Zdravo
Obrnil sm se na vas ker znaste res lepo svetovat v primeru hujsanja.
Sm star 18 let in mam trenutno 110kg. Odlocu sm se da morm shujsat in pristat pod 100kg. Kolko kg mi priporocaste?
Zacel sm redno tekat vsak dan po 30 minut in to pocnem ze 1 mesec. zacel sm pit samo vodo in nobenih sokov ali ostalih pijac. Jem tudi dosti sadja. Imam pa samo dva obroka na dan. Zajtrka ne jem zto k se zbudim ob 11 zjutro, potem mam kosilo in okoli 7 zvečer večerja. V enem mesecu sem s takim načinom izgubil 5 kg. Kako bi stvar pospešu?
Problem je v tem ker mam velik trebuh in nameravam korenito zgubit obseg le tega. Katere vaje poleg teka mi priporocaste za izgubit obseg trebuha?
Za vecerjo okoli 7 zvečer jem zelo malo, vendar ko se vrnem vsak dan ponoči domov okoli 1 zjutro, začutim potrebo po hrani. Namreč od 7 zvečer je preteklo že dosti časa in se seveda najem in grem spat. To vem da ni dobro… Vendar ne poznam rešitve kako prenehat. Naj se napijem mleka al vode da bom mel občutek sitosti? Ko sm pri prihodu domov vinjen kar je zelo pogosto, je pa občutek lakote samo še večji…
Resnično hvala za vse odgovoe!!!
Hojla!
Luka,predvsem opusti alkohol in sladkarije,to je pogoj.Izogibaj se tudi kruhu,če ga že moreš,jej črnega in polnozrnatega,ker boš po njemu dlje časa sit,pa še dober ni tko zlo kot bel in ga boš avtomatsko manj pojedel.Tudi js zdej hujšam in jem večinoma zelenjavo,vendar ne graha in fižola,ker je baje zelo dobra za presnovo in prebavo in sem kar uspešna.Glede vaj pa js priporočam kolesarjenje v dvoje ali pa tenis.Namreč ta dva športa sta taka,da ju lahko dolgo počneš in predno se zaveš, si že prekolesaru 5,10 km.Tenis se mi pa zdi fajn,ker tam pa res razgibaš celo telo.Za trebuh so pa njaboljši trebušnjaki in sklece.Ampak na začetku ne pretiravaj,da ne boš izgubil vse volje.Vsekakor pa nadaljuj s tekom.Pozor,tudi mleko ni preveč zdravo zaradi maščobe,če ga imaš rad, ga pij z 0,5% maščobe.
Veliko sreče,res upam da ti uspe
Alko večrat ? Se res ne znaš zabavat brez tega. Si lahko frajer le ko si pijan? Ko bi se le videl kakšen kloven si takrat !!!
Ko predeš domov se naješ in zaspiš. ni dobro. Daj popi liter vode in spat. Pa še maligani bodo odšli prej?
To da bi se pospešilo pa na dolgi rok pozabi. Vprašaj se raje koliko časa si že tako predebel? Naredi nekaj zase! Ko boš po letu dni redne vadbe in ob 5 obrokih hrane (pravilna sestava) na dan, shujšan in mišičast, da takrat boš pa RES FRAJAR ZA KATEREM SE BODO OZIRALA LEPA DEKLETA.
Danes žal nisi – pijan, debel, mehak ,slinast….- uh kako neugledno, zto dekleta bežijo, če ne veš.
Moj mož je shujšal v dobrem mesecu z 129 na 115 kg. Jedel je le nezačinjene solate in sadje, vsak vikend pa je tej prehrani dodal meso. Zvečer je hodil prej spat, saj so tudi njega nesle večerje okoli polnoči. Hodil je kako uro nadan.
Po enem mesecu je začel teči, najprej 1 krog, pa 1,5 pa 2 kroga na stadionu.
Izogiba se vsemu alkoholu, kruhu, sladkarijam, le tu in tam kozarček rdečega vina.
Lep dan
Čoko
Res hvala za odgovore! Poskušal bom opustit obroke po 8 uri. Glede alkota… ne da se opijam in sm car, pijem ker mi ugaja. Poskušal bom čimmanj pit.
Ja kruha res dosti pojem. Moral bom zmanjšati količino le-tega. Jem pa skoraj vedno polbelega. Glede mleka… hm, hm… Pijem tistega z 1.6 maščobe. Vendar skodelico do dve na dan, 2-4 dneve v tednu. Ostalo je izklučno voda.
Se priporočam za nasvete!
Hvala!
Jej ti lepo 5x na dan, da ne bos metabolizma prevec upocasnil (tudi ob 1h zjutraj ce prej ne mores), samo pazi na kaj jes. Ne jej toliko kruha in pusti sadje na miru. Pojej vec mesa in zelenjave. Pri tvoji tezi bi zacel dvigovati rajsi utezi, ker bo veliko vecji efekt, kot pa s tekom.
Glede alkota pa tudi sam spijem poleti ogromno, pac pivo ima super okus in ta vrocina ni za kaj drugega primerna:).