Najdi forum

Hujšanje Hruška & Co. – nadaljevanje

Naj vam naredim uslugo, da bomo lahko nadaljevale.

LP rožica

lepo da si odprla spet forum. Najprej odgovor tebi: To do česar imaš pravico in kar si zaslužiš je to, da si lepa, si si všeč, si samozavestna, imaš lepo telo, kakšna nova obleka manjše številke in ne hrana. Kadar mene zagrabi požrešnost, grem na dolg sprehod – ne vedno v naravo, včasih tudi po mestu… Torej vsaka smo druga drugi spodbuda in vsaka sama sebi, saj to delamo zase.

Poly – krasno ti gre. Tudi jaz imam danes manj kot prejšnji teden 1/2 kg, pa vseeno. Zdaj na koncu gre zelo počasi. Ampak vztrajnosti je treba, pa se spet premakne.

Torej gremo dalje. Danes je nov dan, vikend je za nami, naslednji vikend pa bomo spet malo lažje.

Pozdrav vsem!
Hruška kaj pravi vaga??
lp

Pozdravljene!

Cestitke vsem! Le tako naprej!

Danes mi je res bolje, Spela, imela si prav. Ful mi je blo slabo, ampak, pocutim se res super, ocisceno. 🙂

Bolj na zacetku diete se je tud meni lustalo sladkarij, pa tudi druge hrane, ki je nebi smela jest.
Potem je teza stala nekaj casa, jaz pa cisto obupana.. ko sem se pregresila sploh nisem upala na tehtnico.. Zadnje dni pa je res vse drugace, ne recem, da se mi ne lusta, ampak enostavno me mine, ko se zavem, kaj mi napacna hrana naredi v mojem zelodcu in po celem telesu. Pri tem mi res pomaga knjiga Jem, torej hujsam.
Tako da, punce, drzite se, uspelo vam bo! Verjamem v sebe in tudi v vas!
Ne smemo biti suznji hrane.. .

Pa lep pozdrav!

Lep pozdravček
Sandra jutri, v sredo mam vaganje.

Četam eno knjigo o meditaciji, in v njej je krasno opisano, kako sem imela navado hujšati do sedaj. Sicer ne govori o hujšanju ampak o meditaciji in je v tem odlomku primerjava o teku, vendar bistvo – motivacija in vztrajnost je isto.

Naj prepišem ta odlomek iz te knjige:

Na začetku je vsakdo junak. Prvih nekaj dni smo polni navdušenja, potem pa…. Nedavno sem po televiziji gledal poročanje z vsakoletnega teka z enega konca San Francisca na drugega, ki se ga je udeležilo kakih petnajst tisoč ljudi. Veliko jih je prišlo s popolnoma novo športno opremo, v pisanih trenirkah, v posebnih telovadnih copatih, s štoparicami – skratka z vsem, kar je potrebno za resen tek. In kako navdušeni so bili na štartu! Veselo so se ogrevali, poskakovali, telovadili, se smehljali gledalcem in jim mahali! To je življenje!
Naslednje jutro sem v časopisu prebral, kaj se je dogajalo po štartu. Od petnajst tisoč udeležencev, ki so štartali, jih tisoče nikoli ni priteklo na cilj. Seveda, na začetku se jim je vse zdelo čudovito. Toda ko so pritekli proti središču mesta, je zaradi hrupa in smradu veliko ljudi začelo pomišljati. Pločnik je bil vroč in prav tako telovadni copati. Na obzorju so se prikazali hribi in nasmejani obrazi so se pri naslednjem vzponu začeli kremžiti. Nekaj metrov naprej je reklamni pano spraševal: “Ali se želite odžejati s kozarcem hladnega piva?” Naslednje, česar se je marsikateri tekmovalec zavedal, je bilo, kako sedi za mizo, pije hladno pivo in gleda, kako se po cesti s težavo vlečejo drugi tekači.
Lepo je, da smo navdušeni, ko se prvo jutro usedemo k meditaciji; toda ODLOČILNO je, da smo enako iskreno navdušeni ob koncu prvega tedna, ob koncu prvega meseca in vse naslednje mesece.

V tem odlomku sem točno našla sebe in svoje dosedanje poskuse hujšanja. Dan prej polna optimizma, navdušenja. Celo drugo jutro me je držalo, ko pa sem prišla domov, lačna, pa je vsa volja popustila, vsi dobri sklepi in nameni so zbledeli. In normalno sem jedla. In ker sem jedla, sem še več pojedla, ker bom jutri ponovno probala z dieto, ki ponovno ni uspela. Nikoli se nisem zavedala, koliko reklam je okoli nas za razne prigrizke. Gledaš film in v reklami nekaj za pojest. Ali pa sladoled. Vse polno skušnjav okoli. In potem se počasi zlomiš in obupaš in se naješ. Temu pa še sledi občutek krivde in nesamozavesti. Pa kako ne morem obvladati niti sebe? Sledi depresija in spet hrana.

Tokrat upam, da bom stvar bolje izpeljala in prišla do cilja.

Najprej lep pozdrav.

Hruška tudi z mano se je dogajalo isto,zato zdaj držim zate ,zame in ostale,da nam bo tokrat uspelo.

Poly

Tale primerjava je res dobra. Mislim, da je pri večini takole – začetno navdušenje nad vsako stvarjo, potem pa nič od tega. Jaz imam zadnje dni dobre sklepe o pričetku telovadbe ampak naredim pa ne nič na temu. S prvim septembrom se bom sicer res vpisala, kot sem bila do junija samo – sem čist neresna. Doma ne naredim prav nič na tem.

Zdravo dekleta

Jutri imamo spet tehtanje. Danes bolj z veseljem gledam v jutrišnji dan. Včeraj me je pa kar malo zvilo. V soboto sem “MORALA” jesti torto, v nedeljo sem bila pa na kosilu pri tašči (dobro in obilno kuha).
Še dobro da je malo hladneje. Bom laže popoldne migala.

V soboto sem za pokoro, ker sem jedla torto s sirkovo krtačo očistila vse fuge med ploščicami v kopalnici. Zvečer smo šli pa še na Šmarno goro. Ampak sem bila bolj utrujena od čiščenja fug, kot od Šmarne gore. Če se moje hujšanje ne bo poznalo na postavi se bo poznalo pa na čistoči v hiši in kondiciji.

Se moram pohvaliti, da sem bila od ponedeljka do nedelje 3x na Šmarni gori in sprehod v nedeljo od Pungarta (Kope) do Ribniške koče ter nazaj (z nabiranje borovnic in malin skupaj 4 ure in pol). Glede na to, da sem že dolgo pogrešala izlete v hribe, je tak način rekreiranja najboljši zame.

Najdite tudi ve veselje v stvareh s katerimi pridobivate željeno postavo. Pa se jutri slišimo.

Lep dan želim

Mateja

Mateja, tudi pri meni se moje hujšanje še posebej pozna pri pospravljanju :)) Vse z omar sem že postavila ven, pa zložila nazaj notri :))

Joj punce. Dejta še k meni malo pridet. Na začetku sem bila tudi jaz tako pridna, sedaj ko pa gre h koncu, sem se pa čisto polenila.

Dobro jutro

Vaga je pokazala malo manj. Sedaj imam 80.5 kg, kar je 1,5 kg manj kot na začetku. Lep dan vam želim.

Mateja

1 Kila manj kot prejšni teden torej 118. Torej v 4 tednih skupaj 7 kg manj. Počasi gre to zadnja dva tedna, prejšni teden kila gor, zdej spet kila dol. Ne vem ali se je ustavilo ali kaj. Sem pričakovala, da bo ta teden več šlo dol. Mogoče še bo, ker sem pred m., pa se počutim vsa napihnjena.

Hruška – kg na teden, pa nisi zadovoljna?! To bi bilo 50 kg na leto, tudi če ne bi šlo po kg na teden. Mislim, da ti gre prav dobro.

Pa sej ne da nisem zadovoljna, sam prejšni teden je šla ena gor, tako da sem zdej na istem kot pred dvemi tedni. Kaj pa vem, mogoče me daje PMS, nekam se počutim bolj pr tleh.

Pred m. vedno teža stoji ali pa je celo višja. Pa telovadba. Če še telovadiš, teža tudi na ta konto ne pada hitro, saj dobivaš nekaj mišic. Vsake pol kile je uspeh. Veš, shujšala si 7 kg in še kakšen več če šteješ tistega, ki bi ga sicer v tem času (žalovanja in jedikovanja nad sabo ter obljubljanja sprememb sami sebi….) pridobila gor. Kaj praviš na to? Zase vem, da je prej šlo samo gor in če gre zdaj še tako malo dol je to uspeh!

Pozdravljene!

Kako ste pridne.. cestitke vsem za izgubljene kg.
Hruskica, ti pa se le nic ne sekiraj. Saj smo ze o tem govorile, da tehtnica vcasih malo laze.. a ne?? Le pogumno naprej! Glavno je, da se ti pocutis dobro.
M. pa je lahko razlog za to, da si bolj napeta.. pa tud bolj opazis vse na sebi..

Joj, joj, joj!

Danes je bil moj dan tehtanja. Stoji! Moji kilogramčki stojijo! Nič se ni premaknilo. Mislim, da je to od ponedeljekovega kosila – puranji zrezek in pire krompir. Nisem se mogla upreti tej kombinaciji, ker je že nekaj časa minilo odkar sem konzumirala tako hrano.
No, da se vam ne bodo cedile sline. Me je potem vest pekla. Res! In sem si rekla – na vsake toliko časa pa si že lahko privoščim nekaj prepovedanega.

Ta teden moram biti bolj pridna. Držite pesti!

Mislim, a ni to krivica, enkrat v tednu se prekršiš, pa tisti teden ne gre pol nič dol. Sončnica, važno da ni šlo gor, s tem se tudi jaz tolažim.

Najprej lep pozdrav.

No meni je tehtnica pokazala še 0.5kg manj,to se pravi imam zdaj 3.5kg manj v slabih dveh tednih in sem zelo zadovoljna.

Hruška,Mateja,Špela,Tea in sončnica saj nam bo uspelo,če se kdaj vaga ustavi
vzemimo to kot pavzo,saj vse stvari tudi ne delajo non-stop.Saj tudi me si vzamemo pavzo za kavo,važno je samo to da spet nadaljujemo,tako tudi s hujšanjem.
Lep pozdrav.Poly

Poly.. bravo!

Se strinjam s Poly.
Vse smo si postavile cilje, nikamor se ne mudi.
Tudi ko smo se normalno prehranjevale, se nam nikamor ni mudilo.. Veste, koliko let se nam je nabirala odvecna mascoba, me pa bi jo rade pokurle v mesecu dni.

Men je ze malo zaklinkalo v glavi.. upam, da me bo ta klik drzal.. se nadaljna leta.. 🙂

Hruskica, ti pa v knjiznico, pa knjigo Jem, torej hujsam sposodi! Pa res! 🙂
Pa tistim, ki je nimate, jo priporocam. 🙂

New Report

Close