Najdi forum

hvala za kompliment!!!

Kako se počutiš, Hruška ? Upam, da ti vikend ne zmedel režima, saj boš imela hrano bolj pri roki in te bo mamila.Najboljše,da si na hladilnik nalepiš kakšne slogane, ki ti bodo pomagali premagovati skušnjavo. Saj se sliši hecno, ampak pomaga. Drži se, pa se še slišimo.

LP,Kaja

Danes post.
Včeri se mi zdi, da sem spet preveč jedla – sadja namreč. Razen sadja sem pojedla za kosilo še malancane in sir.

Danes post.
Včeri se mi zdi, da sem spet preveč jedla – sadja namreč. Razen sadja sem pojedla za kosilo še malancane in sir.

Danes post.

Danes post.

Danes post.

Danes post.

Sori, nisem htela tolkokrat pritisnit, neki mi je zaštekalo.

Primož, a lahko to pobrišeš?

hm baje je akopunktura kr v redu zadeva si že poskusila ?
lp
bre

Kaja, še vedno šteješ kalorije?

V bistvu jih ne štejem več, ker kar iz glave vem, koliko približno lahko pojem.Okoli 1200 kalorij na dan. Samo migam pa bolj malo, ker je tako obupno vroče, da se samo premaknem in mi lije iz vseh por. Jutri bom imela spet sadni dan, da sperem pregrehe vikenda, ko malo bolj grešim . Veš, ne gre za štetje kalorij. Ko ti pride v kri pravilen režim prehranjevanja, to ni dieta in kakšno matranje s štetjem, ampak se ti zdi čisto normalno, kaj je prav in kaj narobe.

LP,Kaja

Postni dan je za mano. Ni kaj dosti čutet, da bi blo kaj spremembe.

bre
Nism preveč navdušena nad pikanjem, sej vem, da akupunktura ne boli, sam ni to zame.

Kot sledim novim odkritjem v dietologiji, opažam, da je štetje kalorij že malo mimo. Ugotavljajo namreč, da je problem drugje, ne v kalorijah. Torej v trebušni slinavki, ki zaradi prevelike količine sladkorja v krvi, brizgne preveč inzulina in tako telo skladišči več maščob. Glej eno enostavno primerjavo; po Montignacovi metodi, ni priporočljivo jesti kokice, koruzo. po metodi štetja kalorij, lahko ješ kokice in koruzo, ne? Ali pa koliko kalorij imajo testenine? Po Montignacu lahko poješ cel krožnik graham testenin, seveda v kombinaciji z zelenjavo in ne z mesom.. tu je catch. Itd.

Ja, se strinjam. V bistvu je pa tako, da si vsak sam izbere tisto metodo, ki mu po karakterju in navadah najbolj ustreza. Danes je že toliko vrst oz. načinov pravilnega prehranjevanja – od Montignaca do štetja kalorij, do štetja enot, ki smo ga mi predelovali v šoli hujšanja. Skratka vedno znova kdo ‘izumi’ novo metodo, ki se potem prime ali pa tudi ne. Je pa vsem skupna ena zadeva – preiti na povsem drugačen režim prehranjevanja oz. življenja nasploh.Od gibanja, hranjenja, do različnega pogleda na svet in predvsem in kar je najbolj pomembno na začetku :odgovoriti si, kaj je tista stvar, ki nas sili v nažiranje oz. v odvisnost od hrane.Ko to razčistiš v glavi, potem je vse lažje.

Lp,Kaja

Kaja, ti si obiskovala šolo hujšanja, ja to se spomnim, so bile ene debate. Zasledila sem tudi, da si imela izkušnje z odvisnostjo. Če si za to, lahko kakšno rečeva na to temo po mailu.

Moj naslov najdeš tu pod 30.07.

Hruška,

kako si ? Jaz imam danes sadni dan, ker sem čez vikend kar malo grešila. A si šla že kaj na tehtnico ali boš počakala do srede? K sreči danes tu v Ljubljani ni vroče in se bo dalo lažje dihat. Kakšno je pa pri vas ?

Lp,Kaja

Odvisna sem bila od hrane. O kakšni drugi odvisnosti pa pri meni ni bilo sledi.Mogoče odvisnost od odnosov.

LP,Kaja

New Report

Close