Hujšanje Hruška & Co nadaljevanje
Kje ste punce?
Redno prebiram tole vase pisanje in opogumila sem se, da vam pisem se sama!
Sem tipicen primerek jo-jo diet,ko skujsam se pocutim super in imam veliko E, pa ka ko se takoj zopet zredim in (trenutno sem v debelem obdobju) in vse se mi podre kot hidisa iz kart,m kaj naj naredim?!
Nimam ne volje, ne potrpljenja, kajti rada bi bila zopet suha cez noc, to pa ne gre, tako, da postajam depresivna, kar pa mocno vplibva na moje zivljenje in svet okoli mene!
Prosim za pomoc,hvala,
Obupana!
Vem, kako ti je, ker sem bila veckrat v tvoji koži.
Upam, da ti bo pomagalo, ce bos prebrala vse poste na to temo, prebrskaj se med starejsimi sporocili.
Cez noc ne bos suha, kot se tudi cez noc nisi zredila. Imej potrpljenje. Ce ne bos imela potrpljenja in motivacije, ne bo uspeha.
Ne isci tolazbe v sladkarijah.
Cudezne diete ali zdravila ti ne moremo dati. To moras odkriti v sebi. Postavi si neki cilj.. naprimer do novega leta. Pa skusaj ta cilj doseci. Predvsem pa hujsaj zdravo.. 1 kg na teden bi naj bilo normalno. Ce si preracunas, pride kar dosti kg do novega leta. Pa se boljsi obcutek bo v Novo leto, ko se bos zacela pravilno prehranjevat in kg sploh ne bodo prisli vec nazaj.
Drzim pesti zate, pa se nam kaj oglasi!
Lep pozdrav!
Hvala za odgovor, je kar malo lazje tole takole, ko se clovek lahko komu izpove!
Naredila sem si plan do Novega leta in sicer tako naj bi skujsala ene 7 do 8 kilogramov, kar se mi niti ne bi tako zelo poznalo, ampak za zacetek je pa ze nekaj?!
Kako premagate najhujse napade lakote,jaz najveckrat jem kadar sem sama doma in se pocutim nekako osamljeno, kaj naj takrat naredim, v sluzbi se nekako gre, ker ne mores kar skoz neki jest,…
Sem pa prebrala skoraj vso posto z streznika, ker vas ze kar nekaj casa spremljam,lepo se imete in upam, da se lako obrnem na vas po pomoc!!!
Obupana!
Vem kako je doma. Nič se ti ne da, pa napadaš hladilnik. Jaz sem bila ista. Zdaj pa se zaposlim. In takoj mi mine čas in si rečem: tri ure so minile (namreč, jem na 3 ure), zdaj bom pa nekaj malega pojedla. Seveda se potem spet takoj zaposlim. Pospravljam, grem na kolo, doma prelagam knjige, se ukvarjam s svojimi rožicami itd.
V glavnem: hrana ti naj bi bila za preživet, ne za basat.
Predvsem ti svetujem, da postaneš optimistka in ne obupana. Tea in sončnica sta ti že vse napisali, jaz bi ti dodala le nasvet za napade lakote in želje po sladkem. Meni osebno lakoto lepo potešijo rženi krispiji (nežni kruhki v modri škatli, ki so zelo malo kalorični – okoli 13 kcal en kom in jaz običajno po treh teh suhih kruhkih zaštekam), kar se tiče sladkega pa mi zelo pomaga žvečenje suhih jabolčnih krhljev. Privoščim si tiste brez olupka. So dražji, vendar imajo “slajši” učinek. Ta nasvet sem dobila in preiskusila in je kar se mene tiče dober.
ostani z nami, ki smo vsak dan lepše in lažje….in bomo do novega leta že prav čedne in samozavestnejše dame.
Obupana, za zacetek si nadeni nek novi nick name, namrec, ze s tem vzedvkom se smilis sama sebi.
Tega pa ne smes delat.
Nabasala si se hrane, zdaj se pocutis krivo. Kako poznam ta obcutek. Kako ti je zal…. jezna si na celi svet, pa se na sebe, na cisto vse, pravis sama sebi, da ti ne bo uspelo.. NE delaj tega. Ne muci sama sebe. Ti najbolj trpis ob tem.
Danes je ponedeljek, nov dan. Probaj danes zacet na novo. Jej na tri ure. Na zacetku malo manj pojej, kot obicajno, bos videla, bolje se bos pocutila. Ko bos videla, da ti ta nacin prehranjevanja ugaja, ne bos vec imela problema z “basanjem”. Ce pa se bos ze basala, se bos basala s hrano, ki ti nebo skodila. Zakaj se naprimer ne bases s sadjem? Ker ti ga nebi uspelo toliko pojest, kot sladkarij.. ker te enostavno ena ali dve nektarini nasitita, pa se 100 krat bolje se pocutis.. probaj in porocaj!
Me smo vse ob tebi. Napisi, kaj te mori, pa ti bomo pomagale, vedi, da nisi edina, vedi, da se nam tudi lusta “nezdrave” hrane, vedi, da nisi edina, ki se hrani odrekas.. polno nas je, pa vsem na nek nacin uspeva, tako bo tudi tebi, jaz verjamem vate.
Oglasi se! Pa ce bos spremenila vzdevek, nam to napisi, da bomo vedele, katera si!
Lep pozdrav!
Dobro jutro
Danes je lunin post, nič ne jemo :))
Obupana, če ti ne gre z motivacijo do zdrave prehrane, poskusi s telovadbo. Nabavi si sobno kolo, ali kaj drugega in telovadi. Za začetek ti po dvignilo moralo in ti dalo nadaljno motivacijo. O hrani pa še ne razmišljaj. Bolj kot boš telovadila, manj boš mislila na hrano. Mogoče, če si boš rekla, jedla bom kar mi paše, ampak tudi telovadla bom čim več, ne boš mela več občutek, da si delaš silo, niti ne boš imela slabe vesti, če boš jedla. Napisala si zgoraj, da imaš kakih 8 kg preveč, to ni preveč strašno in bi lahko šlo dol tudi s telovadbo. Poskusi se držat še luninih postov in zvečer ne jej oz. pojej kaj bolj lahkega. Boš vidla, da se bo do novega leta poznalo. Poskusi tudi s tistim sistemom, da ješ vse, samo si vzami manjši krožnik, tako da izgleda poln, čeprav je manj hrane gor. Tako boš potolažila tudi oči. Če nič drugega, te bo telovadba razmigala, bolj boš gibčna, boljše volje in samozavestnejša.
Hruskica, jaz sem pa pozabila, da je dans post. 🙂
V soboto je bilo vaganje, teza se mi ni nic spremenila. Nisem nic zalostna, ker vidim po obsegu hlac, da so mi bolj na veliko.. kak super obcutek, da mi ves ta speh vec ne visi tako zelo preko hlac. :)) Ne rabim si samo popravljat majic ali bluz preko trebuha.. zdaj mi bolj pade. 🙂
Super je, pa se v petek me sodelavka gleda, in mi rece, da se ji zdim bolj suha, vam povem, da se mi je skor ves speh stopil zaradi tega. :))) Malo heca, ampak pase pa res, ko mi kdo rece, da me je malo manj. 🙂 Sem si v petek kar za nagrado nove cevlje kupila.. 🙂
Pa lep pozdrav vsem!! 🙂
Hello, punce!
Vikend na morju mi je kljub dolgem sprehodu in zdravi prehrani prinesel 1 kg gor, zato pa sem se naužila morskega zraka in z nogami čofotala po toplem morju (voda je preveč umazana za kopanje).
Vseeno se počutim zelo v redu in pripravljena sem na nove zmage.
Obupana! Pozdravljena!
Najprej spremeni nick (pa sporoči kaj si!), nato pregled vsa naša sporočila za nazaj, sprintaj si Kajin jedilnik, zapiši koristne stvari in veselo na delo v nov delovni teden!
Čau!
Tea – meni se je zadnjič na morju zgodilo, da me je kolegica gledala, pa ji je mož rekel, da sem jaz, pa je rekla : O ne , Špela pa že ni, to je najbrž njena ta mlajša sestra, ker Špela je precej bolj okrogla. 🙂
Pošteno me je nasmejala, ko me je čez dva dni v službi spraševala, če sem bila slučajno v Novem gradu v soboto in če sem slučajno gledala Istarsko muziko.
Ta teden nisem nič izgubila, pa saj ni nič čudnega, ker tudi nisem bila pridna. Tednov je pa še veliko pred nami, zato kar veselo naprej…
Sem se potrudila in ti našla.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=27&i=5212&t=5065
Če ne, pa je tema: Hujšam – Hruška – nadaljevanje z dne 08.08.01