Jaz sicer nisem bila, je pa bila moja svakinja in jaz sem potem po tej dieti hujšala štiri tedne in izgubila 8 kg. Resnično deluje, pa tudi ješ 5x na dan. štos v njegovi ordinaciji je v tem, da ti z akupunkturo ublaži napade lakote. Meni to ni potrebo, ker kadar se za kaj odločim, se tega brez špikanja čisto brez problemov tudi držim, pa še precej denarja prihranim. i raje kupim kakšno novo “cunjo”.
LP!!!
zajtrk: 3dl mleka, 2jabolka/pomaranči ali 20dag drugega sadja(tehtaj neočiščenega) in prepovedano je jesti banane in mango
malica: 2dl mleka
kosilo: hrenovka ali 20dag piščančjega mesa ali ribe-kuhane in 20dag zelenjave (najbolje solata ali paradižnik)
večerja: 3dl mleka ali 20dag puste skute ali 2 trdo kuhani jajci ali navaden jogurt.
(solata je lahko zabeljena z žličko olja, kisom, soljo in poprom, pije se mleko z 1,6% maščobe, skuta z najmanj maščobe)
Prepovedano je pitje sadnih čajev, sokov in ne smeš uživati sadnih jogurtov.
Pije se voda ali limonada sladkana z natrenom.
Kaj se pa lahko pije namesto mleka? Jaz ga namreč ne maram, pa tudi navadnega jogurta ne. Jem pa sadnega in skute (npr. obstgarten, fruchtzwerge). Kaj pa vitalinea jogurti?
P.S.: Za doječo mamico je to bolj malo, kajne? Moj mali je star sedem mesecev in se dojiva tri do štiri – krat na dan.
Seveda lahko napišem. Sama sem menila, da mi akupunktura ne pomaga in sem hotela prenehati. Potem pa me je začel siliti z lipolizo (masaža, s katero bi baje še hitreje izgubljala kilograme in seveda bankrotirala-prišlo bi me še dodatnih 60 jurjev) pa me je kar silil in silil, pa sem si rekla da zmorem tudi sama! In sem uspela… 🙂
Sem bila pri dr. Pirnatu. Take diete ne moreš zdržat če normalno delaš in opravljaš vsa dela. Tiste stimulacije ne pomagajo nič, pomaga samo strah pred njim, ker te nahruli, če nimaš na kontroli točno tolk kg kot ti je splaniral. Ni važno, če je blo vmes kej da si se prehrešil, ve tut če eno jabolko več poješ. Bla sm tut na lipolizi. Pol ure=6.000 SIT, pa če jih nimaš vsaj 20 nič ne pomaga. En obisk pr njem pa 7.000. Pa vsak teden, pa prevoz do njega, pa točno določen čas….halo, je pa bolj pametno pa učinkovito če si za ta denar prvoščiš plavanje pa kak šport s familijo pa se mamo vsi fajn, pa tut kile grejo če se mal držiš pr hrani. Sm pa shujšala 16 kg ampak pol 8 nazaj dobila, zdej pa hujšam z čudežno juhico pa tut kar gre pa še poceni je.
jaz sem tudi k njemu hodila, pa mi je planiral 2 kg na teden, meni pa se je to zdelo prevec, če pogledaš vse knjige in ostali dr. svetujejo 1 kg na teden, da se ti zgodi jo-jo efekt in sem prenehala hodit k njemu. te pa res posiljuje se tem lipolizam pa ne pozna občutka kako je če človek hujša in se je težko navadit na drug ritem in količino prehranjevanja. zdaj hodim drugam k zdravnici, ki razume kako je, če čkovek vsak dan kuha za družino in da so skomine velike. meni je vseeno če bom malo dalj hujšala,važno mi je,da se mi kg ne vrnejo.
lp
Pozdravljena neznanka!
Mi lahko odgovoriš prosim samo se na dve stvari:
– solato lahko ješ poleg vsakega kosila (torej tudi poleg hrenovke in piscansca?), lahko tudi zeljnato?
– za zajtrk je 3dcl mleka + sadje ali lahko0 mleko samo poleg jabolk in pomaranc?
Kako pa si ti resevala razne obiske, kosila zunaj, vecerje? (Malo tezko se je temu izognit cela 2 meseca)!
Hvala za tvojo pomoc!
– ja zelenjava pride pri vsakem kosilu (lahko je solata, paradižnik, kar koli že) samo da jo je 20 dag!
– Mleko je pri vsakem sadju- zopet pazi na količino 20dag.
Sama sem striktno dieto držala 1,5 meseca. Glede na to, da sem bila takrat stara 13 let na večerje oz. kosila ravno nisem hodila, se je pa bilo težko vzdržati kadar sem jaz jedla tole, moja preostala družina pa obilno kosilo. Zato sem ponavadi jedla sama (dnevna soba, moja soba).
Na obiskih nisem jedla nič (sliši se neolikana) ali pa sem se premagovala tako, da sem cel večer pila kavo (močno sladkano z natrenom).
Mesec dni po dieti sem kilograme še kar izgubljala. Nehala sem ko sem imela 13 kg manj, v naslednjem mesecu sem jih izgubila še 5.
Na začetku sem imela 77kg, padla na 59.
Po dieti sem se čez kakšno leto zredila za 7kg (hormoni in puberteta), ki pa sem jih zdaj pri 16 uspešno zopet sklatila dol. Sedaj imam 60 kg.
VELIKO SREČE!
V letu 2000 sem shujšala od 87, na 65 kg. Hujšala sem sama, nisem imela posebne diete, držala pa sem se tega, da nisem uživala skupaj beljakovin in ogljikovih hidratov. To se pravi, ko sem jedla meso, je bila zraven solata, krompir spet solata ne meso, sadja sem pojedla ogromno. Najbolj sem hujšala takrat, ko je bilo doma na drevesu veliko breskev. Pojedla sem jih toliko, da se je mož kar “križal”. Ne vem, če breskve pomagajo hujšati. Ko je rodila domača češnja, sem pojedla tudi velike količine tega sadja. Sedaj jem vsak dan po šest ali sedem pomaranč. Jabolka mi ne pašejo tako, delajo mi težak želodec. Ker se sedaj ne držim več tako strogo ločevanja beljakovin in ogljikovih hidratov sem pridobila na teži, tako, da imam 72 kg.
Že nekaj časa spet delam sklepe, kako se bom resno zavzela spet za svojo težo, pa nikakor ne zmorem prvega koraka. Vem pa eno: če ne bom kar najhitreje ukrepala, me čaka 90 kg.!!!! Upam, da bo jutri dan X!
LP
jaz sem bila pri dr. Pirnatu že 4x v 30 letih. Vsakič sem shujšala cca. 20 kg in tudi nekaj let obdržala kilažo. Res je obisk drag in lipolize, vendar tretmaji hjšanja so povsod dragi. Važno je da pomaga in seveda da imaš denar. Lipoliza pomaga da hitreje hujšaš in da izgubljaš maščobo na mestih kjer jo imaš največ, ponavadi hujšamo v določene dele telesa, tam kjer je največ maščobe pa gre počasi dol. Akupresura pa dejansko pomaga da nisi lačen in da se ti ne vrti. Sicer prvič sem v 3 mesecih shujšala 28 kg….2. in 3. po 20 kg, 4. 17 kg….starejši si, manj gre dol, ker je presnova drugačna. Vendar se tudi telo spremeni, dako da zdej ko shujšam 17 kg, sem skoraj taka kot pred 35 leti ko sem shujšala 28 kg!