Najdi forum

Hujšam – Hruška – nadaljevanje

Sem iz Ljubljane.

tudi štajerska

Hej, punce!

Vidim, da bom imela veliko podpore!

Nikomur (razen možu) ne bom povedala, da sem se odločila za to. Potem se vedno kakšen tak najde, ki te grdo pogleda, ko si daš na krožnik puranov zrezek. “A ti ne hujšaš, al kaj?” Madonca! Ljudem težko dopoveš, da to kar zdajle počneš ni hujšanje, ampak zdravo prehranjevanje. Bom raje tiho.

Upam, da danes zvečer ne bo dežja, ker drugače ne bom mogla na kolo.
Ve, srečnice imate kolesa doma, kaj?
Vprašanje: kako ste zadovoljne s sobnim kolesom in kako z orbitrekom?
Tudi jaz imam namen kupit orbitrek, ampak šele novembra, ko se preselim v večje stanovanje. Zdajle ga pa res nimam kam za dat.

Bomo enkrat tedensko objavljale svojo kilažo ali večkrat (najbrž nima smisla).

Uau! Tole me malo spominja na Dnevnik Bridget Jones. Kilogramčki, kalorije.

Se slišimo!

Jaz mam doma orbitreka, pa tudi s kolesom se rada vozim.
Orbitrek je vredu, res se zadihas in nasvicas, ampak.. ko ni volje ga samo gledam. 🙂 Mam pa tudi abtronic, ki ga ze nekaj casa pustim pri miru.. raje delam vaje, ki jih je “predpisal” goran- za cvrst trebuh.
Ti pripomocki nic ne pomagajo, ce v glavi ne zaklika. Na zalost.

LP

Jaz sem s svojim sobnim kolesom kar zadovoljna, žal mi je samo, da ga nisem začela prej uporabljati, mam ga namreč že dve leti in mi je služu bolj kot obešalnik.

Dober dan dekleta.

Že od začetka prebiram vaše dopisovanje. Kar malo me vleče, da bi se vam pridružila.

Da se vam predstavim. Imam 38 let, 157 cm in 82 kg, dva otroka, sedeče delo v službi za računalnikom, moža, ki je malo pretežak in psičko, ki se je že navadila na lenuharjenje.

O zdravi prehrani sem prebrala veliko. Veliko shujševalnih kur sem že prebrala. Sem pa izjema, ker sem samo enkrat hujšala po dijeti (pred 21 leti).Shujšala sem 10 kg vendar sem jih v enem letu dobila nazaj 8, čez leta pa še in še.

Moji kilogrami so se nabirali v etapah, nosečnost (4kg) in prvo leto po porodu (4kg), prov leto po drugem porodu (4kg), pa zamenjava službe (4kg) pa nakup svojega avtomobila (3kg) – nič več pešačenja na avtobus.

Lani sem naredila trden sklep, da bom shujšala. Ker vse planiram dolgoročno, sem se odločila, da bom vsak mesec shujšala 1 kg. To pomeni, da bi v dveh letih prišla na težo 58 kg, kolikor sem jih imela pri 13 letih. Pa sem zdržala samo 4 mesece. Potem smo ugotovili, da je naša psička breja (7 mladičkov). Potem pa zjutraj, preden greš v službo pospraviš pri psih, zvečer preden greš spat spet pospravljaš, vmes kuhaš in se sekiraš, kam boš vso to čredo oddal. Ko smo oddali zadnjega psička sem imela spet isto težo kot prej.

Sedaj sem že po dopustu, ki sem ga uspela preživeti, ne da bi se zredila. Tudi jaz sem včeraj iskala in jedla same sladke stvari, še dobro, da se zjutraj ni poznalo na tehtnici. Je bilo nekaj v zraku. Danes je bolje.

Želim vam uspešno hujšanje.

LP Mateja

Pred dnevi je Goran objavil vrednost živil v gramih na 100g z vsem, kar spada zraven: kalorije, beljakovine…

TO JE TOČNO TO, KAR JAZ IŠČEM ŽE NEKAJ LET!

Nikjer nisem zasledila, da bi bilo to skupaj napisano. Potem pa iščeš v tisti knjigi, pa v reviji, pa…

V glavnem, zdaj imam vse jasno napisano. Nič več odlašanja.

Mateja, najboljše da se nam pridružiš, vsaj zabavno bo, mogoče pa bo tokrat trajalo.

Tudi jaz imam doma orbitrek, eno leto se je na njemu nabiral prah, zdaj je pa bolj v rabi. Najbolj se obnese, če zraven gledaš televizijo.Drugače je meni dolgočasno in samo gledam kdaj bo pol ure mimo.Moram pa priznat, da se nikakor ne morem prisiliti, da bi telovadila še zravem poleg orbitreka.Očitno moram imeti družbo.

LP,Kaja

Puranov zrezek je pa j super.Samo , da ni pohan . Od mesa je tako najboljše belo meso in ribe.

LP,Kaja

Ja, Tv res pomaga poleg orbitreka, pa tudi dobra muzika.

Ne smemo biti prevec leni. Kot pravi Goran.. telo je treba navaditi na telovadbo.

Saj boste vidle punce.. uspelo nam bo!

Ta teden sem prišla z dopusta, pa vidim da se je v tem času, ko me ni bilo online hujšanje zelo uspešno začelo. Če nimate nič proti, se vam bom še jaz pridružila (ne še zdaj, ker grem še za en teden na dopust, ampak po 20.8. pa zagotovo). Nekatere me že poznate, za ostale pa nekaj osnovnih podatkov: stara sem 25 let, visoka 168 in tehtam 68 kg. V letošnjem letu mi je uspelo shujšati za 10 kg, rada bi pa še enkrat toliko.

Za kakšno srečanje bi se res lahko zmenile. Ali pa za kakšen skupen Tae Bo ali fitnes, vsj tiste ki smo iz Ljubljane in okolice. Če nas bo več, bomo bolj motivirane za miganje.

Vikend smo preživeli, jaz bolj slabo, sem mela v soboto eno krizo, da sem kr spat šla. Včeraj sem se posta držala, no še danes traja do 10. Kolesarjenje mi ne gre preveč od nog, zgleda sem si obremenitev prehitro zvečala, so me kolena bolela, tako da sem si včeraj malo zmanjšala, bom počakala raje, da se navadim. Drugače pa naredim po 15 km na dan. Še vedno nisem preveč navdušena nad tem kolesarjenjem, čeprav se vsak dan prisilim, da se gor vsedem. Raje mam telovadbo, se razgibavam pa zraven še tiste kilske uteži uporabljam.
Drugače pa se mi že “malo” pozna, vidim po hlačah, ki so postale mal bolj komot kot prej.

Jaz pa sem do včeraj izgubila 1 kg (3 dni), potem pa sem danes zjutraj stopila na tehtnico in ugotovila pol kg več. Tako sem si rekla, da se ne bom tehtala vsak dan ampak vsake 3 dni.

Se pa res pozna tole pravo kombiniranje hrane, jesti na 3 ure in kolesarjenje. Sem presnečena.

Srečno vsem!

Dobro jutro.

Ali ni danes je en super lep dan.

Draga Hruška. Meni se zdi, da je naboljša ideja, da kadar imaš krizo in te pograbi lakota odideš spat.

Včasih sem bila tako utrujena, da sem se lahko samo s hrano prisilila, da sem ostala še pokonci in kaj naredila. Naslednji dan sem bila še vedno utrujena, pa še tehtnica je pokazala zobe.

Za vikend sem bila pri tašči, pa se nisem nič držala svoje dijete (voda, 5x na dan hrana). Danes pa spet tehtnica zobe kaže. Čez teden, ko sem v službi mi je veliko laže.

Lepo se se imejte

Mateja

No , pa še jaz. Vidim, da ste bile pridne in se zgodaj oglasile.Jaz sem šla včeraj na Šmarno goro, prekrasen dan je bil ,hči je pridno hodila in hitro sva bili na vrhu.
Enkraten razgled, svet umit in čist.

Sine me je včeraj vprašal: Mami, a se ti še držiš? Sem rekla:Ja, samo ne tako striktno. Bom po dopustu spet bolj zagrabila.In je rekel, lepo, kar tako naprej. Meni take besede dajo novega poleta in spet imam močno voljo.

Danes imam spet sadni dan kot ponavadi vsak ponedeljek.

Punce, gremo skupaj naprej novim zmagam naproti.

L,Kaja

Jaz sem bila cez vikend kar v redu, ker smo sli- ena velika skupina- na Ursljo goro za dva dni.
Hrana je bila iz nahrbtnika, je pa tako, da vec si je nabases, tezje je nesti, pa se moja teza.. in oblacila..:)
Je pa bilo super.

Soncnica, jaz pa se samo 1x na teden tehtam, ker mi motivacija ful pade, ce vidim, da imam vec kg.
Ce si slucajno se telovadila, se ti je mogoce teza zaradi tega malo povecala… saj ves misicna masa..

Hruska, je fajn obcutek, ko vidis, da so ti hlace prevelike a? Cestitke!

Kaja, meni to tudi ful pomeni, ko me nekdo vidi, pa mi rece, da me je manj.. ali pa, da sem pridna, da se tako drzim, ceprav ne govorim okoli, da hujsam..

Gremo uspehu naproti!

Tea!

Tudi jaz sem se imela tehtati 1x na teden. Pa sem potem ugotovila, da je to sedem dni in v teh sedmih dneh se lahko kg kar naberejo ali pa padejo. Če pa se tehtam vsake 3 dni in če grejo kg gor, lahko še kaj naredim, npr. se bolj osredotočim na hrano, vadbo…

Vem, da delam veliko sceno iz tistega pol kg, ampak mislim, da je to zato, ker včeraj zvečer nisem šla kolesarit (prej vsak večer). Se bom poboljšala.

Soncnica, saj bo.. vsi hocemo na hitro doseci rezultate, pa ne gre. Oz gre, ampak ne za dolgo, vsi kg pridejo nazaj.

Ja, s temi tremi dnevi pa mas prav..

LP!

New Report

Close