Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hujšanje

hujšanje

Star sem 45 let. V letošnjem letu sem z fizično aktivnostjo in ustrezno prehrano shujšal za 20 kg (prej sem imel 105, sedaj pa 85 kg). Že v začetku hujšanja so se pojavile bolečine v trebuhu in od takrat nimam urejene prebave, čeprav s prebavo do takrat nikoli nisem imel problemov. Zdravnik je povedal, da so težave s prebavo in nejasne bolečine v trebuhu posledica hujšanja in da se bodo zadeve čez čas uredile. Ker se bolečine (občasne in znosne) še naprej pojavljajo, prav tako zaprstost me zanima ali se bo to uredilo in čez koliko časa .

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Domnevam, da ste radikalno spremenili slog prehranjevanja in da jeste znatno manj kot poprej. Čeprav ne tako izrazito kot npr. koža, je bilo tudi vaše črevesje na nek način razširjeno in razvlečeno ter vedno nabito s hrano, sedaj pa je vse drugače. K boljši prebavi si poleg že omenjene telesne aktivnosti lahko poamgate z uživanjem čim več presne zelenjave in sadja ter balastnih snovi. Vse to v črevesju ob zadostnih količinah vode nabreka in črevesju daje občutek normalne polnosti, da prebava nemoteno teče. Uživanje donata Mg mnogim dodatno pomaga k izboljšanju omenjenih težav. Črevesje je namreč odvisno od mehaničnega draženja hrane v njem. Če tega ni, “lenuhari”.

Lep pozdrav!

Janko Kernsik

Gospod dr., jaz bi vas nekaj vprašala: stara sem 13 let in se sama sebi zdim zelo, res zelo debela.Pa čeprav pravzaprev nisem.Velika sem 153 cm in tehtam 34 kg.Nimam dobesedno nič maščobnega tkiva -sem športnica in imam zelo veliko mišic.Ali lahko hujšam?Do sedaj še nisem nikoli hujšala, ker bi rada najprej zrasla.Koliko kg imam preveč?Kakšna je moja idealna teža?

Že vnaprej hvala za odgovor!
Janko Kersnik je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
>
> Domnevam, da ste radikalno spremenili slog prehranjevanja in
> da jeste znatno manj kot poprej. Čeprav ne tako izrazito kot
> npr. koža, je bilo tudi vaše črevesje na nek način razširjeno
> in razvlečeno ter vedno nabito s hrano, sedaj pa je vse
> drugače. K boljši prebavi si poleg že omenjene telesne
> aktivnosti lahko poamgate z uživanjem čim več presne
> zelenjave in sadja ter balastnih snovi. Vse to v črevesju ob
> zadostnih količinah vode nabreka in črevesju daje občutek
> normalne polnosti, da prebava nemoteno teče. Uživanje donata
> Mg mnogim dodatno pomaga k izboljšanju omenjenih težav.
> Črevesje je namreč odvisno od mehaničnega draženja hrane v
> njem. Če tega ni, “lenuhari”.
>
> Lep pozdrav!
>
> Janko Kernsik

Draga bla, bla!

Po mojem vtisu si prej suha kot normalno težka. Svojo idealno telesno težo pa si lahko tudi sam izračunaš. Prosim te, da se ne obremenjuješ s težo, ker se s tem lahko zapleteš ali poslabšaš svoje duševne tegobe. Ne glej drugih, ki se ti zdijo debeli in ne ocenjuj se tako kritično. Pohvaliti pa moram tvoje športno udejstvovanje, saj mnogo pobertetnic raje išče opravičilo za telovadbo, kot da bi kaj naredile zase.

ITM = teža v kg/(višina v m) na kvadrat. 30 je huda debelost.

34/1.53×1.53=18!!!

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close