Hujšam
Ravno zato, da bo čimveč komentarjev in spodbud.
No takole,
jutri smo 1 avgusta in začnemo:
najprej boš morala sprazniti hladilnik, da notri ne bo ničesar razen veliko tekočine, kakšen jogurt in veliko sadja. ostalonisem mislil, da moraš pojesti, začetek bo vspodbuden, če boš vrgla kakšno hrano v smeti, ali pa jo dala sosedom, da ne bomo hrane stran metali, ampak če to narediš si že začela.
Se pravi, kakšen dan posta ne bo škodil, da vidiš kakšna je potreba po hrani, potem veš koliko truda moraš vložiti, poiskusi, jutri prvi dan nič jesti, samo post in veliko tekočine.
Pa hudo resno nič jest, samo voda. Upam, da se bo pridružil še Jože on ima veliko izkušenj z prehranjevanjem, pravilnim seveda.
če to dosežeš, se slišimo čez dan in poročaš kakšno je stanje. drugega avgusta pa gremo naprej.
primož
Primož,
bojim se, da se ne bo zmogla postiti, ker ima tako razširjen želodec in bo dejansko lačna, tako, da se bo zvečer nabasala hrane in bo vse podrla.
Problem bo najbrž tudi, ker ni sama doma ampak ostali normalno jedo.
Kaj če bi poskusila na sledeč način :
1.Pravilno kombiniranje hrane :
meso in zelenjava – brez testenin,krompirja ali riža
zelenjava in testenine,riž ali krompir – brez mesa
kruh in sir – ne salame,ne masla ali margarine
sadje in sir
Obrokov ne smeš mešati s sadjem, mora biti najmanj ena ura pavze. Tudi piti ne smeš po obrokih, saj razredčiš želodčne kisline in ti tako hrana dalj časa ostane v želodcu.
2. Število obrokov
Zelo pomembno je , da imaš 4 – 5 obrokov na dan. Za malico pojej kakšno jabolko ali jogurt. Čez dan veliko pij – vodo.
Na tak način so shujšali Nataša Pirc s Pop-a, njihov vremenar Robi, pevka Alenka Godec in še mnogi drugi pri nas in po svetu.In sedaj po več kot letu dni še vedno ostajajo na istih kilah. Ne gre za dieto ampak samo za pravilno kombiniranje hrane. S takim načinom prehrane telo navadiš na druh, bolj zdrav režim in telesu to paše, saj n gre za nobene stradanje ali odrekanje. Zvečer jej samo sadje ali jogurt,kefir,kislo mleko.
3.Gibanje
Na sobnem kolesu 20 minut vadbe na dan. Meri si utrip , ki mora biti od 60-70 % maksimalnega (220-leta). Če prekoračiš to mejo, ne kuriš maščob, ampak samo obremenjuješ srce. Jaz sem si kupila merilec utripa , da imam nadzor nad srcem.
LP,Kaja
Bomo vidli kak bo šlo, so rekli slepi.
No bom jutri na postu, cel dan sam vodo. Sam a lahko zjutraj spijem kavo z mlekom (seveda brez sladkorja)? Drugač ne bom prišla k sebi brez kave.
Že tak sem za danes planirala sam dva jogurta pa jabolka. Kaj banane redijo?
Pa vsekakor bom že danes začela s kolesom. Da se pohvalim, že zjutraj sem naredla par počepov pa predklonov za začetek.
Veš, če boš hujšala zaradi okolice ne boš nikoli shujšala, če boš pa zase in zaradi svojega zdravja pa boš. Praviš ni mi mar za obleko, ne za šminko..itd. Pa si se v to kar sama prepričala…Greš v trgovino in zelo težko dobiš zase številko hlač, v ogledalo pa se itak raje ne gledaš, ker v njem vidiš drugačno osebo, kot zase misliš, da si (ti si vendar lepša); zato je bolje nič gledati!
Verjetno si tudi ti obljubljaš kako boš jutri pa RESNIČNO začela z dieto… samo ta rojstni dan še, pa to žurko še dam prek in ker me nato čaka veliko trplenje se je potrebno še dodatno “napokati” ??
Hočem ti povedati, da vse to razumem…, vse to sem dala skozi. Če hujšaš le z neko dieto, ne spremeniš pa načina življenja in zraven še trpiš in se odrekaš in trpiš in tvoja volja ni (še) kot bi rekli “za vola ubijat”, boš prej kot slej zapadla skušnjavi in ker si pač že enkrat grešila se gremo pa konkretno najesti…in sledi slaba vest in začarani krog…
Držem pesti zate in nikar se ne odločaj za neke drastične redukcijske diete na kratek rok, upoštevaj nasvete, ki so ti jih dali ostali, začni se gibati (hoja), začni telovaditi doma dokler ne boš pridobila tiste samozavesti (včasih je to samo nekaj kil manj), da ti ne bo več nerodno prestopiti praga kakšne telovadnice…
Začetek je pa težak, tako kot vsak …
Ja, Janca! Najprej je treba razčistiti stvari v glavi in tudi jaz mislim, da se vsi tukaj lahko “razpočimo”, ampak če Bo uspelo namerava to početi zaradi drugih, sem prepričana, da ji ne bo uspelo.
(mimogrede, pri meni je nekako podobno s cigareti – jaz bi res bila rada nekadilka, ozaveščena, pa škoda mi je denarja za tako očitno neumnost….ampak, ko pomislim, da ne bi nikoli več smela kaditi, mi gre kar na jok….)
Bo uspelo, kaj pa če za začetek spremeniš svoj vzdevek v Uspelo bo :)) ?!
Banan rajši ne , ker imajo visok glikemični indeks . Kave sicer ne bi smela, ampak ker te bo najbrž bolela glava brez tega, jo pač spij.
Pri kolesu pa daj res vsaj 20 minut, drugače ni učinka. Pa ne preveč gonit,ker boš dihala kot slon , pa še srce bo trpelo. Daj si prst na zapestje ali na vrat in si zmeri pulz : 10 sekund štej potem pa pomnoži s 6, pa boš dobila utrip. Maksimalno 130 je lahko.
Držim pesti, da ti bo uspelo. S skupnimi močmi bomo uspeli.
Lp,Kaja
Primož,
sorry ker ti skoz odgovarjam, ampak naslednji dan te ne sme nič boleti, če pravilno delaš. Vedno moraš mišice na koncu vadbe pravilno raztegniti, da naslednji dan ni musklfibra. Pa če bo punca pretiravala, jo bo hitro minilo. če jo bo vse bolelo. 125 kil ni mačji kašelj.
A je kdo gledal na RTL II BIG DIET ? Dva meseca so bili tako kot pri Big Brother-ju
v skupni hiši. Imeli so nutricionista, ki jim je pravilno sestavljal jedilnike, vaditelja aerobike, psihologa, da so opravili tisti preklop v glavi. Ravno v nedeljo je bil zaključek in rezultati so bili enkratni. Čeprav se mi zdi, da so malo pretiravali. Najtežji je štartal s 165 kilami,najlažji malo manj kot 100, in jih je zgubil okoli 25, ženske pa okoli 15. Pojdite na http://www.rtl2.com , kliknite big diet in so vse informacije.
LP,Kaja
Na žalost je tako z vsako odvisnostjo, pa naj bo ta s hrano, cigartom, alkoholom…vsaka stvar mora nekako dozoreti v tebi, v glavi…Nekateri imamo srečo, da srečamo ljudi, ki nam nakažejo pot (v končni fazi je to tudi ta forum) ali pa v sebi “dozorimo” in potem se kar nekaj zgodi in na stvari začneš gledati drugače…
Malce sem zašla; Brigita hotela sem samo povedati, da bi (bo) tudi tebi uspelo se otresti cigaretne razvade (ki je res pravi fuj ), ko se boš za to ODLOČILA in “dozorela”…teoretično pa itak vse obvladaš o škodljivosti te razvade…
Fauve, se ti ne zdi, da si obsedena s svojo težo? Meni se ne zdi normalno, da bi se nekdo tehtal vsak dan pa sem shujšala za 25 kg. Ko sem hujšala sem se tehtala enkrat tedensko. Zdaj, po desetih letih, pa tehtnice sploh nimam in se le obcasno stehtam. Moja teza ni konstantna, vendar pa mi niha za najvec 2 kg. Odstopanja pa opazim po obleki.
Pa se to: Nihce se ne zredi za 20 kg cez noc, pa tudi tako, da ne bi opazil ne.
Malo manj premisljuj o svoji tezi, pa bos videla koliko lepse je zivljenje. :))
Lahko bi rekla, da sem obsedena s svojo težo. Meni je prava muka spraviti s sebe vsak kilogram. Sedaj imam eno težo, da sem z njo zadovoljna in jo mislim tudi obdržati. Meni se ne zdi nič tragičnega, če vsako jutro po prhi stopim še na tehtnico in preverim stanje. Enostavno si ne morem in ne želim privoščiti, da bi se tehtala samo enkrat na teden ali se celo ne bi. Sicer pa vsak najbolje ve kaj je zanj dobro, a ne?
Dobro jutro vsem!
No včeri sem pojedla 4 jabolka, 2 jogurta, spila 3 l. radenske, 3 kakave (to najbrž ne bi smela) zjutraj kavo z mlekom, košček peciva ker je mel en v službi roj. dan in sem morala vzeti vsaj neki – reda radi. Zjutraj sem naredla tistih par počepov pa mal pomigala, popoldne pa še 20 minut kolo, pa 20 minut telovadbe. Zvečer sem se stehtala in mela 126 kg. Nism mogla verjet.
Danes sem začela s kavo in 1/2 dcl mleka. Danes mam post in sam vodo. Sem pa že tud telovadla 5 minut zjutraj. Pa stopla sem tud na vago in blo je 124,5 kg. Boljš, da se ne tehtam več, vsaj en teden, ker včeri mi je kr mal moralo zbilo, ko sm vidla da je šlo kg. gor.
Ne, ne
ti kar preverjaj, tukaj pa išči tolažbo, najprej se mora telo malo prečititi. Telo vedno pobira za svojo energijo iz tistega kar pojemo, ko je tistega premalo in organizem hoče še, bo začel pobirati drugje. Ko se bo to zgodilo, boš začela jesti lepo počasi, same nekalorične zadeve, da se želodec ne pokvari. Nikar pa ti ni treba vedno vzeti, če nekdo prinese zaradi vljudnosti, sedaj ne delaš zaradi njih nekaj, ampak zaradi sebe. Naj vedo, da želiš dati kakšno kilo dol, mogoče ti bo še v službi kdo za vspodbudo.
Drugače pa, kaj kogarkoli briga, kaj počnemo mi, če pri tem nobenemu ne škodujemo. Ampak prepričan sem, da ti bo uspelo.
le tako naprej :))))))))
primož