spravila napisati tudi svoj del.
Starost 25, višina 167, teža 74. Preveč! Spet še en obupan primer. S svojih 65, s katerimi sem zgledala čisto ok (pač močna konstrukcija, boki, gor pa ok), sem prispela sem. Vse zaradi enega razočaranja v ljubezni. In veste kaj? Ni vredno!!! Sedaj sem se odločila, da se spet spravim v red. Če dovolite, se vam pridružim?

Prejšnji teden sem se lotila UKC diete, ta teden pa sem jo opustila. Ne gre mi – toliko mesa in jajc, ki jih že tako ne maram…. pa nekako nadaljujem z bolj zdravim načinom : več sadja, zelenjave, jogurtov, ful vode… celo migljat sem neki začela. Zdaj bo kmalu bolj znosno vreme, pa bomo spet na fitnessu. Upam… To so nameni, ki so dobri…bolj me pa izvedba skrbi…. na pomoč!

Tudi meni rabi le spodbuda, morda kak nasvet in ideja kako vse te muke olajšati.

Lp,

Astrid

Ja,sej to je bistveno pri celi stvari,ideje so super, nameni najboljsi, izvedba vsega tega pa je potem tisto kar je bistveno!
Verjemi, da nisi sama, jaz sem se bolj brezupen primer,upam, da bova delezni se naprej podpore vseh na tem forumu!
Meni je lazje ce kaj napisem in preberem kaj si mislite o tem, tako se neham smilit sama sebi in si recem saj bo!
Hvala vsem!

Pozdravljene – gledam na forumu, če je kaj novega, pa na ven izgleda, da ni nobena nič napisala, sedaj sem pa ugotovila, da ste vse tukaj – tabela laže.

Najprej pohvala Hruški – če je bila tista dopoldanska cigareta res zadnja. Moj mož je nehal pred dopustom – konec julija. Ker ni tiste sorte, ki bi mu hrana kaj škodila se tiudi zredil ni. Glede na to, da si se disciplinirala mislim, da se tudi tebi ne bo poznalo.

Astrid – pozdravljena in dobrodošla. Imaš točno take mere, kot sem jih jaz imela sredi aprila. Z malo pridnosti ti bo do novega leta uspelo – jaz imam danes 64,5 kg, kakšen dan tudi 64. Cilj ki sem si ga postavila do konca je še 4 kg do decembra. Ker sem ta teden imela 3 rojstne dneve, sem se spustila iz rok, nameravam pa to popraviti od jutri dalje. Sicer pa prihodnji teden spet začnem z redno rekreacijo in bo spet boljše.

Obupana – brez začetne lakote pač ne gre. Poteši si jo sicer s sadjem ali zelenjavo, vendar bo kriza verjetno vseeno. Pomisli pa na lep trenutek, ko po enem tednu stopiš na tehtnico in pokaže rezultat. Pa drži se hranjenja na tri ure – motiviraj se s tem, da si rečeš – aha še eno uro do obroka – ravno še tole omaro pospravim ali tole oddajo na tv pogledam, pa bom spet jedla. Tako gre lažje. Veliko uspeha ti želim.

Tea, Sončnica, Poly – vidim, da si ste vedno vztrajne! Prav je tako, saj imamo pravico biti lepe.

Lep pozdravček vsem Špela

Spela!

No, glede na to, da so najine začetne mere iste… mogoče kak namig kako ti je to uspelo? To je vendar krasno! Čestitam!! Upam, da bo tudi meni uspelo. Mi lahko poveš kakšen je tvoj način prehrane, vadbe, saj si očitno v 4 mesecih ogromno izgubila? Montignac? Ali dieta?
Upam, da mi bo tvoj primer v vzor. Očitno pa je dokaz, da se vse da, če se hoče…

Vnaprej hvala!

Astrid

Danes je bilo spet tehtanje

Škoda, ker ni nič manj kot pretekli teden, pa dobro, da ni nič več, kot pretekli teden (80.5).

Se pozna, ker se ne rekreiram, pa še v soboto in nedeljo smo peli miške. So bile super dobre, samo na vagi so se pa tudi poznale. Še dobro, da ni vaganje v ponedeljkih zjutraj.

Mene vsaka dobrota premami, posebej če je sladka. Še dobro, da je jesen in je veliko svežega sadja. Med tednom se potrudim in ga jem vsako dopoldne. Popoldne je pa kakor je. Bi bilo veliko bolje, če nebi bilo sobot in nedelj. Takrat pa jem preveč. Bom morala malo spremeniti zaposlitve doma.

Lep dan vam želim

Mateja čist razumem, da te premami sladko. Pri meni je tudi problem, ker bi mali rad kaj sladkega pojedu in je treba ob vikendih kaj spečt in se tako trudiš, da potem moraš vsaj probati kaj si naredu. Pa tudi vikend je primeren čas, da lahko boljše skuhaš in popraviš malo jedilnik od celega tedna, ker je več časa za to. Tako da je pri meni tudi problem za vikend, med tednom gre, ker ni toliko časa in pride hitro večer in se laže kontroliraš. Po moje je rešitev, da bi še več telovadla na tistem sobnem kolesu ko ga imam. Samo čas je problem. Lepo se sliši eno uro na kolesu, sam ko težko najdem to uro. Sedaj se prav prisilim it za tistih 20 minut na njega, čeprav po pravici povedano se mi ne da. Prideš domov, pospraviš, skuhaš, pripraviš za drugi dan, šola se je začela pa naloge, pa še popoldne moraš kam skočit, pa vrt, pa mali miljon opravkov, zvečer si utrujen in zdaj tu notri stlači še uro vožnje na kolesu. Sej zvečer bi bil čas, ko se spraviš pogledati kaki film, samo takrat se mi enostavno ne da več, še filma se mi ne da gledat, raje mal prečitam. Izgleda mam preslabo motivacijo. Vse sem preštudirala in splanirala dan, sam se navadno potem vse obrne na glavo. Kak predlog? Kako najdete čas za it v fitnes dvakrat na teden? Sama bi rabla vsaj tri ure časa, uro da se odpravim in tam pridem, uro tam in uro nazaj. To se mi zdi mal preveč. Imam doma kaseto za aerobiko, pa mi tud zmanjka motivacije. Rada bi imela mir tisto uro, sam me ta mali vsakih pet minut kaj praša, kaj rabi, pa telefon, pa kot zakleto se takrat najdejo vsi, ki bi kaj rabili od mene. Kot tisti Murphyev zakon. Ne vem ali sem tak slab organizator svojega časa, ali so to samo izgovori, samo nekam mi ne uspe vse uskladiti. Da ne govorim o tem kako lahkotno poskakujejo tiste na kaseti, jaz pa komaj tempo lovim, pa vaj ne znam na pamet. Prave komike, tako da me še volja mine. Ko pa končno pridem do nekaj prostega časa pa se raje dol vsedem pa noge stegnem. Tak ne bom prišla nikamor.

Hruška, tisto uro prostega časa za kolo lahko poskusiš pridobiti tako, da del svojega dela po hiši (sesanje, brisanje prahu, …) pretovoriš na moža, pomaga pa mu lahko tudi sin. Ne vem zakaj v naši družbi po hiši delamo večinoma ženske?
Držim pesti za vse vas, saj vem kako težko je shujšati.
LP, Tatjana

New Report

Close