XXXXXL predebela, hvala, da si zapisala kako ste se lotili hujšanja. Tudi jaz sem šla skozi to lepo počasi od lani marca meseca. Sama sem si začrtala svojo pot in ponosna sem nase, da mi gre kar dobro. Fino je, da določene stvari napišeš, jih še enkrat prebereš, koga naučiš kaj delaš in s tem pomagaš drugim.
Res je največ je na prehrani in šele potem na gibanju. Tudi gibanje mora bit obvezno vsaj 3x tedensko. Ko boš osvojila osnove pa počasi dalje. Pilates je super stvar in vaje z elastikami, žogicami in utežmi tudi. Pri moji tedenski vadbi tudi uporabljamo vse to. Še doma sem si nabavila uteži, da tudi sama doma izvajam vaje.
Probaj še ti, boš videla kako se boš potem počutila dobro. Odkar sem med vadbo uvedla še fitnes so pa rezultati še boljši. Težko sem se odločila a sem se in ni mi žal. V planu imam do konca aprila, da hodim na fitnes, vodeno vadbo in v savno, potem bom pa v naravi izvajala dejavnosti. Kolo, hoja v hrib in še tek bom uvedla v redno tedensko vadbo.
Javljaj se nam tukaj, napiši kako se počutiš in dobila boš veliko odgovorov, ki so boljši kot branje kakšne knjige.
Danes sem zgodnja.Sem se že vagala,na tehtnici doma.120,3 kg.Naslednji teden se tehtamo na tehtnici Tanita,to je tista tehtnica,ki ti zapiše vse.Najbolj me zanima,za koliko mi bo padla biološka starost,se pravi starost mojega telesa.Aja ,moja tehtnica kaže več kot tista na telovadbi,tako,da ta teden minus okoli 1 kg.
Ta teden sem imela kar krizo.Tako bi pojedla kaj sladkega;čokolado.Če bi jo okusila,vem da bi pojedla celo 200 gramsko,ne morem samo 2 koščka,zato sem raje premagala to mojo požrešnost.Imela sem tak občutek,kot,da mi je sladkor padel na 2,da bom ravnokar doživela hipo.Celo sladkor sem si merila,ampak bil je normalen;5;1.Se pravi vse je v moji glavi.
kako vi premagujete to,ko vas zgrabi požrešnost?Želja po sladkem?
Sem naredila poiskus in sem 14 dni zdržala brez sladkega in sladkorja na splošno (tudi meda)…je blo težko, priznam. Ampak se mi je kar odprl svet po tem. Veliko bolj čutim simptome lakote in sitosti, stvari imajo drugačen okus… Tudi sladkega jem precej manj zdaj (oziroma praktično ne).
Meni je v prvih 14 dneh pomagalo, da sem s tem spodbujala eno kolegico preko interneta, ki je počela isto – vsak dan sva odkljukale, da je en dan več brez sladkorja. Potem se ti zdi, da si odgovoren in da ne smeš zafrknit…Poskusi 😉
Štefka moja,brez sladkarij sem že od 28.9.2014.Do sedaj sem se res samo 1x pregrešila,ostale so vse kljukce.:)Skrbi pa me,ker je z dneva v dan moja želja po sladkem večja.BO to minilo?Zdaj pa res ne smem iti na staro pot.
Jaz ne čutim nič drugačnega okusa,vem pa kaj je lakota,kar prej praktično nisem vedela,ker nikoli,ampak res nikoli nisem bila lačna.
Ampak ne,sedaj pa že ne bom klonila.
Pozdravljeni vsi tukaj!
Danes je točno 4 mesece odkar hujšam.Shujšala sem točno 16kg;4kg na mesec.Te 4 mesece je bil moj začetek.Zelo mi je pomagala šola hujšanja,ki pa se je sedaj zaključila.Se pravi to je bilo 1.poglavje.
2.poglavje
Imam 120 kg.Vesela bom,če bom vsak mesec shujšala 2 kg in na koncu prišla do stotke.
Se beremo,mogoče malo manj pogosto,
Čestitam ti iz srca. Ali se zavedaš kaj si dosegla v štirih mesecih? Naredila si že malo revolucijo saj si zgubila 16 kg. Samo res ne obupaj. Ko boš imela krizo, se kar javi tukaj gor in te bomo spodbujale še naprej.
Željo po sladkem si poteši s kakšno suho figo in črno čokolado.
Srečno v 2. poglavje.
xxxxxl predebela: bravo punca, vse čestitke, le tako naprej, to pa je res nagrada za tvoj trud, ker prekleto dobro vem, kako je in kako se počutiš, le tako naprej ne izgubi volje, res da gremo po trnovi poti, a cvet na koncu nam poplača;
moj včerajšnji jedilnik:
Z:mleko, polnozrnati kosmiči
M: jabolko, 2 piškota Grancereale
K: pečeno piščanje meso, šobska solata
V: pest oreščkov
moj današnji jedilnik:
Z: mleko, polnozrnati kosmiči
M: pest oreščkov, navadni jogurt
K: pira s šampinjoni, papriko in bučko, skleda solate
V: solata
lep dan vam želim
XXXXXXLpredebela: moram reči, da s takšnim jedilnikom zelo hitro izgubljam obseg okrog trebuha – prvi način prehranjevanja, ki zares deluje in nisem si mislila, da bom sploh karkoli izgubila, ker z raznimi dietami ni in ni šlo – vse je prišlo nazaj, sedaj pa jem po svoje in ker zelo zelo rada jem sedaj te obroke s takšnim užitkom pojem, ko nisem še nikdar, ko sem nepravilno jedla, da o izboljšanju okušanja hrane sploh ne govorim,
pa tudi pogrešam ne ničesar, mogoče malo več mesa, drugače pa sem zelo zadovoljna s svojim jedilnikom
vem, da kg grejo počasi, a treba je vztrajat, tako kot ti in komaj čakam, da bom na tvoji poti, ko se bom tudi sama lahko pohvalila s takšno izgubo kot ti,
vse dobro
Mojca a imaš ti dovolj toliko hrane a res nisi nič lačna. Koliko se gibaš in koliko si shujšala.
Ti samo piši vse tukaj gor, ker nam daješ pravo motivacijo.
Če bi jaz samo toliko pojedla, bi šli kg hitreje dol a žal jaz več pojem potem se pa čudim, da je ista teža. Jaz sem s seboj trenutno zadovoljna, ker se res veliko gibam, dobro se počutim.
zupy moram reči, da nisem pretirano lačna, ker res ogromno vode spijem, pa zeleni čaj, kavo brez sladkorja,
začela sem s 5. 1., na teden izgubim 1 kg, kar je po mojem čisto pravilno, obseg trebuha pa že daje vidne rezultate, gibam se vsak drugi dan, 30 minut telovadba preko spleta + 40 počepov + 40 trebušnjakov
Začetna teža: 92,5
Trenutna teža: 88,5 (jutri se tehtam :), upam, da bo spet kilca manj :))
moj včerajšnji jedilnik:
Z: mleko, kosmiči
M: 1 banana, 2 piškota Elvita
K: polnozrnati kuskus z bučko, papriko in šampinjoni, solata
V: polovica polnozrnate žemlje, 2 rezini pišč. prsi
moj današnji jedilnik:
M: pest oreškov, 1 banana
K: zelenjava v voku s piščančjim mesom, skleda zelene solate
V: šobska solata
ja, v soboto pa spet tehtanje – če ne prej, javim rezultate v ponedeljek
lep pozdrav
Mojca zelo pridna si. Meni ni šlo tako hitro a jaz nisem bila tako aktivna na začetku kot si ti. Jaz sem imela lani marca 98 kg , sedaj sem na 83,8 kg.
Tudi jaz sem začela z vadbo T25 preko spleta v teh dneh in je res super. Kombinacija s fitnesom in vodeno vadbo pa bo šlo.
Moj današnji jedilnik:
Zjutraj sok stisnjen iz pomaranče, hruške, limona dodana kurkuma, goji jagode in spirulina.
Dopoldan: segedin (še od včeraj je ostal)
Kosilo: zelenjavna juha, pečena zelenjava s piščancem in solata
popoldan: melona
Zvečer:mešana solata domač motovilec, rukola
Prekršek je bil jabolčni zavitek a je bil res dober.
Vau zupy tudi ti si zelo pridna.Čestitam ti za izgubo kar 14 kilogramov v še ne enem letu.To je pri teh kilogramih,ki jih imaš zelo veliko.Upam,da bo tudi meni šlo tako dobro.Ah kje sem še.ko bi bila vsaj na tvojih začetnih kilogramih.Pa že pridem.Enkrat konec leta.
Včeraj sem se zmerila okoli pasu;v 4 mesecih sem zgubila 15 cm ,okoli trebuha,čez popek pa 13cm.
Aja zupy,pri nas pečemo štrudelj čisto brez sladkorja,samo jabolka in testo,pa je super.In še grešiš ne,če ga malo poješ.
Pozdravljene punce,
tako, tehtanje je za mano, ta teden -0,5 kg – pa nič zato, grem naprej, saj vem, da sem sama kriva, ker sem včasih izpustila telovadbo
moj sobotni jedilnik:
Z: pečeno 1 jajce in en beljak skupaj s papriko in sirom, polovica graham žemlje
M: jogurt
K: riževi rezanci z zelenjavo, solata
V: pol kosa ajdovega kruha z orehi in rezina sira
moj nedeljski jedilnik:
Z: zelenjava s sardelicami, polovica graham žemlje
M: jogurt
K: piščančje meso s smetano in sirom v pečici, solata
V: pol kosa rženega kruha z 2 rezini pišč.prsi
današnji jedilnik bom poročala jutri, ker še nimam pojma kaj bom naredila za kosilo.
kar se tiče izgube kg- zupy in XXXXXXLpredebela: zelo zelo veliko sta dosegli, komaj čakam, da bom tudi jaz deležna takih številk, kot vidve, to pa je res pohvalno in vztrajno, le tako naprej
ja, XXXXXXLpredebela, tudi jaz delam zavitek samo iz testa in jabolk, ali pa samo iz skute in testa, nič sladkorja, pa ni pregrehe, kot praviš,
lep pozdrav punce
Pozdravček,
moj jedilnik v ponedeljek:
Z:mleko, kosmiči
M: banana
K:mešana zelenjava, solata
V: solata
moj včerajšnji jedilnik:
M: navadni jogurt
K: polovica kranjske klobase (pregrešila sem se:( ), 1 rezina polnozrnatega kruha
moj današnji jedilnik:
M:banana
K: polpeti iz mletega puranjega mesa in ovsenih kosmičev, šobska solata
V: navadni jogurt
tako, to so moji jedilniki, zdaj pa veselo naprej punce, pridno in počasi do željenega cilja,
lep pozdrav
Da grešiš?Draga moja,to za mene ni nobeno grešenje.Če bi jaz tako jedla kot ti,bi do zdaj shujšala 40 kil.
Kosila jaz jem skoraj normalno:od klobas,pohanega mesa,pice,vseh vrst pečenega mesa…ma vse ni,da ni,samo v malo manjših količinah.
zelo si pridna,res te moram pohvaliti.
In če že pišem;v tem tednu -1 kg.Torej skupaj -17 kg.
XXXXXXLpredebela – ooo hvala ti, da si me malo potolažila, sem imela včeraj cel dan slab občutek,
ja moje izgubljanje kilogramov gre pač bolj počasi, četudi so moji jedilniki sestavljeni kot pač so, pa nič zato, sem vesela vsakih pol kg, ki jih izgubim, ker vem, da sem na pravi poti, poleg tega mi lasje več lasje extremno izpadajo, tudi mastijo se mi manj, koža se mi je popravila, skratka, sami plusi in vesela sem, da sem nekaj končno začela spreminjati pri sebi in se tega držim pa ni samo “še ena novoletna zaobljuba”,
XXXXXXLpredebela – čestitke za -1: bravo
uživajte
Mojca,nič ne gre bolj počasi.Ko bom jaz imela toliko kil kot jih imaš ti,mi bo šlo ravno tako počasi kot tebi.Zdaj mi še gre 1 kg na teden,enkrat pa se mi bo ustavilo in potem bom uporabila tvoje jedilnike,vsaj približno.
Sem pa tudi starejša od tebe.mislim,da 13 let,če je tista 85 letnica tvojega rojstva.In z vsakim letom je težje shujšati.Mislim,da lovim zadnji vlak,kar se tiče hujšanja,pri mojih kilogramih.
V soboto pa gremo na pico.Ja po 4mesecih si jo pa zaslužim.In pojedla bom celo.
Ne,ne,nič se sekirat zaradi klobase.nikjer se ti ne bo poznalo.
LP