Hujšam
Pozdravljena Dina,
material sem dala moderatorju Primožu. Takoj, ko pride z dopusta, jih bo dal na forume, tako da bodo vsem dostopne. Za začetek pa dobiš osnovne napotke, če s funkcijo Iskanje poiščeš moje odgovore na temo hujšanja. Pred par meseci sem začela odgovarjat na to temo in je že kar veliko napisanega.
LP,Kaja
Vidim Kaja, da se ti tud spomneš te pesmice. Sam mene je bolj strah, da veter ne odpihne moje diete, mene bi bolj težko:))
Včerajšni dan postenja je za mano, popoldne sem vodo zamenjala za radensko, nisem več mogla vode.
Za danes planiram sadje, 2 jogurta in skledo svežega zelja na salato, da bo mel želodec kaj delat.
Sem gledala vse te diete in to kar ste se pogovarjali o hujšanju. Tolko različnih diet, eni hvalijo en način, drugi drugi, eni pravijo da to lahko, drugi pa spet da to ne smeš. Sama še nimam nekega dietnega načrta. Mislim, da če bi jedla sadje, zelenjavo, veliko tekočine, pa kombinirala s telovadbo, bi moralo it dol. Tvoj način kombiniranja se mi zdi v redu, tak da si lahko tud meso privoščim, pusto seveda. Mislim, da bi iz vseh neki pobrala, pa si tako prikrojila nekaj zase, če že menjam način hranjenja, zmanjšam obroke in ne jem več sladkega, kruha, testenin bi moralo it dol. Pa ko bom nabrala mal kondicije, bom lahko tud mal več potelovadla. Pa če vključim še en do dva postna dneva na teden.
No za zdaj še imam voljo, upam da bom lahko isto rekla čez teden al 14 dni, sam ko grejo dnevi tak počasi.
Kruha in testenin pa ne smeš kar črtat.V zdravi piramidi razporeditve živil je tudi kar nekaj teh živil, zato glej, da boš od kruha jedla polnozrnat , črn, ržen in podobne. Pa majhno rezino. Testenine pa imajo tudi polnozrnate,sojine in graham, ki imajo polno vlaknin, ki jih telo potrebuje.Pa še dobre so in ostali doma sploh ne opazijo, da so drugačne. Tudi pri jogurtih in mleku vedno vzemi tiste z najmanj maščobe(LCA,1,6 maščobe) .Mogoče se ti bo zdelo od začetka to zoprno, potem ti bo pa prešlo v kri in boš avtomatično segala po zdravih živilih. Če te popade želja po čokoladi, vzemi sadje.
Pa stran negativne misli. Prepričana sem, da bomo skupaj zmogli. Tudi meni gre počasi, pa se nič ne sekiram. V roku enega leta bom prišla na težo, ki mi jo je napisala zdravnica. Potem moraš vedeti, da imam kar nekaj preveč kil. Zato te tudi povsem razumem in ti pomagam. Škoda bi bilo, da bi zaradi takšnih užitkov kot je hrana , potem zbolela. Ni vredno, verjemi mi.
LP,Kaja
25 KG MANJ BREZ TEŽAV
Cilj diete: a. zmanjšanje odvečne teže
b. sprememba metabolizma v organizmu
Dieta zahteva psihološko pripravo in vztrajno odločnost, ker traja 90 dni. Teža se zmanjša od 18 do 25 kg. Če želi izgubiti nekdo manj kg, lahko preneha prej,vendar se s tem ne spremeni metabolizem.
Vedno se začne s proteinskim dnevom, po sadnem dnevu ponovno pride proteinski dan.Razporeditev dnevov se ne sme spreminjati.
Kava in čaj se pijeta brez omejitve, vendar brez sladkorja. Količina hrane, ki se poje za kosilo, naj bo polni globok krožnik, za večerjo pa polovica manj.
V obdobju 90 dni pride na vrsto 3x vodni dan, to pomeni, da ves dan piješ neomejeno količino navadne vode.
Po dieti še vedno 90 dni jeste za zajtrk zamo sadje, ostalo jeste po želji.
Če v tem obdobju, izgubite še 3 kg, je to zagotovilo, da je prišlo do spremembe metabolizma. Diete se ne sme izvajati naslednje 3 mesece.
Ne izgubljajte upanja in volje, če vam teža ne pade v 10 dneh, vendar se potem nenadoma izgubi tudi do 4 kg.Če imate željo po sokovih, se priporoča gazirana pijača, ker ima manj sladkorja. Sadje jeste za zajterk, ker organizem iz njega črpa integrirani sladkor, s katerim hrani živčni sistem. V času diete se lahko pojavijo alergije, zato ne pozabite na kkošček jedilne čokolade. Osebe, ki imajo zvišan krvni pritisk, že po nekaj tednih nimajo potrebe po zdravilih.
NAMESTO MESA TRI JAJCA.
ZAJTRK: Vedno isti, in sicer-jeste ga v paru: 2 jabolka, 2 mandarini, 2 grapefruita, 2 breskvi…Če jeste drobno sadje-v količini 1 velike pesti.
1. PROTEINSKI DAN
KOSILO: kuhano ali pečeno meso, v velikosti 3 zrezkov, 1 kos kruha, solata v neomejeni količini. Na koncu popiješ 2 dcl čiste juhe.
Namesto mesa lahko vzamete 3 kuhana ali pečena jajca.
Mleko in sir lahko jeste samo na ta dan (jajca in meso ne mešati), namesto sira-jogurt.
VEČERJA:isto kot za kosilo, samo brez juhe. Če je bilo za kosilo meso, mora biti tudi za večerjo. Če se vzame sir, , se za isto količino zmanjša količina mesa in jajc.
2. ŠKROBNI DAN
KOSILO: pasulj, grah, krompir (obvezno kuhan) z dodatki začimb:vegete, origana, popra,pelate, 1 kos kruha in solata.
VEČERJA: isto kot za kosilo, samo v polovični količini.
3. OGLJIKOVO HIDRATNI DAN
KOSILO: kuhano testo z začimbami:testenine, pizze(sam s kečapom) v velikosti normalne pizze iz pizzerije, žito, koruza.
VEČERJA: 2 manjša kosa torte ali 3-4 kose peciva ali 3-4 kepice sladoleda in obvezno tri rebra jedilne čokolade.
4. SADNI DAN
KOSILO IN VEČERJA: jejte veliko mešanega sadja.
Veliko uspeha. Iva.
Že celo jutro pregledujem na forumu prehrana kar ste že napisali o dietah. Vidim, da je skor najboljši (dolgoročno) sistem, da ješ vse, kar že sedaj sam po malem, s tem da dosti več zelenjave in sadja, ostalega bolj za vzorec, izključiš sladkor, in vse sladice, sadne soke (razen naravnih), ješ večkrat, tako da želodec stalno dela, in ne enkrat na dan, ker tako to bolj izkoristi in kopiči v rezerve, zraven pa še skombiniraš tisto da ne ješ zvečer, da spiješ dosti tekočine – vode, pa vključiš še postenje po luni. Ob tem pa vsak dan telovadiš, pri meni pride v poštev sobno kolo, ko ga že imam, s tem da bi morala podaljševat čas na njemu, in telovadba z utežmi, tud jih mam, ker bolj izkoristiš čas telovadbe.
Pomaga to, da čitam te teme nazaj, mi je kr še dalo spodbudo, morm to čitat vsak dan.
Kaja, kolk si tehtala preveč, pa kolk še maš za shujšat?
Do zdej sm pojedla že dve jabolki, dve banani en jogurt, nameravam še zelnato salato, popoldne pa sam tekočino. (sej vem da ne smem banan, sam sem jih kupla preden ste rekli da se ne sme, pa škoda da jih zdej vržem)
Shujšat moram še 20 kil. Imam pa srečo, da sem velika in jih kažem vsaj 10 manj kot jih dejansko kaže tehtnica.Čeprav to ni sreča . Popoldne lahko mirno še ješ, tako da boš imela 5 obrokov. Zelo dobra je tudi tunina Rio mare, ker je zdrava za srce. Kupi majhno konzervico, odlij olje in zraven pojej kakšno zelenjavo. Zelo hranljiva večerja in vse po pravilih. Ali pa rezino sira Šmarski Rok, ki ima samo 25% maščobe in jabolko zraven. Pa pazi, da ne bo pila takoj po obroku. Na ta način razredčiš želodčne sokove in potem težje prebavljaš. Pij pred obroki in najmanj pol ure do ene ure po obroku. Mogoče ne bi bilo slabo, da si tisto, kar si prebrala na straneh Zdrava prehrana natiskaš in si domakam obesiš. Na forumu Prehrana sem pod sadje napisala razpredelnico koliko kašnega sadja ima iste kalorije.Daj si to na papir in pribij doma.Bo koristilo, da pogledaš ,preden neseš v usta.
LP,Kaja