Najdi forum

Hujšanje Hruška & Co. – nadaljevanje

Tea,prosim,če mi poveš zakaj je ta knjiga tako dobra?Zanima me kaj piše v njej?
Ali so diete ali kaj?

LP Poly

Poly.

Zakaj je knjiga dobra?
Meni da motivacijo.

V bistvu je noter dosti napisanega o glikemicnem indexu, pa seznam zivil, ki so dovoljena, pri hujsanju.

Razdeljena je na dve stopnji. V prvi stopnji bi se naj odvadil napacnega nacina prehranjevanja, in pa tudi shujsal, oz opdravil odvecne kg.. od vsakega posameznika je odvisno, kako dolgo ta stopnja traja.
Druga stopnja pa je podaljsevanje prve, s tem, da lahk tu in tam malo “gresis”.

Naprimer, krompir ima zelo visok glikemicni index.. pa kako je dober, hrustljavo zapecen..

Bistvo vsega pa je, da res lahko jes. Jaz priznam, meni se lusta hrane, vedno sem si mogla trgat od ust.
Zdaj si pa po tej knjigi pravilno skombiniram, se najem, sem sita in zadovoljna, pa se na tehtnici se pozna, v minus seveda.
Zato pa mi je knjiga vsec. In jo priporocam tudi vam.

Poly, sposodi si jo, ali nabavi, pa mi povej, kaj mislis o njej..

LP

Hvala za odgovor Tea ,bom si probala sposodit,če ne jo bom pa kupila.

LP Poly

Pozdravljena,

Če si opazila sem se že nekajkarat oglasila(pisala) z vprašanji, ker se iščem. Nikakor se ne spravim, da zreduciram kilograme. Sem ena tistih, ki se loti rigorozne diete (kot da drugače ne gre) shujša nekaj kilogram, potem pa pridejo ti hitro nazaj pa še kakšen zraven. Visoka sem 168 sm imam pa 68-69 kg (vse okrog trebuha in stegen(prava hruška).Moj probelm ni bil nosečnost-zredila sem se 9 kg, in kmalu po porodu imela 60kg. Problem je nastal ko sem se vrnila v službo- neredna prehrana, sposobna sem zdržati brez hrane do 16.ure.17.00 ure-potem pa veselo grickljam-kruh salamo, čokolado. Ne veliko-ampak očitno je to preveč in organizem že “špara”.
Prebrala sem knjigo Jem torej hujšam, ki je res super. Pa vendar se še vedno nisem odločila oziroma “vzela v roke” Izgovori so-kako naj sestavim jedilnike, koliko naj pojem….
Punce , ki se vsak dan slišite res občujem, kako ste vstrajne.
Glede na to, da si že izkušena, da imaš močno voljo in motivacijo…. ali mi lahko daš nekaj konkretnih napotkov.Kako se prehranjuješ , kdaj in koliko ješ, par primerov dnevnega prehranjevanja z živili in količinami.
Bila sem dolga, ampak včasih je doboro če svoje napake tudi poveš(zapišeš)-sem kar lažja za kilogram.
Želim ti še veliko volje in uspeha pri zbijanju kilogramov.
Lija

Lija, jaz sem ravno tako delala kot ti. Celo jutro nič jesti do popoldan, potem pa …
Sedaj si nosim v službo malco (ker ni v bližini nič takega). 3-4 jabolka ali nektrine, dva jogurta (tiste niskokalorične LCA) in potem to jem. Sicer nisem lačna, da bi zaradi tega morala jest, ampak pomaga da ne pridem sestradana domov in ne planem nad hladilnik. Sem opazila tudi, da odkar jem zjutraj popoldne niti nisem tako strašno lačna. Sicer je mal tečno zjutraj pripraviti si vrečkico, pa en dan prej misliti na to, da kupim za drugi dan, sam se navadiš.

Lija.

Priporocam ti, da si naredis 4- 5 obrokov na dan.
Preden grem jaz v sluzbo si naredim zajtrk: jogurt LCA in noter muslije (2 zlici muslija).
Ce se ti lusta kruha, ga uzivaj zjutraj..vendar polnozrnatega, pa gor si lahko skuto in nesladkano marmelado namazes. Meni se kruha nic ne lusta.. in ga ze tudi prej nisem dosti pojedla.
V sluzbo si nesem nektarino ali jabolko.
Za kosilo si skombiniram .. vceraj sem naprimer jedla: graham testenine in paradiznikovo solato s papriko. Popoldan se pojem kako sadje, zvecer pa, ce se mi lusta pojem LCA ali pa tudi nic, ko ne cutim potrebe..

Glej da bos jedla na 2- 3 ure.

Ker pridem prva iz sluzbe ponavadi jaz pripravim kosilo za vse (za starse in sestro). Nic se ne upirajo, pac jedo, kar je na mizi. Pa se dobro jim je.
Ce si prebrala knjigo Jem, torej hujsam, potem ves, katera zivila bos izbrala, da ti bodo cim manj skodila..
Pa tudi ves, kaj ti sladkarije povzrocajo.. ne postani suzenj sladkarij in prigrizkov.

Lija, ce ti bo pomagalo, poglej vse nase prispevke pod Hruska – Hujsanje, se na prejsnje strani. Kaja nam je poslala jedilnike, so zelo v redu..
Pa malo telovadbe.. ali pa kaksen sprehod tudi ne skodi.

Oglasi se!

Vso sreco!

Hruška in Tea hvala,

Bom poskusila in se oglasila če mi uspeva ali ne.Ali mi lahko mogoče sporočiš približen datum pisanja jedilnikov od Kaje. Najbrž sem njeno pisanje zgrešila saj vas spremljam že od sredine julija, sedaj pa vsak dan in najbrž me je to opogumilo, da sem nekaj napisla, v ponedeljek pa se vam priključim. res ste “face”

Čao.

Lija

Lija, pozdravljena!

Nikar obupati, ker v bistvu sploh ni to stvar, zaradi bi se splačalo obupovati.
Jaz se poskušam držati načela, da je dopoldne najbolje jesti samo sadje, ker telo prečisti. Namreč telo ima svoj ciklus in to je:
-od 12.00 do 20.00 je cikel prisvajanja(uživanje hrane in prebava)
-od 20.00 do 4.00 je cikel asimilacije(vsrkanje in uporaba)
-od 4.00 do 12.00 je cikel izločanja(odpadnih snovi in ostankov hrane)
In zato je najbolje, da telesu pomagamo kar največ, da normalno deluje. To pa pomeni, da dopoldne ni ravno najbolje jesti težkih stvari ampak lahko prebavljivo hrano. Sadje namreč kar “spolzi” skozi želodec, od vse hrane se najmanj časa zadrži v želodcu. Če pa se naprimer zjutraj najemo, ker “telo potrebuje obilen zajtrk”, se bomo pa po vsej verjetnosti počutili kot sodi cel dan, ne samo do kosila.
Če se kdaj po zaužitem sadju poutite kot baloni to ni nič slabega (če ga seveda jeste na tešče), saj sadje poskrbi, da se telo sčisti.

No upam, da vam nisem kakšnih neresnic natrosila, vendar verjemite, že samo to je pol koraka k uspehu. Sicer ne gre tako hitro, vendar so rezultati dolgotrajnejši, pa tudi počutje se mnogo izboljša.

LP, pa zdržite do naslednje srede, do naslednjega vaganja. Obilo uspehov.
rožica

Tile ciklusi so zanimivi, rožica. Si jih bom poskusila zapomnit.

No, mene čaka še eno tehtanje ta teden, in sicer v soboto (ali pa nedeljo če vage ne bo nikjer v bližini).

Dobro jutro!

Šele danes sem prijela v roke prilogo Dela – Delo & Dom. V prilogi je članek o psihologiji hujšanja. Mislim, da je to tisto, kar je govoril dr. Phil pri Oprah. Vse tiste faze in njihov opis.

Pozdravljene!!

Kako ste kaj?

Lija, evo, sem ti poiskala:

Kaja je pisala:

Jedilniki z 1200 kcal
Avtor: Kaja ()
Datum: 08-08-01 21:41

Pozdravljene,

tukaj sta dva jedilnika za 1200 kcal.Toliko kalorij naj bi človek pojedel pri hujšanju, manj pa ne. Meni je sicer zdravnica predpisala 1600 kcal, ampak se mi zdi to mnogo preveč, saj čisto brez problemov zdržim s 1200 kcal.

1.zajtrk : jogurt (1,3% maščobe)
kosmiči(40g) – 2 žlici ovsenih,2 žlici koruznih

2.zajtrk : hruška(80g)
koruzni kruh (80g)
polmastni sir(25 g) (25%maščobe)

1.Dopoldanska
malica : mleko(2 dl) 1,6% maščobe
1/2 banane
2.Dopoldanska
malica : jogurt (1,3% maščobe)
manjše jabolko

1.kosilo : Dušen riž z mesom in zelenjavo
– nepoliran riž (100g)
– meso (70g) piščanec brez kože
– čebula (50g)
– sveži paradižnik (50g)
– sveža paprika(50g)
– olje (koruzni kalčki ali olivno) (5g)ž
Zeljnata solata
– sveže zelje za solato(100g)
– olivno olje(5g)
2.kosilo : Porova juha s testeninami
– por (80g)
– testenine (30g)
Dušen telečji zrezek
– teletina (70g)
– maslo (3g)
Krompirjev pire
– krompir (120g)
– maslo (3g)
Solata iz radiča
– radič (neomejna količina)
– olivno olje (5g)

1.Popoldanska
malica : jabolko (100g)
2.Popoldanska
malica : mandarina (130g)
ržen kruh (30g)

1.večerja : Cvetačna juha
– cvetača (100g)
– peteršilj, muškatni orešček
Naravni konjski zrezek
– konjsko meso (35g)
– sojino olje (5g)
Krompir v kosih
– krompir (160g)
Rdeča pesa v solati
– pesa (160g)
– olivno olje (5g)

2.večerja : Zelenjavno mesna enolončnica
– zelenjava (300g)
– puran (35g)
– riž(100g)
– olivno olje (10g)

Kot vidite, se lahko poje po moji oceni ogromno. Vem, da jaz tistem obdobju, ko sem hodila v šolo hujšanja , sploh nisem mogla toliko pojesti.

Drugače pa sem recimo danes jedla takole :
Za zajtrk sojino štručko in belo kavo, za malico jabolko, za kosilo piščančji file,
bučke v omaki in solato,po kosilu en mali kapučin, za malico spet jabolko in za večerjo LCA napitek in borovnice. Popoldne sem naredila okoli 10 km s kolesom.

Lp,Kaja

Lija, a bo v redu? Malo se si pa vseeno s knjigo pomagaj.. saj ves s katero..

Pa lep pozdrav!

Super, hvala Tea.

Lija

Kje ste punce?
Redno prebiram tole vase pisanje in opogumila sem se, da vam pisem se sama!
Sem tipicen primerek jo-jo diet,ko skujsam se pocutim super in imam veliko E, pa ka ko se takoj zopet zredim in (trenutno sem v debelem obdobju) in vse se mi podre kot hidisa iz kart,m kaj naj naredim?!
Nimam ne volje, ne potrpljenja, kajti rada bi bila zopet suha cez noc, to pa ne gre, tako, da postajam depresivna, kar pa mocno vplibva na moje zivljenje in svet okoli mene!
Prosim za pomoc,hvala,

Obupana najprej bi ti svetovala ,da prebereš vse pod to temo od začetka pa boš sigurno našla kaj zase.Drugače pa smo odprle novo stran na prvi strani in tam kaj napiši ,da bodo še ostale “članice” ti svetovale.
Lep pozdrav.Poly

New Report

Close