Hujšanje Hruška & Co. -nadaljevanje
Zato , ker si videla špeh za ocvirke, ki je bil v trdem stanju in bel, ko pa ga stopiš, je rumen. Naše salo je na toplem in je zato potem tekoče, ko ga sesajo. Zgleda pa res ogabno. Maščobe v telesu naj bi bilo tja do max 25% celotne teže, ko smo se pa me merile v šoli hujšanja, je bil rezultatat tja do 60%. Mislim, da vam je zdaj jasno, kaj delamo z našimi telesi.
LP,Kaja
He he tea, si me spravla v smeh s tistim sesalcem. Sem si kar takoj predstavljala, kak si posesam špeh ven, bljak, hehe.
Sicer pa, kljub vsem mojem špehu, ne bi šla na neki takega, pa mam vseeno raje svoj špehec, kot pa da grem na eno kirurško mizo, pa mam potem same probleme zaradi tega. Sem čitala enkrat opis, kako to delajo na nogah, pa ti v stegna porinejo železne palce, pa tisti šivi. Ni to zame. Pa ko ti tisti špeh ven posesajo, zraven pa še male žilice, pa ko si predstavljam, kako na ta način v bistvu kožo ločijo od telesa, in se mora potem koža “nalepiti” nazaj na telo. Kaj pa če se noče?
Jaz tudi ne bi sla za noben denar na liposukcijo.
Hruska, nimam pojma, kako se to pol nazaj uredi, samo, sem pa tudi brala o eni punci, ki si je dala okoli trebuha odstranit mascobo, in je potem imela z vsem tezave, kar krvavo je lulala.
To je velik sok za telo. Bolje to po naravni poti izgubit, tako, kot smo pridobili. Ce smo se za tisto trudili, da smo jedli, se bomo se zdaj trudili, da ne bomo prevec jedli.
Hruska, a si prebrala clanek na Goranovi strani: Sladkarije, najhujsi sovraznik?
A ste vse v sluzbi?
Hej, punce! I’m back! Sem imela zelooooo veliko dela v službi, da nisem imela časa za nič. No, danes je malo bolje. Sem prebrala vse, kar ste pisale včeraj in danes in vidim, da ste vse dobre bolje.
Kaja! Mene se tudi nekaj loteva! Upam, da samo prehlad. Sem čisto zmučena. Ponoči sem skoraj vsako uro vstala in hodila naokoli. Nimam pojma kaj sem hotela.
Ocvirki? Rumen špeh?
Tudi jaz sem videla kako ti zatlačijo cevi v stegno in potem ven pumpajo. Fuj!
Nič, punce! Me bomo raje na naraven način izgubile kg. Pa tudi bolje se bomo potem počutile, ker smo same nekaj dosegle.
Jaz sem bom tehtala v četrtek. Včeraj ni šlo nič dol. Ta teden me čaka 1 kg.
Srečno!
Oddajo na tv sem videla tudi jaz in se odločila, da če bom imela še toliko kg preveč, bom štartala na naravno metodo manj jej in več gibaj. Pri prijateljici, ki je fizioterapevtka, sem srečala dekle, ki je bila na liposukciji. Po njej je morala biti precej časa povita s povoji, imela je polno podplutb (modric)… Sicer pa je menda pogoj, da te sploh vzamejo, da najprej sam shujšaš 10 kg, kar pa je pravzaprav najtežje. Če se enkrat discipliniraš, potem gre tudi naprej.
Sedaj po dopustu sem čisto ven iz ritma. Ne morem se spraviti nazaj v svoje tire (zdi se mi, kot da sem na neki posebni vožnji z avtobusom in ne na redni liniji:) in kar najraje bi se izognila tehtnici, ker me je strah, da sem kaj gor dobila v zadnjem tednu. Jutri zjutraj bom stopila gor, pa bo kar bo.
Malo sem pregledala tole čtivo zadnjih 3 tednov. Hruškica – bravo. Upam, da ti bo tokrat uspelo. Tole čebljanje vsekakor pomaga. 4 kg špeha pa je precej več (volumsko), kot 4 kg mesa. Sicer pa ti za malo veselja predlagam, da greš po 10 izgubljenih kg k mesarju in ga prosiš, da naloži na tehtnico 10 kg špeha – mislim, da bi ga v 2 vreči težko stlačila .).
Ja Tea sem prečitala. Hecno to, da lahko manj ješ, pa se vseeno rediš, ali pa dosti ješ pa hujšaš. Človek mora biti že kar dosti izobražen pa stalno na tekočem, da to vse spremlja.
S 1. septembrom bo Goran na forumu hujšanje menda objavil diete, pa začel s programom za hujšanje, me prav že zanima kako bodo izgledale njegove diete.
Dobro jutro
Juttro se res ni začelo dobro. Meni je tehtnica pokazala 0,5 kg več kot pretekli teden. Kriza.
Ali je katera včeraj gledala oddajo Oprah show. So imeli pogovore o hujšanju. Baje bo naslednji teden v torek nadaljevanje.
Od cele oddaje sem si najbolj zapomnila naslednje. Če si sam sebe ne moreš predstavljati drugačne (bolj suhe) potem boš težko shujšal. To drži zame. Kar nekako si ne morem predstavljati, kakšna bi bila, če bi bila bolj suha.
Lep dan vam želim.
Mateja
Zdravo Sončnica
Idealne teže res nisem imela nikoli. Vedno sem imela nekaj kg čez.
Meni ogledalo nekoli ni veliko pomenilo. Sama sebi nisem bila nikoli preveč všeč, zato se nisem gledala v ogledalu. Sem človek, ki mu tudi obleke ne pomenijo veliko. Pri obleki je pomembno to, da je blago prijetno na koži, da je prave barve (v mojem primeru modre) in da me nikjer ne utesnuje.
Edinokrat, ko se spomnim, da sem bila sama sebi všeč je bilo po prvem porodu v porodnišnici. Ko sem po imela spet manjši trebuh. Tega občutka ne bom nikoli pozabila. Samo kaj, ko sem se po porodu zredila. Sedaj imam več kg. kot takrat, ko sem šla rodit. Groza. Mogoče bom morala malo trenirati na starih slikah (najmanj 15 let starih).
Lep dan želim.
Mateja
Mateja, ko sem prečitala, kot da bi sama to napisala. Vedno sem bla pretežka, nikoli se nisem rada gledala v ogledalu, tudi ko nisem bila dosti prek idealne teže, rada nosim udobna in ohlapna oblačila, pa tudi po porodu sem bila bolj suha kot pred porodom. Sam kaj ko je tisti trebuh potem narastu in sem zdej težja kot v nosečnosti. In ta trebuh mi gre strašansko na živce, ker edino v trebuh sem bila vedno suha. Višek sem imela vedno v bokih, stegnih in velika prsa, sam to sem lahko prenašala, sem pač mela bolj bujno žensko postavo (kaj za primit, je navadno reku moj mož), ker me ni niti toliko oviralo, sam trebuh me pa sedaj zelo moti.
Dobro jutro , punce,
lep in vroč dan se nam spet obeta. Tudi jaz nisem gledala Oprah, takrat sem zunaj s hčero. Kot mladinka sem imela pri 174 višine 62 kil in sem se sama sebi zdela kar v redu. Res, da sem imela malo močnejša stegna in zadnjico, ampak sem nosila vse od bikink do ozkih hlač. Po prvi nosečnosti pri 17-ih sem jih imela 22 več in takrat se je začelo . Nihanje gor in dol, tako da je bil moj najboljši najnižji dosežek 75 kil pred 7 leti,najvišji pa 109 letos 4.aprila. Po vseh teh nihanjih sem si bila takrat čisto všeč in to mejo sva z zdravnico tudi začrtali za cilj . Po drugi nosečnosti sem imela spet 20 kil več. Potem pa v zadnjih dveh letih toliko, kot še nikoli in več kot takrat , ko sem šla rodit. Vsa ta moja nihanja so sad nesrečnih ljubezni in neuspehov v partnerskih zvezah. Ker sem to končno spoznala in se sedaj s tem ne obremenjujem več, je tudi s prehranjevanjem boljše.
Jaz si čisto predstavljam, kakšna bom pri 75 kilah. Še vedno hranim hlače, ki sem jih takrat nosila in srčno upam, da jih bom spet obleka. Pravzaprav, prepričana sem, da jih bom.
Je bilo pa včeraj v Oni objavljeno, da se hujša tudi ponoči, zato priporočajo čimveč spanca, da se proces prebavljanja in presnove poplnoma zaključi. In predvsem se zvečer ne sme jesti ogljikovih hidratov.
LP,Kaja
Pozdravljene!!
Vidim, da ste super, jaz sem tudi v redu! Dobre volje. 🙂
Danes sem klicala v Mladinsko knjigo, ce so ze dobili knjigo: Jem-torej hujsam.
Upam, da je vredna svojega denarja.
Tudi Alenka, ali katera ze je shujsala s to knjigo a ne? Ce ne druga, bo za motivacijo.. cez pol ure grem po njo..
Jaz sem pa velika nekje 171-172.. moja idealna teza bi bla nekje 65, ampak, tudi s 75 bi bila zelo zadovoljna. Bi bla glih prav. Tako, da cilje imamo podobne. 🙂
Pa lep pozdrav!
Tudi jaz sem oddajo gledala že enkrat prej in se mi je takrat zdela vredu. Če pa danes pogledam Oprah v novejši verziji – spet obilnejši (ne tako zelo, kot je bila, vendar kljub temu) – če si nagnjen k debelosti, se moraš s težo boriti vedno in se nikoli spustiti z vajeti. Pri njenem denarju, maserji, raznih kozmetičnih studijih, čudežnih aparatih, osebnih dietetikih…. bi morala biti trlica, pa ni. Še vedno mislim, da je najteže spremeniti način življenja. Vsak svojega zelo ljubi – hrano, izležavanje pred televizijo…