hujšanje brez razloga
Lep pozdrav! Stara sem 23 let, velika 176 cm in imam samo 55 kg. Moj problem je premajhna telesna teža, moram pa povedati, da jem zelo raznoliko hrano, prav tako velike obroke ampak se ne morem nikakor zrediti. ALi mi lahko poveste kakšno hrano naj uživam in ali je z mano kaj narobe. Vsi, ki me opazujejo se čudijo, kako sem lahko takšna suhica, pa čeprav toliko pojem. Res je, da nimam vsak dan takšnega apetita, ampak vseeno pogosto. Pred dvema letoma pa sem se zdravila zaradi ščitnice(povečano delovanje), in ali je mogoče, da je to vzrok???
Prosim svetujte mi, kakšno hrano naj uživam in ali so te težave vzrok moje bolezni, ker me resnično ovira v življenju?????
Hvala vnaprej!
Ojla!
Ko berem to kar si napisala je tako kot da bi mene opisovala samo da sem jast stara 29 let in težka 50kg ter velika 170 cm.. Tudi sama se ne morem zrediti ko sem zanosila sem imela 50 kg. Tri tedne po rojstvu sem padla iz 68 na 55 kg. In potem sem zgubila še tistih pet. In da ti povem da me ta kilaža že pošteno spravlja ob živce. Meni so rekli naj se dobesedno bašem z tortami čokolado… Pri meni je to malo težje izvedljivo ker sta dvojčka alergična na mleko in jajca in potem če že majhen košček čokolade pojem me tako gledata da je joj. Ampak taka hrana mi je rekla zdravnica da ni dobra zame kot jo uživata otroka samo kaj naj naredim sploh ne vem. Prav zoprno mi je že od vseh poslušat kako sem suha in da naj že jem pa a jim res ni jasno da jem samo se ne morem zrediti. No v glavnem bi tudi meni prišel kakšen nasvet prav. LP
Res je komentar zelo neumesten,celo neumen. Sama trpim,ker se po dolgotrajnejši bulimiji,ki je trajala 6 let,sedaj pa že več kot eno leto ne bruham več,nikakor ne morem zrediti. Starši tako ves čas pravijo,da moram bolj jest, ljudje,ki pa ne poznajo moje zgodbe pa vedno postrežejo s komentarji: O kako si suha in tako naprej. Mislim zalostno je,da niti en clovek, sekundo pred tem ne pomisli: Mogoče je bila pa kaj bolana. Sigurna sem,da bi se vzdržali tega komentarja,če bi vedeli, da ima človek težave. Razne bolezni, kot so rak in podobne prav tako privedejo do hujšanja in takrat sem ziher, ne bi nihče rekel kaj takega. Zato res ni primeren komentar tistim, ki se trudijo,da bi pridobili kako kilo,saj zna biti to zelo težko in zadnje kar rabi(m)jo, je zopet: Kar tiho bodi,saj ti je cist ok!
Pa brez zamere,Nina
Hoy! žalostno je, da vsi mislijo, da tisti ljudje, ki nimajo težav s preveliko težo, da se nimajo za kaj pritoževati, mene pa to zelo moti in jezi. Zelo dobro si napisala, da nobeden ne pomisli, kaj pa če je človek bolan, v mojem primeru gre verjetno za bolezen, saj sama pri sebi vem,da ni normalno gede na zaužito hrano ki jo pojem (in je je veliko), bi se morala vsekakor zrediti. Potem pa še očitki drugih, ki te lahko samo potolčejo.
Lep pozdrav
Točno to je to.Ne bom rekla,da sem ze vsa okej,najbrz tudi nikoli ne bom.Pac pred letom in pol sem si zaprisegla,da bruhala ne bom vec niti enkrat in to drzi.Res pa je da se velikokrat izogibam obroku. Pac nikoli ne bo vec kot je bilo, res pa mi ocitki,kako sem suha nikakor ne pomagajo,pravzaprav vse poslabsajo. Enostavno je najgrse to,da ni sprejemljivo biti predebel,presuh pa tudi ne. Torej moras biti res popoln.Vcasih je bilo dovolj,da si suh,zdaj pa se to ni vec okej. Skratka pricakovanja, ki jih nikoli ne bomo dosegle.
Lp,Nina