Ana,
Nemogoče je odgovoriti koliko časa… če bi bil jaz tvoj trener, bi se ti rezultati začeli kazati iz treninga v trening… kar se tiče kondicije in moči, estetski rezultati za tem nekoliko zaostajajo… morda 2-3 tedne.
Koliko porabiš kalorij pri katerikoli aktivnosti lahko prebereš v članku na moji spletni strani… uporabi iskalec oz. med novicami je še zmeraj objavljen članek, ki te zanima.
Lp,
Goran
Hvala za vaš odgovor, a bi vas vseeno vprašala, kaj menite vi. Z možem sva začela teči, oba pa sva brez ne vem kako dobre kondicije. Vsak dan hodiva, sedaj že tri dni na Partizana teči. Tečeva nekje štiri kroge v presledkih (en krog teka, en krog hoje). Včasih udariva tudi kakšen kratek šprint. Ali je to normalno, da me po treh dneh vse boli in da namesto, da bi pridobivala moč, jo izgubljam, namreč vsak dan mi je težje teči in se hitreje utrudim. Mi lahko poveste, ali so to zadovoljivi rezultati za začetnika?
Ana,
Trening vsak dan zna biti naporen, če tega nisi vajena. Sploh če sta šele začela s treningi, bi bilo dobro, da je to 3-4 tedensko… npr. vsak drug dan. Po tem prvem tednu je tudi čutiti tiste najhujše bolečine…
Drug teden je potem že dosti lažje… tebi zmanjkuje moči in mišice te še zmeraj bolijo, ker si potrebna počitka. Vzami si dan ali dva počitka… lahko pa greš tudi na kakšen lažji trening s kolesom, da si nekoliko sprostiš noge, malo več strechinga … ali pa se poskusi čim bolj sprostiti v kakšni dišeči kopeli, pa malo naj ti mož noge zmasira… pa boš kmalu kot nova. Ko pridobiš vsaj tisto začetno kondiciji, ti trening 2,3 dni zapored več ne bo tak problem. Vseeno pa je ni dobro pretiravat, vsak trening ne sme biti enako naporen… če je trening vsak dan, sicer se telo res nima časa regenerirati. Včasih je treba narediti tudi kakšne lažje trening, ki pripomorejo k hitrejši regeneraciji.
Lp,
Goran
Vcasih je problem tudi motivacija, ker ze v naprej ves koliko dalec je se do cilja itd. Meni pomaga recimo v fitnesu ce kolesarim, da si spredaj postavim eno revijo in jo v 45min lih lepo preberem, se fajn zgonim na biciklju in se utrip drzim v zeljenih okvirih. Ob teku kak walkman z najljubso glasbo, da te zamoti in se ne dolgocasis zraven (kar se meni pogosto dogaja)…Enostavno moras past “notr” s cimerkoli se ze ukvarjas 🙂