Hujšam
Smola, ravno danes, ko sem se končno odločla za hujšat, sem pozabla, da mamo v familiji dvojni roj. dan, in bo piknik. No do 15.8. bom lahko hujšala, pol bo pa fešta in odojek (obožujem odojka). Takrat se bom prekršila. Tisti, ki ste hujšali, kako ste ravnali pri takih praznikih? Tu bi me vsi gledali postrani, če ne bi jedla za roj. dan. Se kar vidim, da mi bo tist odojek uniču vseh 14 dni diete. No škodlo mi ne bo, če vsaj do takrat ne bom jedla. Pol mam spet 15.9. naslednji roj. dan, tist bo spet pavza pri hujšanju. No pol pa bo do božiča mir s temi feštami.
Če poznaš Montignaca, potem veš, da po tej metodi, ne šteješ kalorij. Pomembna je količina sladkorja, ki ga vnesemo v telo. Torej odpade škrob, navadni sladkor, koruza, rdeča pesa itd.
Ponavljam, to ni štetje kalorij! Gre za način prehranjevanja, ki uravnava sladkor v krvi, ker ješ hrano z nizkim glikemičnim indeksom. Govorim, da pomaga, ker nisem le brala, ampak tudi po tem jem.
Draga moja, povedati ti moram, da ni čisto tako kot ti misliš. Namreč tudi meni je od vse hrane najboljša zelenjava, pa moram vseeno paziti na svojo težo. Hvala bogu, da mi ni za sladko. Ne bom rekla, da sem debela ali karkoli, ampak vseeno ne morem jesti vsega od kraja. In še to; kakor je rekla Bojana – obvezno se vsak dan tehtam, vedno zjutraj, vedno brez obleke. Imam digitalno tehtnico z natančno meritvijo in s tem kontroliram svojo težo. Če bi npr. danes tehtala več kot sem včeraj bi se preprosto danes postila. Tako je to, kruto ampak resnično. Se mi zdi vseeno boljše tako, kot pa, da se zredim, kakor si ti rekla za 20 kg in tega ne opazim dokler ne stopim na tehtnico. In kaj potem?!
Sicer pa ti želim vso srečo pri izgubljanju teže!!!
si sploh prebrala kaj so ti ljudje svetovali?
jaz ti predlagam .. preberi še enkrat!
sicer pa na feštah ni nujno nažirati se … vzameš majhen krožnik, naložiš vsakega po malo in gostom ne pozabiš povedati da si se odločila za zdravo shujševalno kuro. Mislim da bodo gostje sposobni spoštovati tvojo odločitev in te bodo razumeli.
Želim ti veliko uspeha in volje za uresničitev tvojega cilja ! … pa poročaj kako kaj grejo kile dol …lp.
Marelica
Čist lušno tolko skadim, oziroma prižgem cigaret pa se skadi namest mene v pepelniku. Mam tako službo, da se mi celih 8 ur kadi cigaret v pepelniku. Če delam doma takrat navadno ne kadim tolko. Če grem kam ven pa spet se kadi vse okrog mene. No zdaj se bom potrudla pa se mal prevarala samo sebe, hodila bom ven kadit, tudi v službi in doma. Tako bom vsaj skadila cigaret kot je treba.
barbara
Ja vse sem prebrala, kar ste napisali. To vse vem. Sej prečitam vse o tem kaj lahko ješ in kaj ne, vse možne diete in vse o zdravem prehranjevanju. Doma mam tudi Mayo dieto (ki sem jo tudi probala in se je držala, shujšala 10 kg v 14 dneh, ampak danes ne morem videt več kuhanega jajca, bljak) pa eno drugo dieto, ko se dobi v šoli hujšanja, ko mi tudi ne leži preveč.
Mislim, pravi strokovnjak sem za to kaj lahko in kaj ne, kaka je zdrava prehrana, vsakemu bi lahko sestavila jedilnik sam sebe ne morem spravit, da tisto kar vem tudi uporabim. Tist klik mi manjka. Vedno, ko sem mislila, da moram začet z dieto sem postala lačna, isto je ko sem razmišljala, da bi pustila cigarete, še bolj so se mi luštali.
Ja pa včeri se nisem nažirala. Cel dan nisem jedla, tako da sem zvečer lahko pojedla en kotlet z žara pa dosti salate poleg. Pa tri čokolatine, hehe.
Sam ne mislim drugim pravit da hujšam, tu okolica ravno ni naklonjena temu. Vem ko sem enkrat to probala pa so vsi spraševali če sem bolana in če je kaj narobe. Pa tudi potem, ko mi ne uspe sem sam še bolj slabe volje in depresivna, ker mi ni uspelo.
blu
ja sej ne rečem, da nisem ratala kot atomska bomba sej nism slepa. Če bi me presekal na pol, bi ratale dve idealni. Kaj sem počela do seda? Ja jedla ne, logično.
Hm ja, še dobro da nism v tvoji hiši ampak v svoji in to uspešno z možem že 17 let. On verjetno niti ne gleda več moje kile, ker ji je gledal od 77 do 125 pa jih niti ne vidi več, tak kot jaz ne vidim kak mu je v teh letih odkar sva skupi trebuh zrasu od pive. Več dava na to, da se dobro razumeva in ujemava in da sva še vedno, kljub vsem tem letom skupnega staža še vedno rada skupaj tako kot prvi teden naše veze.
Fauve
Glede tehtnice, pozabla sem zjutraj stopit nanjo, se moram še navadit, da bi vsak dan stopla nanjo. Sam eni pravijo, da je bolje sam enkrat na teden, ko hujšaš, ker lahko kak dan več pokaže in si slabe volje potem.
Nisem vedla, da se lahko tud z zelenjavo rediš.
Veš kaj, meni se pa zdi, da vse nas, še najbolj pa sebe, “farbaš” s tem svojim “hujšanjem”! Rada bi shujšala, a ti prav nobena dieta ne ustreza in bi rada še naprej jedla – verjetno v enormnih količinah – vse, kar je najbolj kalorično.
Ja, a misliš, da lahko postanemo nekadilci in še naprej strastno vlečemo?
Najpej se sploh odloči, da si zares želiš spremeniti svojo podobo. Kolikor sem te prebrala, opažam, da niti v to še nisi povsem prepričana. In ne, hujšanje pod nadzorom in v družbi sotrpinov ti ne ustreza, ti to veš že vnaprej! Ali ne vidiš, da že vnaprej zavrneš vsako možnost, ki ima vsaj najmanjše upanje na uspeh? Odloči se že enkrat, kaj si želiš: shujšati in za vedno spremeniti svoje jedilne navade ali ostati kot si in se nažirati po mili volji! Lahko si izbereš tudi to možnost, če se v svoji koži dobro počutiš. Le odloči se že enkrat! !!!
Brigita
Ja sej se zavedam, da farbam in to še najbolj sebe. Iščem miljon izgovorov, ker se mi ne ljubi hujšat in se mi ne da se trpinčit z dijetami in pošteno povedano bom hujšala predvsem zaradi okolice in raznih takih ljudi kot je blu in njihovih pripomb. Zavedam se, da ljudje prvo vidijo zunanjost in zaradi tega me že avtomatsko izključijo zaradi zunanjosti, brez da bi mi dali možnost da me spoznajo. Verjetno ta brezbrižnost in dvomljivost zakaj bi morala hujšat, če rada jem, izhaja iz tega, da nikoli nisem kaj dosti dala na zunanjo lepoto, tudi kot pubertetnica ne, nikoli se nisem šminkala, obleke in moda me tud ne zanimajo kaj dosti. Telo imam, zato ker je v njem pač moja duša. Sedaj sem se spomnila na en stavek, ko sem ga enkrat prečitala in mi je bil všeč: in to je da je telo tempelj duše. Nažalost sem jaz bolj slab gospodar svojega templja in ne skrbim za njega preveč.
Draga Bo uspelo?
ker bidim, da je debata uspešna, vsi ti želijo pomagati in ti svetujejo, kaj in kako, kot vidiš ni noben ne jezen ne zamerljiv ne posmehljiv, tako pač je.
preprpičan pa sem, da ti želijo, d a uspeš. Če pa hočemo kakšno konkretno zadevo narediti, ti lahko pomagamo.
Kako?
Recimo, da začneš hujšati z našo pomočjo. Praviš, da ti je nerodno iti ven laufat, ker bi te vsi gledali, na bazen si pa ne upaš.
med.Over.net naj ti bo tehtnica in policaj, vsak dan, boš morala napisati kaj si naredila. Imeli bomo tvoj dnevnik, ki ga bom potem objavil v temi o hujšanju in prehrani, seveda ko ti bo dokončno uspelo.
Izbrali si bomo obdobje, ti pomagali svetovali kakšno prehrano in koliko aktivnosti moraš narediti, ko ne boš mogla prideš sem gor in pojambraš, mi pa ti zopet damo malo volje in tako naprej do rezultata.
Kaj pravite forumovci, ji bomo pomagali al ne?
Mogočo bo ob tem še kakšen med nami naredil kaj dobrega za svoje telo, tudi mi bi morali kaj postoriti za svojo težo in postavo. Tako bomo imeli motivacijo in bomo drug drugega vspodbujali.
Odprli bomo novo temo, ki se bo lahko vlekla pol leta, vendar jo boste vedno ansli na prvi strani med.over.neta, kjer jo bomo objavil v posebnem oknu, tako, da vam ne bo potrebno iskati med novimi sporočili.
Povejte če ste za, posebej pa ti Bo uspelo?
primož
Pozdravljena neznanka
Razbrala sem v tvojem pismu, da si poštena, kot drugi pravijo, da jih farbaš pa čeprav bi bilo to res nebi farbala ne mene ne druge ampak sama sebe srčno pa upam, da od tega nebi imela popolnoma nič, če bi se lagala.Tako je treba pa še po resnici poveš ne ljubi se mi hujšati imaš prav moji predhodniki so ti svetovali kako in kaj ti pa delaj kakor ti odgovarja pa magari boš imela 225kg saj boš nosila svoje kile kaj je takio? Pa še nekaj za cigarete ti moram povedati, da ti v službi 8 ur gori v pepelniku cigaret po moje je to zelo grda navada, ker si se že navadla, da v pepelniku morajo biti tvoji čiki a se zavedaš, da sama sebe zastrupljaš? A si sama, ko delaš? Če si sama sreča zato, da še ostale sodelavke nebi zastrupljale pa zagotovo ti to nebi dovolile.
Želim ti veliko upanja v hujšanju.
L.p. marelica
Bravo Brigita,
točno to sem tudi jaz opazila pri njej, pa sem ji hotela na lep način dopovedati. Dejansko je problem v motivaciji in če ta ni velika potrebuješ ogromno spodbudo sotrpinov, moža , prijateljev , skratka redkokomu samemu uspe. In če samokontrola ni dovolj velika, potem rabiš pač zdravniško. Če se dobro počuti, naj pač ostane takšna kot je. Žalostno je edino to, da se bodo pri štiridesetih ali pa še prej začele zdravstvene težave in jo bo mogoče takrat srečala pamet.
LP,Kaja
Primož
Zelo mi je všeč tvoja ideja, ker zaradi tega sem tudi izpostavila svoje hujšanje tukaj, ravno zaradi komentarjev ostalih, da bi mi vsaj to dalo spodbudo in podporo, ter me zbudilo in da se lahko hkrati anonimno pogovarjam z ostalimi in mal jokam, mal opravičujem, po domače povedano težim.
Mal sem pa cviknila, ko si napisal da bi to dal kr na prvo stran, kaj pa če ne uspem? Sej je tu tud dobro. Lahko kr tu probamo. Al je to moje cvikanje že kar moje notranje mnenje, da mi spet ne bo uspelo.
Marelica
Ja vem da mam grdo razvado, sej rečem da se bom probala navadit ven hodit kadit. Sicer pa sem sama v službi, tak da razen sebi nobenemu drugemu ne škodujem.
Kaja
Ja sej se nameravam potrudit. Strah me je samo, da ne bom ob krizi popustila. Sploh sem mela vedno problem pred menstruacijo, ker sem teden prej lačna ko volk in takrat res dosti pojem in takrat mi je tud najteže hujšat. Obljubim pa, da se bom tokrat potrudla in bom vesela vseh nasvetov tud okreganja.
Tako je prav. Ob krizi ti bomo vedno pomagali, ni problema. Tudi jaz imam kdaj krizo. In si tudi privoščim kaj sladkega, saj se s tem pomirim. Samo včasih sem se mirila s celo tablico čokolade, danes pa z enim koščkom. V šoli hujšanja tako crkljanje celo priporočajo. Ker če imaš občutek, da delaš nekaj na silo in da si odtrguješ od ust, se ti vsa stvar zagravža in si spet v začaranem krogu. Če nas bereš na tem forumu veš, da smo dobra družba, da si medsebojno pomagamo, se tudi okregamo in se šalimo. Zato takšno okraganje vzemi kot dobronamerno, saj veš, da ti želimo najboljše.
LP,Kaja