Najdi forum

A bi ti slučajno krona z glave padla, če bi pisala slovensko?

hm, zanimivo kdo tukaj pa ne piše v slovenskem jeziku???

Včeraj sem bla nekam bolj lačna. (verjetno, ker sem dobila m.) Sem skor vsako uro neki pojedla, sam sadje en jogurt in za kosilo zelnato salato. Pri telovadbi sem prišla že na pol ure kolesa in 20 min razgibavanja. Kolo sem si dala kar pred TV, da ni dolgočasno. Pri razgibavanju uporabljam še uteži, da bolj deluje.
Drugač se počutim dobro, polna energije, manj ur spim, sam to bo verjetno zaradi polne lune, sam je spanec boljši.
Po tisti zelni salati mi ni blo preveč dobro v želodcu zarad kisa, danes bom raje kuhano zelenjavo.
To bi blo to zaenkrat.

Živjo Hruška,

si me prehitela in se mi javila.Dobro ti gre. Tudi mene malo daje ta luna, da ne govorim o vročini.Doma imam v sobi 27 stopinj, tako da se ne morem pripraviti, da bi šla na orbitrek. Ampak danes moram pa res, ker že 2 dni nisem, pa če se svet podre in od mene teče v potokih. A si kaj merin utrip pri telovadbi.Veš , to je zelo pomembno, ker kuriš maščobe samo v tistem območju, ki sem ti ga napisala. Nas so posebej opozorili na to v šoli.
Kaj pa domači pravijo na tvojo odočitev , da nekaj storiš zase?

LP,Kaja

Ja si merim puls, mam tako sobno kolo, ki ima ta merilec že gor in navadno se giblje utrip tam od 115 do 135 največ. Zraven pa še napiše kolko km sem prevozla, kako hitro vozim, in čas si lahko naravnam. Balansa pa se premika, tak da jo lahko hkrati ko voziš še vlečeš k sebi in še gornji del treniraš.
Kar se domačih tiče, ta malega ni doma ta teden, tako da mi to pomaga, ker se bolj posvetim lahko temu, mož pa pravi, da kolk bo šlo bo šlo, dokler sem navdušena nad tem, škodit ne more. Je pa reku, da bi on moral tud mal dol dat, tako da sva se zmenila, da bo poleg mene hujšal ob luni. Bomo vidli, če bo zdržal jutri.

Vidim, da Hruški gre in sem vesela zanjo…

Imam pa vprašanje zate Kaja, ker vidim, da imaš res veliko znanja o prehranjevanju. Jaz skušam upoštevati glikemični indeks živil (in pravilne kombinacije). Za kar veliko živil vem kakšnega ima le ta. Obožujem pa sadje in sem nekje zasledila, da ima visok glikemični indeks tudi nektarina oz. breskev. Je to res??

Hruška, ne daj se !

Hvala Janca.

Mene zanima, kaj sploh je ta indeks, ko o njem toliko govorite in zakaj je pomemben. Sm mislila, da je dosti, če črtam maščobe pa sladkor. Postaja komplicirano na vse misliti.

Na to temo bi se dalo veliko napisati. Poglej na to stran kjer je razloženo kaj je glikemični indeks in kakšne so vrednosti pri določeni hrani.

http://www.glycemicindex.com/

LP,Kaja

Hruška

super

še mož naj se vključi, bosta imela veliko več samokontrole in volje, sam vedno teško dela dolgo časa, če boš tako nadaljevale in dosegla svoj cilj, te bom sigurno jaz povabil na , seveda potem ko boš dosegla svoj cilj, na kakšno pojedino.

pa češrav bomo samo solato jedli :)))

primož

Pozdravljeni andreja erica
Samo nekaj bi vam rada napisala in vprašala na koga se je nanašala ta slovenščina, ki jo ne zna pisati. Tako vam bo marelica povedala, da resnično mene isto ogromno matra prava slovnica sem pa čistokrvna slovenka ŠTAJERKA. Sem že par jim razložila na tem forumu pa osebno smo si pisali po emailu mene namreč veliko tepe to, da sem ogromno Hrvaških zgodbic brala in to me sedaj daja in sem v grdem kopitu.Se pa bom potrudila saj sedaj hodim v knjižnico in sem si vzela 5 knjig za branje upam, da mi bo uspelo. Govorila sem osebno tudi z Primožem, ker je tudi videl, da me ne vleče na hrvaščino ampak po ŠTAJERSKI. tako samo to sem vam želela povedati ne se jeziti name, ker sem vam to napisala tukaj smo, da kramljamo se pohecamo povemo svoje težave upam pa, da ni katastrofalno problem sedaj v tem, če kdo ne piše prav slovnice.
Obe dve vas prav lepo pozdravlja marelica pa pišita kaj.
BAY

Primož
Ho ho ti si isto na shujševalni kuri. Ja hvala bogu, da se meni ni treba boriti z tem. Primož se ti ne zdi, da je boljše, da ostaneš takšen kot si kot pa prekla saj žena te ne bo imela za kaj primiti ha ha ha ma ne marelici zameriti se hecam malo pa tudi res misli vsi ste mi zanimivi, ko berem kako hujšate. No jaz pa v tej vročini še solate ne morem pojesti nimam apetita ampak niti deka mi ne gre dol hvala bogu saj mi se ne pozna kolko tehnica kaže skrivam 10 kilogramov manj sedaj moja teža je pri 162 višini 70do 72kg pa se super počutim. Želim vam, da čimprej shujšate in, da dobijete idealno težo bodite vsi manekeni pa bo!!!(HEC)
Lep vroč žarek ti pošilja
marelica UŽIVAJ PRI HUJŠANJU

Bo uspelo
Draga moja neznanka grem kar po vrstnem redu. Tukaj, ki jaz živim imam eno znanko, ki je njen mož zelo poznaven vsepovsod naokoli. Ko bi ti videla tisto žensko mislim, da bi takoj nehala govoriti o hujšanju pa čeprav imaš 125kg nič hudega boš že prišla tako kot si želiš. Ampak ta znanka ne pomisli za hujševalno kuro ona že skoraj ne bo mogla hoditi. Tako pri njeni 156 višini tehta rekordnih 175kg. Kaj bi rekla na to? Ko sva bila z možem na banki je prišla so se vsi prijeli za glave, ker vem to ni lepo saj je tudi ona po svoje boga verjetno tudi bolezen ne vem. Ona ni mogla čakati v vrsti ampak se je vsedla na stol, ki sem mislila, da bodo na Primorskem mislili, da je bil potres resnično za mene je to žalostno. Saj vidiš, da vsi nekaj imajo probleme in kaj si ona boga reva lahko pomaga(NIČ) Lahko hodi v fitnes 100 let pa nič ne bo ji pomagalo saj hodit ne more ne, da bi se v fitnesu mučila saj je boga. Če pa jaz vidim koga, da je presuhi ali predebeli se mi smili, ker vem kako je to ne moremo biti vsi idealni in vsi manekeni kdo bi pa potem delal fizična dela saj bi se lahko samo sprehajali po modnih pistah. Želim ti vso srečo pri hujšanju.
L.p. marelica

Nekajkrat sem že hujšala. Imela sem razpon kil od idealnih 75 do 140. Lahko rečem sam to, da ne glede, kakšno težo sem imela, sem se stalno slabo počutla, tudi pri 75 kg. Vedno sem smatrala, da sem predebela, vedno je bilo tisto nekaj, kar me je motlo. Ali debela stegna, ali rit, nekaj sem našla. Vedno, ko sem poskušala hujšat, pa naj je blo to pri 75 kg ali 140 kg, sem se na začetku takoj začela počutit bolje, zaradi tega, ker sem telovadila in jedla več zelenjave in sadja. Sem pa bila hkrati preveč neučakana, kg so šle prepočasi dol in navadno sem začela nazaj jesti. Potem me je srečala pamet in sem si rekla, ma zakaj, če nikoli nisem zadovoljna s kg. bom samo tako jedla, da se bom počutla bolje. In v par letih je šlo dol. Sedaj jih imam 85, 10 kg preveč vendar sem kljub temu gibčna, vesela in me sploh ne motijo. Večina viška kg je na stegnih, bokih in prsih, tam pa tud če so.
Lep pozdrav

Pojma nimam koga je Andreja mislila.
Marelica, ne sekiraj se, vsak ima svoj slog pisanja in ti si s svojim slogom čist kul.

Lp

Saj ni komplicirano in počasi ti pride v kri…

Meni osebno je vse v zvezi z glikemičnem indeksom bilo zelo razumljivo razloženo v knjigi Jem, torej hujšam…(o tej knjigi je bilo tukaj tudi kar nekaj govora).
Ali jo imaš možnost kje dobiti in prebrati???

A je bilo to meni namenjeno ? Imam to knjigo in sem jo prebrala.

Neeee…Za Hruško, ki je spraševala kaj je to okoli glikemičnega indeksa o katerem je toliko govora…
Kaja vem, da ti to vse veš…;)))))

Bom si jo probala sposodit v knjižnici.
Fajn vroče danes a ne, mamo zastonj savno tu pri nas.

Mi imamo pa klimo in se mi kar ne gre domov.Najrejši bi vikend kar tu preživela.

Draga erica
Hvala ti za spodbudne besede, ki praviš, da moja pisava je kul saj tvoja je isto kul.
Lepo te pozdravlja marelica pa piši kaj BAY

New Report

Close