Najdi forum

Hy. Odpiram novo temo o hujšanju. Vem, da je takih tem že kar nekaj ampak se mi zdi, da niso več aktivne.

 

Želela bi si, da bi se nas zbralo lepo število ljudi, da si bomo v podporo. Sploh ni važen nakak način hujšamo. Važna je podpora in motivacija.

 

Jaz hujšam od 8.1.24 štartala sem z 78,4 kg. Danes jih imam 75,3kg.

 

Pri meni gre too res počasi. Ampak, če csak mesec shujšam 1,5 kg bi bilo to v enem letu 18 kg. No cilj je 60-62 kg.

 

Sem pa lani shujšala iz 89 na 78. S tem, da sem hujšala do maja. Potem pa nisem več pazila toliko. No dovolj sem pazila, da se nisem zredila nazaj.

 

Glede hrane… jem vse. Sicer sem zmanjšala količine ampak ne toliko, da bi to zares občutika, jem tudi sladko in slane prigrizke. Samo manj. In če imam hudo potrebo po sladkem pojem tudi elo 100g milko ali kinder čokolado. Samo to ni pogosto. Tudi skkedo kokic. Sem ugotovila, da je slane prigrizke in sladke zadeve res najbolje kupovati v manjših pakiranji. Ko zmanjka ni več 😉 je pa potešena potreba.|

 

V grobem si štejem kcal in sem nekje na 1600-1700 dnevno. In takrat vštejem tudi tisto 100g čokolado. Takrat potem zmanjšam kcal drugje.

 

Gibanje? Hoja je glavna stvar pri meni… včasih naredim kak počep, kako skleco ali dvignem utež, tudi pilatas mi ni čisto nepoznan… samo potem za 10 dni pozabim na telovadbo. Hoja pa je kar konstantna. Ampak to šele od letos. Lani sem hujšala samo s hrano.

Zares upam  da ne ostane samo pri mojem vpisu in, da se mi kdo pridruži. Vseeno ali želiš izgubiti 2 kg ali pa 20.

Oj!

Jaz bi se priklopila, rabim malo podpore za takrat, ko pade motivacija.

Shujsat zelim cca 15kg, kar ni tako malo.🙃 Zaenkrat se bom poskusila izognit kaksnim drasticnim dietam, trudim se jest cimvec sadja in zelenjave namesto drugih prigrizkov ter vkljucevat malo telovadbe. Bomo videli kako bo slo.

Xin123 kako ti gre? Jaz sem trenutno na 74,0.

Meni gredo (kilo)grami res počasi dol. Ampak velik plus se mi zdi to, da mi usoeva brez drastičnih diet. Sploh nimam občutka, da se česarkoli odrekam, ker v resnici se ne.

Ljudje okoli mene hujšajo z beljakovinskimi dietami ali pa dietami nič ne jem. In imajo zares boljše rezultate kot jaz. Samo jaz nimam ne volje, ne energije in ne želje več po takih dietah. Enistavno ne morem več. Pa žal sem se jaz po takih dujetah vedno zredila.

Na instageammu spremljam jerneja ogrina – nutricista. No njegov način mi je blizu. Vsi nasveti na insta so gratis. In promovira “jej vse v zmernih količinah”

 

LP, bi se pridružila. Hujšam od sredine januarja, sem pa po operaciji kolena in tudi to je en motiv zakaj hujšam, da bi manj obremenjevala koleno… Zaenkrat sem komaj na -4kg. Tako, da sem zelo počasna z zbijanjem kg pa jih kar imam za oklestili, želja je vsaj – 15kg.  Jem vse, ampak manj. Sladkega že prej nisem jedla veliko, zdaj pa še manj. Moja slabost so kruh in makaroni in preobilne porcije… in pa to, da nisem do 17.00 skoraj nič jedla, potem pa po službi začela in se ne znala ustaviti jest. Zdaj sem na bolniški in sem obrnila ritem hranjenja. Jem 3 obroke + kakšno jabolko vmes, vse do 17.00 in potem ne več. Najtežje mi je bilo uvesti zajtrk.

Pijem pa tudi vode precej več (si pomagam z aplikacijo) in je to še nekaj kar uvajam in počasi zdaj pridobivamo sploh občutek za žejo, ki sem ga prej kar ignorirala… Od telovadbe pa zgolj vaje za koleno in pa sobno kolo, ker drugega zaenkrat ne smem.

Pozdravljene vsi skupaj 🙂

Zelo lepo je videti medsebojno pomoč in spodbujanje, ki ga krvavo potrebujemo, ko se odločimo za ta korak. Bravo!

Hujšanje je lahko zapleten proces, a s pravimi koraki lahko dosežete svoje cilje.

Ključno si je postaviti realistične cilje, ki so dosegljivi na dolgi rok, ustvariti zdrave prehranjevalne navade, ki vključujejo uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost, ne glede na to, ali gre za trening v telovadnici ali pa za sprehode v naravi, zmanjšanje stresa in izboljšanje kakovosti spanja. Spremljanje napredka vam lahko pomaga ostati motivirani, medtem ko je vztrajnost in potrpežljivost ključnega pomena, saj je hujšanje proces, ki zahteva čas in trud.

Pri hujšanju gre v osnovi za preprosto matematiko – porabiti morate več kalorij, kot jih zaužijete.

Ko porabimo več kalorij, kot smo jih zaužili, telo začne izkoriščati svoje obstoječe energetske zaloge, da bi nadomestilo primanjkljaj. Telo najprej uporabi glikogen, kar so ogljikovi hidrati, shranjeni v mišicah in jetrih. Ko so zaloge glikogena izčrpane, se telo začne obračati na maščobne zaloge, da bi dobilo potrebno energijo. Postopoma se maščobne celice razgrajujejo in se sproščajo kot energija, kar vodi k izgubi teže.

Srečno vsem skupaj na vaši poti. Če pa potrebujete kakšen nasvet, sem pa tukaj, da pomagam 🙂

LP,P.

Kontaktni mail: [email protected] *** Spletna stran: https://www.fit-rit.si/ *** T: 051218503

Oj!

Zaenkrat gre ok, počasi tudi pri meni (-1,5kg). Ker ciljam na dolgoročno spremembo in spreminjanje mi je to čisto vredu. Tudi jaz spremljam Jerneja, ima super nasvete.

Uglavnem se vedno mi uspeva tako s prehrano kot tudi s telovadbo. Upam, da tako ostane. V preteklosti sem se že dostikrat šla raznorazne diete pa seveda zelo hitro obupala.

Čestitke obema za minus. In hvala Patriciji za spodbudo.

Jaz sem malo zbzabluzila med prazniki. Malo več hrane kot bi si želela. Ampak tudi to je življenje. Važno, da se držim nekih svojih načel cca 80%. Saj se danes vračam v stare tire. Sem že odtelovadila. No, ta tedn je to sedaj že drugič. Sem si pa povečala uteži na ročkah (sestavljive uteži) in kupila sem po 2kg uteži za noge. Jih uporabljam pri pilatesu. Jutri bom vsa polomljena.

Punci srečno še naprej inpišita o svojih dosemkih. Naj bodo to za cedno izgubljeni kilogrami.

Lp Gaja

Včeraj sem telovadila z utežmi in me danes bolijo prsne mišice in gluteus. Občutek mi je full dober. Ampak!!!..!!! Danes zjutraj sem imela na tehtnici 0,5 kg več. Aaaa..

Vem, da to ni realno, ker pol kg maščob v enem dnevu nisem mogla dobiti. Ampak je to lahko polno črevesje, zadržana voda… karkoli… ampak res deluje depresivno, ko vidim + na tehtnici.

GayaG 🙂

Številka na tehtnici lahko resnično povzroči stres, še posebej če se ukvarjate z vadbo in gradite mišično maso. Ta številka, ki jo vidite na tehtnici ni vedno najboljši pokazatelj vašega zdravja ali napredka pri vadbi.

Mišična masa je gostejša od maščob, zato je povsem možno, da se vaša teža povečuje, medtem ko se vaše telo oblikuje in tonira. Boljše je spremljati druge kazalnike, kot so obseg pasu, energija, moč in splošno počutje.

Jaz se ne tehtam že 3 leta, pa čeprav vse to vem 🙂

Lp, P.

Kontaktni mail: [email protected] *** Spletna stran: https://www.fit-rit.si/ *** T: 051218503

O Patricija hvala za te besede. Me je tudi dragi full pohvalil, da se mi pozna že nekoliko na obliki. In to sam od sebe.

In vem, da moram vzeti meter v roke za realnost rezultate. Sedaj po veliki noči sem spet polna elana in energije kar se hujšanja tiče. Počutim se dobro in motivirano.

 

New Report

Close