Najdi forum

Hujšanje

Pozdravljeni, že zelo dolgo časa se borim s kg. Stara sem 25let, velika 157cm in 83kg. Pri 23 letih sem rodila, od poroda mi je ostal mlahav trebuh oz. koža v predelu trebuha.
Rada bi se ga rešila, oz. utrdila mišice, probala sem že marsikaj, ampak do zdaj nobenega učinka. Ker imamo non stop neke probleme in težave, sem opazila pri sebi, da zaradi stresa, živčnosti in skrbi posegam po hrani….

Ne vem kako začeti, voljo imam, ampak rabila bi vzpodbudo, ker nevem kje začet, kako začet.

Opažam da so mi začela zelo nagajt kolena kar me skrbi, poka in škriplje mi notr ter peče ko imam nekaj časa skrčene noge.

Zdravnik pri sistematskem pregledu za delo, je poslal osebni zdravnici predlog za redukcijo telesne teže, ampak od zdravnice ni bilo nič, da bi me klicala, da bi šle v to….

Rada bi samo nasvet, kako bi se lažje in učinkovito znebila kg, ker sem probala že vse pa nikakor ne gre….

Rada bi prišla vsaj prvo do 70 kg, kasneje je cilj tam od60-65kg teže, ki sem jo do poroda imela cel čas….

Hvala za nasvet in lp

Pozdravljeni!

Na Inštitutu za preventivno medicino imamo Psihosomatsko ambulanto, ki je namenjena zdravjenju neinfektivnih kroničnih bolezni (sem spada tudi debelost). Na naši spletni strani www.zase.si si lahko preberete vse o načinu vključitve v program.

********************************* INŠTITUT ZA PREVENTIVNO MEDICINO Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana [email protected] www.zase.si

Pozdravljena,

najprej naj ti takoj povem, da s teboj ni nič narobe, čeprav te popolnoma razumem. Ampak, vedno se vse prične v glavi. Sprejmi se in nato se jasno odloči kakšen cilj želiš doseči. Cilj naj bo merljiv v časovnem okvirju in jasno tudi po kg. Poleg tega naj bo razčlenjen s programom, ki bo pokrival področja prehrane, aktivnosti (gibanje) in psihološki del (sprejemanje same sebe). Sama sem že vrsto let svetovalka v Studiu Prosapia, na tem področju in lahko ti povem, da ni instant rešitev, je pa rešitev kar nekaj in če se držiš programa in cilja, rezultati ne bodo izostali. Ob pravilni prehrani, primernih aktivnostih in psihološkemu delu, obstajajo še metode oblikovanja telesa, ki naj služijo le kot del programa. Kot rečeno, rezultati so, ob pravilne pristopu, jasno vidni, predvsem pa merljivi. Mogoče kot primer spodnja slika, da si boš lažje predstavljala…

[img]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10175058_766013540110281_260526241057737743_n.png[/img]

Lahko se obrneš name, lahko mi pišeš, predvsem pa si zapomni – nasmej se in pojdi v ta “projekt” nasmejana. Saj veš kako pravi pregovor, vsaka pot se prične s prvim korakom. Srečno! 🙂

New Report

Close