Najdi forum

Hujšanje Hruška & Co. -nadaljevanje

Zdravo punce

Pri taki vročini, kot je spet zadnje dni imam krizo. Namesto da bi migala ližem sladoled. Ne me posnemat.

Kaja. Prebrala sem napotke iz tvoje knjige. Dobri so. Kadar sem bolj na tleh, kar ne vem več, zakaj bi hujšala. Saj podzavestno vem, samo prepričati se je težko.
Upam, da boš čez vikend prišla na zeleno vejo z zdravjem.

Vsem vam želim prijeten vikend. Lepo pijte vodo in čim beč gibanja na na prevročem soncu.

Lep pozdrav

Mateja

Kaja..
Sem se ze tudi jaz sprasevala, kje je problem. Nisem imela nikoli problemov s starsi. S fantom sva sla narazen, nebi rekla, da je on problem, ker do njega ne cutim nicesar vec.

A ti si na skupinski terapiji ugotovila, kaj te zene, da jes?
Bila sem ze 3 tedne na samem sadju (knjiga: Hoces biti zdrav? Proc s kuhinjskim loncem). Ni mi problem biti brez hrane, ko sem motivirana, ampak, ko motivacija mine sem pa sposobna pojest ogromno vsega.
Ne vprasaj, kako mi je kasneje zal.

Ampak, morem se pa malo tudi pohvalit, ze skoraj celo poletje se drzim tega, da mora bit 5 obrokov na dan, pa ful pomaga, imam 9 kg manj.

Pa tudi zelo fajn se mi zdi, da se tukaj lahko pogovarjamo o tem.

Edino lust po sladkarijah si se morem nekako zmanjsat, oz ce ze jem sladko more bit v majhni kolicini.

Lep pozdrav punce!

Kaja!

Ko sem prebrala prve stavke, ki si jih napisala, mi je vse postalo jasno.
Začela sem se rediti, ko sem pustila službo pri privatniku, kjer sem imela vse pod kontrolo, kjer so ljudje (kupci) hodili k meni in mene potrebovali (mene so imeli raje kot šefa – sem bila bolj prijazna in vedno povedala resnico).

Ko sem dala odpoved, se je začel moj boj s kg.

Ampak, jaz se ne dam! Kako lepo je, ko vidim, da nas je vedno več. In da smo takšne, ki si resnično želimo spremeniti prehrambene navade.

Zdajle odhajam domov. Mogoče se kaj oglasim med vikednom.

Lep vikend vsem!

Punce,

veseli me, da kaj potegnemo iz teh debat tukaj.Vsak dan zvemo kaj novega, kar s pridom izkoristimo.

Tea, s skupinsko terapijo je pa takole. Ko sediš skupaj v sobi s puncami (fantje so izjeme) in se začneš pogovarjati zakaj ješ, kaj je narobe, poslušaš druge zgodbe, nehote začneš razmišljati o stvareh, ki si jih podzavestno potisnila stran. Tudi jaz sem rekla, saj mi je čisto fino, nič mi ne manjka. Potem pa med pogovori spoznaš, da ni čisto tako. nekatere prej, nekatere pozneje, pridejo do spoznanja, da je v njihovem življenju res nekaj narobe. Zdrav človek (v glavi mislim) , z razčiščenimi pojmi, se ne bi basal s tortami tako kot sem se jaz včasih. Pa celo čokolado naenkrat. Poskusi se enkrat vsesti v temno sobo, prižgi si eno relaksacijsko glasbo, zapri oči in podoživljaj svoje življenje. Če ti prvič ne bo uspelo, ti bo pa naslednjič.

Lep vikend vsem, Kaja

No ljudje, poročajte. Kar vse je zamrlo na forumu.
Hruška, kako ti gre, imaš še kaj težav z motivacijo? Pa ostali? Kje ste?

Ravnokar sem prišla s piknika. Ne, nisem se nažirala s hrano, kot bi se v prejšnjih časih. Malo mesa sem pa le pojedla. Je bilo tako dobro!

Jaz tudi bila na pikniku, pri nas doma. Men je tudi tako dobro meso na zaru..Nisem se nazirala… fajn obcutek.

Lahko noc. 🙂

Jaz sem danes malo boljše, drugače me je pa ta prehlad kar dobro položil v posteljo. Bo kar nekaj časa trajalo, da bom v stari formi in da bom spet lahko začela telovadit. Do takrat pa bo treba bolj pazit pri hrani, pa bo.

LP,Kaja

Vikend je mimo. V nedeljo sem se pozabla postit, prepozno vidla, da je luna okrogla. Sicer pa sem ta vikend mela bolj blažjo dieto ne tako ostro kot teh 14 dni, bolj zdravo prehrano kot dieto. Mal odmora moram met. Se mi pa že pozna telovadba, nasploh sem bolj poskočna, boljše volje, in manjši trebuh je že. Se mi vse zdi, da počutje ni ravno tolko odvisno od suhosti, kot od gibčnosti.

Kaja, razmišljala sem o tistem, zakaj nekdo je. Zase vem, da sem že kot otrok občutila pomanjkanje sladkarij (ni blo dnarja) pa raznih pečenk, pomfrijev, pohancev. Skoz smo jedli neke golaže, pašto, jote in mineštre, pa same take stvari, ki jih še danes ne morem videti. Zdej, ko sem pod napetostjo in pod stresom ne morem jesti. Večinoma jem, ko se dobro počutim. Najlepše mi je, ko vzamem kako dobro knjigo pa zraven neki grickam. To mam kot kaki obred. Eni majo potovanja, meni je to prava relaksacija in dopust. Pa da si privoščim pršut, olive in sir. Še vedno ne vem s čim bi zdaj to zamenjala. Nikakor mi ni več tak užitek čitati knjige ali gledati kak dober filem brez tega obreda.

Zdravo punce

Po tritedenskem dopustu se vračam nazaj. Od 11.aprila do danes sem izgubila 8,5 kg. Cilj je še 5 v naslednjih dveh mesecih (tile zadnji kg so telo trdovratni, vendar upam, da bo šlo. Začetno stanje je bilo: 168 cm, 74 kg, 33 let. Danes je pa že kar lepo: 65,5 kg. Če bi bila stara kakih 17 let, vi verjetno mislila, da sem grozna debeluška, saj sem sebe še pri 58 kg videla zelo debelo. No, sedaj pa sem vesela, ker se tehtnica premika navzdol in ker je pred mano september in spet redna rekreacija, ki sem jo v poletnih mesecih prešpricala.

Pozdravljene!

Jaz sem pa avto zamenjala za kolo, zdaj se vozim v sluzbo vsak dan s kolesom. Sicer imam do sluzbe samo 7 km, ampak, cesta je zelo prometna.
Danes, med voznjo s kolesom, pa sem si rekla, da danes zacnem tudi laufat.

Hruska, tudi jaz se pocutim bolje, ko telovadim.
Pa zdaj mi ze nekateri opazijo, da me je manj. Kako to pase.. se mi zdi, da se kar topim od veselja, ko se kdo drug opazi, da imam manj kg. 🙂

Spela, dobrodosla med nami.

Lep pozdrav!

Lep pozdrav!

Potrebujem nasvet. Prenehala sem kaditi in sem se v enem tednu zredila za 1 kg čeprav jem popolnoma isto kot prej. Ker sem pred leti imela precej težav s težo (in sem zdaj že pošteno prestrašena) zdaj pa jo držim že kar nekaj let se bojim, da se ne bi ponovno zredila. Ali pozna katera kakšne vaje ali dieto, s katero se kljub prenehanju s cigaretami ne bi zredila?

Hvala!

Lp
Pia

Pozdravljena,

zelo je odvisno od tega kako ješ. Napiši kakšen režim prehranjevanja imaš in kako se kaj gibaš , pa ti bom lažje svetovala za naprej.

LP,Kaja

Hja jem precej premalo, to vem. Prehranjujem se pa tako. V službi pojem kakšno jabolko, potem od 16. – 17. h pojem en topel obrok in po 18-i ne jem več. Aja zvečer pijem pravi čaj z mlekom okoli 19 ure in zjutraj eno kavo z mlekom. Zdaj sem začela tudi rolati in rolam približno 5 do 10 km na dan. Kile grejo pa gor?

Lp
Pia

Pozdravljena dekleta,

z zdravjem gre na bolje in čas je , da vam spet napišem kakšno pametno iz moje knjige Self – talk for weight loss.

Osnovni reki za dosego cilja :

1. Odločila sem se, da se poboljšam in to bom prakticirala vsak dan

2. Točno vem, kaj bi rada in kakšna bi rada postala.Trdno sem odločena, da bom naredila iz sebe najboljše

3. Ker ver, kaj bi rada, tudi vem kako to narediti. Postavila sem si dobre cilje, imam dobre načrte in uresničila jih bom

4. Vedno si bom vzela čas za dosego teh ciljev

5. Všeč sem si, toda rada bi si bila še bolj. Za mene to ne bo težko.

6. Nove dobre ideje, ki delujejo, so vedno dobrodošle

7. Vedno stremim za novimi idejami, kako izboljšati življenje

8. Cenim vsako novo doživetje, izkušnjo in priložnost

9. Napisala sem si moje cilje in jih pogosto preverjam.

10.Sama sem odgovorna za svojo osebno rast

11.Vem,kaj bi rada . Vem, kam grem. Vem, kaj bi rada postala.

IN VEM , DA JE VSE ODVISNO OD MENE SAME.

Mislim, da bi bilo dobro, da si te misli sprintate in si jih obesite na vidno mesto.
Da vas vsak dan opozarjajo in motivirajo.

LP,Kaja

Draga Pia,

potrebno bo prebrati vse poste na temo Hujšam Hruška(3x se je že pojavila, pobrskaj nazaj)

V glavnem pa osnovni napotki:

– morala boš jesti 5x na dan – zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja. Tako telo dobiva obroke enakomerno. Poglej si primere jedilnikov, ki sem jih dala 14 dni nazaj.
– veliko moraš piti, samo ne po obroku , ampak pred obrokom ali pa vsaj eno uro po obroku
– veliko sadja in zelenjave(poglej na Goranovo stran za isto sadje, ki ima nizek glikemični indeks)
– izogni se sladkarijam in jih zamenjaj s sadjem
– predvsem pa glej, da ne bo vseh zaužitih kalorij na dan manj kot 1200, kajti telo jih toliko potrebuje za osnovni metabolizem. Če jih je več, jih moraš porabiti z gibanjem.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

LP,Kaja

Draga Kaja!

Tega se jaz zavedam (glede obrokov). Samo ne vem kaj naj jem za večerjo, ker je želodček že od nekdaj navajen, da dobi zvečer le vodo. Zanima pa me, kje najdem to Goranovo stran. Saj morda resnično pretiravam, ker gre v bistvu le za eno kilo, se pa bojim, da bi šlo naprej in bi bila zopet taka kot sem bila pred leti.

Mimogrede ali žvečilni pospešuje lakoto ali jo zavira, ali morda veš?

Lp
Pia

Kaja a ste kje opisale tudi kakšne vaje delate, ko telovadite?

Lp
Pia

Pia, orbitrek, kolesarjenje.. na http://www.myolympica.com/ poglej.. je tudi dosti vsega napisanega, to je Goranova stran, kot ti je ze Kaja omenila.

LP

Goranova stran je objavljena na forumu Hujšanje, mislim da je http://www.olympica.com.

Prav nič ne pretiravaš, čeprav gre samo za eno kilo. Eno prejšnji teden, eno naslednji in tako gor, gor… ko bo že prepozno oz. jih bo težje spraviti nazaj.

Kar se navajenosti telesa na obroke tiče, se boš morala potruditi v svoje dobro, verjemi mi. Tudi meni se je bilo zelo težko odpovedati čokoladi in slaščicam. Samo z dobro voljo vse gre. Saj zvečer ni potrebno ne vem kaj pojesti,
kaj lahkega, tako da telo dobi potrebno dozo.

Za žvečilni pa ne vem čisto dobro. Pravijo, da se zamotiš in potem ne misliš na hrano. Tudi meni se zdi tako.

LP,Kaja

New Report

Close