Pozdravljeni.
Pred drugo zanositvijo sem imela super postavo (166cm, 56 kg). Med nosečnostjo sem se zredila za cca. 20 kg (kar je 5kg več kot v prvi nosečnosti). Kilogrami so šli čisto počasi dol, vendar se nisem pretirano sekirala, saj sem polno dojila do 6. meseca. Ko sem začela dodajati tudi gosto hrano, sem začela kolesariti. Kilogrami so šli kar dobro dol. Čez zimo sem bolj počivala, vendar so kilogrami mirovali. Pred dvema mesecema sem prenehala dojiti, dobila nazaj tabletke in začela spet kolesariti.
Pričakovala sem, da bodo šli kilogrami hitro dol, glede na to, da sem res intenzivno kolesarila (ne le ravninsko, tudi gorsko), večerjam tako ne, jem večkrat po malem…kilogrami pa že dva meseca dobesedno stojijo. Ok, razumem da je nekaj šlo v mišice (kar se tudi čuti in vidi), vendar tudi na tehtnici bi se moralo nekaj poznati. Loči me le še 5kg do moje super teže, a nič ne pomaga.
Dobila sem že veliko laičnih nasvetov/vzrokov. Da je zaradi kontracepcijskih tabletk in da se mi voda zadržuje v telesu, da imam najbrž težave s ščitnico, da premalo pijem…
Kaj pa vi mislite?
Hvala za odgovor.
Lepo pozdravljena, Dlobižek! 🙂
Kar vztrajat, druge ni, ker ste prišla v tim. plato fazo. To je to. By!
Razumem vas! :)) Vaš položaj je sila enostavno uredljiv, sprostite se in sprejmite kar je, ker nimate druge izbire! :)) Srčen pozdrav, AŽ