Najdi forum

Hujšanje Hruška & Co. -nadaljevanje

Evo, knjigica (jem, torej hujsam) je pri meni!
Upam, da bo res vredu, malo sem jo ze prelistala, ostalo pa doma.

Glede Oprah, se mi zdi cisto kul, ampak se strinjam s Spelo.. kaj ima ona vsega, pa glih tak ne more do idealne teze. Res je stvar v tem, da spremenimo nacin prehranjevanja.
Drugace pa je Oprah fejst “baba”. :))

Tea, koliko pa stane knjiga?

Punce, ko vas takole prebiram, kar dobivam spet motivacijo. Včeraj sem se po dopustu spet spravila v običajne prehrambene tire. Tile kg po porudu, so pa očitno vsem enak problem.

Ko sem zanosila prvič sem imela 62 kg. Rodit sem šla s 74 kg in s porodom izgubila le 5 kg (majhen otročiček, nič vode…). Potem sem v naslednjih 8 mesecih težo uspela znižati na 60 kg, ter se v naslednjih dveh letih zrediti na 72. Pri tej teži sem zanosila in šla rodit s 86 kg. Od 78 navzdol: Najprej sama 4 kg, potem pri znameniti dr. Sentočnikovi do 66 kg in v naslednjem letu nazaj na 74. Pa letos od aprila do sedaj spet na sedanjih (uf kako sem nase ponosna) 65,5. Počutim se spet privlačno, čeprav jih res še nimam 60-62.

Vem, da se Hruški in Kaji zdi ta teža že krasna. Tudi meni je, zato se drastičnega hujšanja res ne grem več. Na začetku sem si to postavila za cilj, sedaj pa sem se odločila, da se na način, kot se prehranjujem sedaj in z rekreacijo potrudim še za te zadnje kg. Z kg manj na mesec bi bila zelo srečna. Glavni cilj pa je – nič s težo gor.

Vas pa občudujem punce, vse po vrsti.

Špela, knjiga stane natanko 6.400 SIT.

Špela, res si lahko srečnica, upam, da ti bo uspelo še ta zadnja 2 ali 3 kg zgubit.

LP!

Pozdrav!
Kot sem ze napisala vas ves cas spremljam. Dajete mi en dodatno motivacijo. Ok.
jaz posaci napredujem po 0.5 kg na teden. Bo ze. Po knjigi : Jem, torej hujsam…”
Zanim pa me tole: Koliko mlecnih izdelkov vnasate v jedilnike, mislim: lahko skuto, lahki sir, LCA jogurt itd.
Veliko uspeha vsem.
Hruska!!!
Kako kaze vaga in pogresam tvoj humor.

Sandra… torej bo ta knjiga super!!?? 🙂

Pozdravljena v naši družini, Sandra.

V uranoteženi prehrambeni piramidi, naj bi bilo 2-3 enote živil iz skupine Mleko in mlečni izdelki. Kaj to pomeni:

1 enota pomeni sledečo količino živil: ( vsa živila s čimmanj maščobami)

– 2 dcl mleka
– 2 dcl pinjenca
– 1 jogurt
– 1 kislo mleko
– 1 kefir
– 3 žlice skute
– košček sira v velikosti škatlice od vžigalic
– 1 košček topljenega sira

To pomeni, da lahko poješ npr. 2dcl mleka,1 jogurt in en kefir ali pa sir,kislo mleko
in jogurt ali .. skratka kombiniraš 2-3 stvari iz zgornjega seznama.

LP,Kaja

GARANTIRAM!¨ Opozarjam te le, da ne smes obupati, ko jo bos brala. Najprej zgleda malo komplicirano, VENDAR ne prekakuj poglavij in ne zacni takoj iskati tabel in jedilnikov itd. Lepo pocasi od strani do strani.Vse kar pise moras vedeti!!!!Jaz jo se vedno na vsake toliko casa preberem! Pa se nekaj verjemi – ne samo kile tudi pocutje je fantasticno, kar je bil pri prejsnih 10000 dietah problem. Pocutis se fullllllll povn energije.
Veliko uspeh do cilja!! Hej kaksen cilj imas??

Kaja hvala,
torej ravnam prav. Kako napredujes?

Hvala za lepe želje. Tale boj s kg je “trnova pot”. Zdi se mi, da sem porabila čas od decembra do aprila, da sem razmišljala o tem, da se morem odločiti. Potem sem se pa in to s pomočjo prijateljic. 4 prijateljice, vse z otroki, smo se odločile, da se vsak teden v ponedeljek dobimo, se stehtamo, vpišemo to v tabelo, poklepetamo, naredimo nekaj samo zase, se motiviramo medsebojno in ker je ena od nas fizioterapevtka, ob tej priložnosti še pol ure telovadimo. Postavile smo pravilo. Vsak teden je treba tehtati malo manj kot prejšnji. Teden dni vmes lahko teža stoji. Gor ne sme it, razen v času pred menstruacijo (po njej mora biti teža takšna kot teden prej). In tako je šlo ves april, maj junij in dobile smo se celo enkrat v juliju. Čez poletje je zadeva zamrla, sedaj pa bomo s septembrom spet štartale, ker je odlično za psiho, kot tudi za malo tekmovalnosti. Občasno se seveda pocrkljamo – s kakšno depilacijo z voskom, …

Zagotavljam vam, da to funkcionira. Ko sem povedala mami, kaj smo sklenile, je le zmignila z rameni, češ da iz tega nič ne bo. Pa je bilo. Vse smo v poletje stopile precej lažje. To je verjetno podobna motivacija, kot jo doživlja Kaja na srečanjih v šoli hujšanja.

Trenutno stojim na isti kilaži že en mesec, ker se mi v tej vročini ni dalo kaj dosti migat, čez vikend pa sem obležala z vročino. V nedeljo grem za 14 dni na morje, tako da se bom tam maksimalno udeleževala organizirane jutranje telovadbe in vodne aerobike. Hranim se pa tako že sedaj pravilno. Konec septembra začnemo pa spet s šolo hujšanja .

LP,Kaja

POzdravljene! Spremljam vas ze od zacetka in opazam koliko zensk pridobi kilazo med/po nosecnosti. Zanima me:kdaj je bilo tisto kriticno obdobje (prve mesece-zelja po doloceni hrani, po porodu,…)Na kaj bi danes bolj pazile?

Jaz sem imela od četrtega meseca dalje, ko so minile slabosti, blazen apetit. Najbolj mi je pasalo sladko in nisem se mogla upreti. Po porodu pa te želje ni bilo več, pa tudi časa je bilo manj. Med nosečnostjo sem hodila ponoči na wc in se vedno ustavila še v kuhinji, kjer sem prigriznila kakšno napolitanko ali piškot.
Če bi bila še enkrat noseča, bi jasno mislila z glavo.Ker vidim, da bo kar nekaj časa trajalo, da pridem na željeno težo, se ne bi šla še enkrat nažirat med nosečnostjo.

LP,Kaja

maja
sama sem se držala reda celo nosečnost, tudi takoj po porodu, čez ene 4 mesece, ko pa prideš v utečen ritem, ko je minila prva začetna panika, kako naj delam z otrokom in sem začela uživati z njim, pa sem se začela preveč hraniti. Res je tudi, da sem takrat, glede na to, da sem bila doma cel dan več kuhala in pekla sladice, pa eksperimentirala, da sem tako crkljala še moža pa nekako čas zapolnila. In potem sem skor vse tud sama pojedla, škoda metat proč:)) Preveč sem jedla ponoči saj je imel sin navado spat od 18 do 2 zjutraj in potem sva bila budna. In kaj boš delal drugo ob taki uri ponoči kot kaj jedu ;)) In tudi tašča me je pridno zalagala in nadzirala da sem ja vse sprobala, kar je prinesla, jaz pa pridno pojedla, da se ne užali.
Pa tudi, na žalost zelo rada jem in to same take stvari, ki redijo. Sicer pa na splošno cela naša familija rada je, tudi mož. On je še posebej pristaš tistega reka, da gre ljubezen skozi želodec :)). Nima pa rad t.i. zdrave prehrane kot so kake bučke, zelenjavne juhe, ker pravi da je to hrana za zajce. Če ni kake svinjske pečenke za kosilo, kaka kuhana govedina, krompir, ni jedu :)) Obožujemo pečenko s krompirjem (sam prerezan na pol) dobro zapečeno v pečici.
AAAAAAAAAAAAAhhhhh LAKOTA!!!!!
Moram takoj nehat, ko če ne bo slinasta tipkovnica.

Dobro jutro!

Danes je četrtek. Za danes sem obljubila, da se stehtam. Pa sem zjutraj, preden sem stopila na tehtnico planila po zajtrku. Tako sem se šele potem spomnila, ko sem ga pojedla. Pa sem potem takoj stopila na tehtnico in je pokazala 0,5 kg manj kot prejšnji teden. No, imam še 3 dni, da izgubil 0,5 kg. Poleg tega pa imam ta teden tiste dneve v mesecu. Prehlad pa je že čisto odšel. Niti sledu ni več o njem.

Hej, punce! Niste napisale, kakšno motivacijo imate! Do kdaj in koliko kg mislite izgubit? Kaj ste si obljubile, ko končate to trnovo pot!

Sončnica
Pa, kot sem že enkrat napisala trenutno imam plan sam hujšat, ker mam tolko kg preveč, da je že to uspeh, da se diete držim in da sem začela telovadit. Mogoče bo kak cilj prišu v bodočnosti (idealno bi blo če pridem na 75 kg, sam to bi blo 50 kg manj in skor ne morem verjet, da mi bo uspelo). Moja motivacija je, da bi bila bolj razgibana pa da trebuh zgubim, da se bom boljše počutla v svoji koži, ne glede na same kile. Upam, da me bo hujšanje držalo vsaj do novega leta, sam glede na to, da nas je vedno več tu, tudi dlje. Do takrat upam, da mi bo telovadba in spremenjeni način prehranjevanja že tolko prišel v kri, da bom v tem začela tudi “uživati” ne pa da mam občutek tako kot zdej, da si nekaj odrekam in v nekaj silim. Cilj do novega leta je 100 kg, to bi blo 25 kg manj (nekam dosti se čuje), še vedno dosti preveč sam vseeno boljše kot ta teža kot jo imam sedaj.

Sončnica, pa čestitke za izgubljene pol kile.

Hvala, Hruška.

Ali si včeraj gledala Oprah? Ena ženska je izgubila 80 kg. Noro! Takšni ljudje so meni za zgled in jih zelo občudujem.

Med nobeno od nosečnosti se nisem pretirano zredila (prvič 11, drugič 13 kg, kar ni nobena katastrofa), saj sem zelo pazila, vendar mislim, da se je spremenila presnova, metabolizem se je upočasnil in leta naredijo svoje, zato sem težo pridobivala med prvim in drugim porodom, drugo nosečnost štartala s previsoko težo. Nihanja so se nadaljevala po porodu in še vedno moram na hrano zelo paziti, saj moje telo očitno zelo malo potrebuje.

Se strinjam to z leti. Ko sem bila mlajša sem s temi instant 14 dnevnimi dietami hitro shujšala (pa tudi hitro dobila nazaj) Po 30 letu pa je vedno težje tudi hujšat. Pa tudi se mi zdi, da je ženski metabolizem drugačen od moškega. Oni majo na splošno do 30 leta manj problemov s kilami. Vem da je moj parkrat samo preskoču večerjo pa takoj shujšal. Sedaj pa tudi pri njemu ne gre več na ta način in končno razume pomen odrekanja pri dieti in kako težko je to. Pridobu si je mal trebuška in ga zdej, kljub temu da včasih preskoči kako večerjo ne more dat dol :))
Končno še jaz lahko njemu kako rečem :))))

Ej Hruškica, jaz ne poznam nobene “lepo zapolnjene” 🙂 gospe, ki ne bi rada jedla. Tudi jaz imam zelo rada pečenkico, pa kakšen dober štrudelj, pa potičko in sladoled, pa štruklje, rižek in testenine….Njami. Ampak veš kaj, tudi moj mož vse to je, pa je suh, da se skozi njega vidi (pri 180 cm ima 72 kg). In imam dva otroka od katerih večji je malo (in če bi jedel več in bi mu odobrila sladkarije, bi hitro imel preveč na tehtnici), manjši pa je veliko in je suh kot glista.

No bog pri talanju presnove zagotovo ni bil pravičen.

New Report

Close