Najdi forum

hujšajmo

Aja, še glede načrta. Odločila sem se, da se za začetek odpovem parim živilom, katerim se najlažje in da svoje obroke zmanjšam za polovico. V teh parih dneh sem odkrila kar nekaj dobrih trikov, kako pretentam svoj želodček, da ni lačen 🙂 Čeprav na momente vidim čokolado že v zenicah se poskušam zamotit s čim drugim:)

Tudi jaz se pridružim.
V zadnjem mesecu in pol sem shujšala z 89 na 79.
Sedaj pa mi teža stoji že 5 dni in sm zaskrbljena.
Upala sem, da bo šlo 1,5 kg na teden.
Kaj mi svetujete?
Še vedno zdravim vnetje želodca in jem 5x na dan, ampak zelo malo in samo določeno hrano, vsako posebej (zelenjavo, ribe, pusto meso, skuto, zdrob, mlečni riž, eno banano na dan, litre čaja in pol litra donata na dan).
Nič sladkega, nič ocvrtega, nič pohanega, nič začimb, soli, olja in kisa.
Kaj pa vaše mere?
Zmerila sem se šele pred desetimi dnevi (tako da ne vem, koliko sem imela pred mesecem in pol) in sem imela 104-90-116, sedaj 104-87-113.

Audrey, super si kaj češ biti zaskrbljena. 10 kg v mesecu in pol, super. Jaz sem malo več shujšala od marca letos in se ne obremenjujem s tem. Že od septembra se mi nikamor ne premakne in nisem zaskrbljena. Ne obupaj, po 10 kg pride kar malo zastoja, pa saj to je normalno. Ti s prehrano, ki jo imaš samo nadaljuj. V glavi si poštimaj, da si ok in bo šlo. Jaz si sedaj ta zimski čas vzamem kot, da je to vzdrževanje teže, nič ni težav s kožo in spomladi, ko bo lepše vreme, daljši dnevi bom začela z drugim delom hujšanja. Ko na tehtnici vidim, da ni tako kot si želim, pa malo več migam. Ne pretiravam z miganjem saj to je pa vzrok, da mi vse skupaj stoji. Pa še daljše noči so in smo manj zunaj.

Kljub vsemu sem zadovoljna sama s seboj, saj sem morala že zamenjat nekaj oblačil, nekaj sem jih kar sama zožala. Kaj bi pa bilo, da bi -20 kg v kratkem času shujšala. To bi bil pa velik strošek nove konfekcije, odvečna koža…..

Danes začnem z redno vadbo v fitnesu, ker zunaj je prava katastrofa. Sama pa kar nisem disciplinirana, da bi redno migala.

Super ste kar tako naprej

Heiii, še ena! Jaz sicer nisem na stotki, samo preden me odpišete morem povedat da imam 14 let. Pred pol leta sem imela 75kg. S težo se nekak nisem obremenjevala, pač nikoli nisem bla suha pa najbrž nebom… Imela sem tudi probleme zaradi teže. Enkrat pa sem pozabla, da imam pregled pri zdravnici in ji nisem mogla reč, da sem se za 5 kg zredila od zadnjega obiska. Tak da sem v enem tednu – res – prišla na 68kg. Ful sem se izstradala pa vse. Pol po pregledu sem se zbala, da bom vse spet nazaj dobla, Tak da sploh nisem jedla, postala sem cela bleda, pa glava me je bolela. No vztrajala sem še teden dni in zgubla še en kg, pol pa sem pla že tak čudna, da sem skos samo spala, pa mela sem ful močno nihanje razpoloženja, pa vrtelo se mi je. Pol pa sem si nekak rekla, zaj mam pa dosti, pa da je moje počutje na prvem mestu. Tak sem žačela jest, ful jest in zdaj se pol leta že konkretno nažiram, tak da včasih od vsega bruham. Ful sem se bala stopit na vago, danes pa končno sem in: 68,4 kg. Nič se nisem zredila! Zaj sem tak srečna, da bi skakala do stropa. Kakor koli, zdaj bi rada spet na hitrco zgubla enih 5kg, pa me zanima, če mate kako posebo metodo. Nekaj pa vam lahko svetujem: nabavite si meto, pa jo mejte v kaki vrečki iz blaga ali pa kaj takega. Vonj mete preprečuje željo po sladkem. Preverjenjo.
Pa LP,

Pa napišite kakšen nasvet! Amelija

Ejla,
evo mene; jaz imam trenutno 107,3; 2 kg manj od začetka; samo moja dieta je bolj na papirju kot realno 🙁

Pozdravljene vse!
Se nas je pa kar nekaj nabralo.
Moje današnje tehtanje: teža je enaka kot prejšnji teden.Sem kar malo žalostna, a grem naprej.
Ampak počutim se veliko bolje kot pred začetkom diete, imam več energije. Tudi migam več. Pa še koža se mi je popravila.
Jaz sem se odločila za začetek hujšanja v oktobru predvem zaradi prazničnega decembra. Oktobra zato ker se do takrat že spremenijo prehranjevalne navade. Poleg tega sem v prejšnih časih v decembru veliko pojedla in popila kar nekaj šampanjca in posledično so šli kilogrami gor.

Živjo. Da se javim še jaz. Meni je tehtnica pokazala malo več kot 140 kg 🙁 Me je skoraj kap, ko sem pogledala cifro, a sem pričakovala.
Mi gre pa hujšanje odlično. V enem tednu sem se pregrešila enkrat, na mojem jedilniku so večinoma sadje in zelenjava, pa tudi zdrava prehrana me je začela čedalje bolj zanimat 🙂
Tokrat bo trnova pot začeta že večkrat dobila epilog 🙂

Se beremo. Pa uspešno 🙂

Uf se nas je pa nabralo…lepo to!

Danes sreda in danes na tehtanju.Minus 1 kg v enem tednu;125,1kg.
Pupa ti si moja kategorija.Bo že šlo,nč se bat.
Amelčika,to kar ti delaš je čisto nezdravo.Boš zelo zbolele in še nič shujšala.Pojdi na forum:Osnovna šola hujšanja.
Nekoč+100;ne vdaj se;gremo naprej!!!!

Lepo se imejte!

koliko stane članarina za klub 100+. Že nekaj let mu pripadam, čeprav če se le da tajim. Pri 179 cm imam 113 kg. Grozno se sliši, še grše se vidi. 2011 ko sem bila na porodniški sem z ločevalno dijeto prišla na 101 kg. To je bila moja najnižja teža po letu 2005.
Izčrpana sem, vsak dan je težak in komaj čakam, da mine, služba, dva mala otroka, nobenega alternativnega varstva, dan se po vseh obveznostih konča okrog devetih.
Telovadim ne, če izvzamem sprehode z otroci, kjer se lih ne pretegneš, jem obupno, ker v bližnji okolici delovnega mesta nimam ne trgovine ne restavracije. Vse si je treba s sabo prinest ali naročit (kar finance nih ne omogočajo pogosto) al pa tja do četrte ure nič jest. S sabo si prinesem kako sezonsko sadje, kuhat za naslednji dan se mi ne da, ker po pravici povem ne vem kaj skuhat da bo hitro in da se lahko pogreje. opažam, da niti pravih sestavin ne znam kupit, vedno kaj manjka in potem zaloputnem vrata hladilnika in se prepustim toku. To pomeni skozi celo dopoldne minimalno ali praktično nič jest, popoldne nekaj pomalcat, in zvečer, oh ta večer. Ko te popade lakota in ne nehaš jest. Sladkarije, slani prigrizki…. To je najenostavneje… odpreš vrečko poješ in se smiliš sam sebi 🙂 In tako dalje in tako naprej iz dneva v dan.
Sicer se trudim, da družina funkcionirala čim bolj zdravo. Ne jemo konzerviranih stvari, belo moko in izdelke iz nje zelo redko, veliko sadja in zelenjave. Pa kljub temu, da sta otroka preskrbljena, mama in tudi ata jesta samo svinjarijo.
Če je katera štartala iz take situacije se zelo priporočam predvsem za jedilnike. Ločevalna dieta se mi zdi prezahtevna za moj način življenja, ker nimam možnosti kuhat sproti, sploh je pa katarstrofa, če moraš na podlagi te diete zbirat hrano v gostilni.
Punce prosim vas za kako idejo s kakšnim seznamom naj grem v trgovino in kako čim enostavneje in v kratkem času pripravit obroke, ki jih lahko neseš s sabo v službo in pogreješ.
Pogrešam čas, da bi šla na kakšno skupinsko telovadbo ali se fizično pridružila kaki skupini z enakimi težavami, pa žal zaradi malih otrok ne morem načrtovat kontinuiranih obiskov, ker partner dela petke in svetke, tudi cele dneve ali ponoči. Varstva pa ni. Tako da lahko izberem samo tisto, ker mi je dosegljivo od doma. To je pa druženje s sotrpinkami v virtualnem svetu in da se solo podam na trnovo pot, da nekega dne zamenjam skupino in se pridružim vitkim in zdravim.

Oj motivacija!
Res se vrtiš v začaranem krogu.Težko ti svetujem.Moji otroci so že veliki.Jaz sem doma in imam čas pripravljati dokaj zdrave obroke.
Probaj takole:jej vsake tri ure,ampak vmes nič,čisto nič.Jaz sem pri zajtrku in kosilu ostala na isti hrani,kot prej ko še nisem hujšala,ampak pa nobenih prigrizkov vmes.Prej nisem bila nikoli lačna,ker sem vsake pol ure jedla.Pa ne malo.
S sabo v službo vzemi kakšno mineštro(jota,ješprenka,zelenjavna juha,golaž,krompirjev golaž,goveja juha)Jaz zraven teh minešter vedno jem tudi kakšno meso ali pol klobase.Vzameš lahko tudi makarone(makaronflajš,s tuno,samo s sirom…)Solata;več vrst solate z fižolom,jajcem,jaz vmes razdrobim še 3ali 4 prepečence.To večkrat jem za večerjo.Poleti;sezonsko zelenjavo.
To vse lahko narediš že prejšnji dan,mineštre imaš lahko za 2 dni za kosilo in še za malico v službi.Boš pa mogla nabavit velik lonec;)Pa vzemi s sabo jogurt in črno žemljo,ali jogurt in kosmiče…jabolko in prepečenec.
In če boš jedla na 3 ure tudi zvečer ne boš tako lačna.
Naj še kakšna kaj napiše kaj si pripravi,še posebno me zanima za večerje.

aja pa “motivacija”Zanima me s kje si?Jaz bi ti takoj pomerkala otroke,da bi ti za kakšno uro lahko šla malo športat.

Moj jedilnik danes je bil,
zjutraj na tešče sem spila mlačno limonado, kasneje pa sem zmiksala 1/2banane, jabolko, mandarino, jogurt, dodala zmleta lanena semena, kurkumo in chio semena. 2 dcl tega sem spila, ostalo sem si pa nesla s seboj v službo. V službi sem spila 3 dcl zelenega čaja. Za prigrizek sem pojedla malo mešanih oreščkov. Po treh urah sem za malico pojedla krožnik zelenjavne juhe in mešano solato. Spila sem še eno skodelico zelenega čaja. Od 8-16 sem spila še 1,5 l navadne vode. Doma sem pojedla joto, zvečer pa še skledo mešane solate s puranjim mesom. Sedaj spijem še skodelico domačega nesladkanega čaja in lahko noč.
Za eno uro sem šla hodit in bilo je kar mrzlo. Šal, kapa in rokavice pa je šlo.

Punce, miganje je pomembno, brez tega pa pri hujšanju ne gre.

Punce, nas se je pa kr nabralo 🙂

Iz kje ste, da se zmenimo za eno skupno miganje. Sama se kar ne spravim na ta mraz. Načeloma delam doma, ampak je v družbi lepše 🙂

Motivacija – ko sem prebrala tvoj prispevek je bilo tako kot bi opisovala mene. Res da sem imela pred dieto malo manj kilogram, ampak če bi še kakšno leto nadeljevala, bi bila na istem. Te čisto zastopim to z otroci – poberejo še tisto malo energije, ki jo imamo. Moj ta velik bo februarja 7, tamala je bila ravnokar 5. Stem da imam jaz še tako delo, da nekaj mesecev delam na polno (tudi ponoči in za vikende in praznike) in je obdobje ko delam zelo malo. Je pa pozitivno to, da mi ni treba biti v neki službi 8 ur (npr. od 8 do 16). Aja pa slane prigrizke sem tudi imela za kosilo in večerje. In bila sem čisto brez volje do česarkoli.
Drugače pa ideje za malico za službo:
– kako sadje za prvo malico ter za drugo malico (kosilo)
-navaden jogurt ali skuta ali kefir/ kos kruha;
-paradižnikova solata (vzmeš si paradižnik, papriko, čebulo (magari posušeno ki jo kupiš v tgovino)-sol, kis, olje, mocarelo ali feto sir in kos polnozrnetega kruha) lahko si pa narediš sendvič s paradižnikom in papriko in rezino sira
– drugače je zelo uporabna zadeva kus kus (ga samo preliješ z vrelo vodo in posoliš) in zraven potem še različno svežo zelenjavo ali tuno iz konzerve ali v skrajnem primeru zelenjavo iz konzerve
– pa polenta je tudi zelo hito narejena
– pa v večjih šparih prodajajo tudi različne solate; občasno se jih dobi tudi v Hoferju (jaz jih kupim ko delam ne terenu)
– v zadnjem času sem jaz osvojila joto z zeljem ali repo (naredim jo brez mesa) in če misliš da ti bo premalo si lahko zraven skuhaš še klobaso ali hrenovko
– kakšne testenine, ki se kuhajo cca.6 minut + paradižnikova omaka (v trgovini si vzameš kakšno majhno paradižnikovo omako (npr. od valfrute), posušeno baziliko, česen, čebulo, olje)
– zelenjavna mineštra, ki jo potem samo pogreješ
– pa jaz imam v torbici ponavadi kakšne oreščke (arašidi, indijski oreščki, oreha, lešniki,….), da preženem napade lakote

Zuppy – zelo mi je všeč tvoj jedilnik in zelo pohvalno za miganje, kar tako naprej. Je pa zanimivo, da si napitku dodala kurkumo. Bom probala tudi jaz. Jaz jo obužujem kot dodatek krompirju.

Ja miganje je potrebno! Jaz sem uspela danes it po sinkota peš v šolo (20 minut hitre hoje v eno smer, pa 40 minut počasne hoje nazaj). Spotoma sva pobrala tamalo v vrtcu. Je bil tako lep sonček. Drugače sem si pa za prov za zimske dni kupila eliptika in ko sem šla prvič gor na najlažjo stopnjo, z nekaj veliko hitrost sem bila po 10ih minutah čisto izmučena in zadihana. Tako sem bila brez kondicije! Zdaj pa če ne migam vsaj pol ure, mi kar nekaj manjka.

Pupa007- jaz sem za, s tem da bi se mogla kar dobro zorganizirat (varstvo), ker popoldne ponavadi nimam kaj dosti časa, imam čez otroke (mož hodi domov okrog 6 ali še kasneje – dela v sosednji državi), drugače sem pa iz Kamnika

Evo spet je sreda in jaz spet poročam.Sedaj 3 srede ne bomo imeli telovadbe in tudi tehtala se ne bom,ker nimam vage.Bom pogrešala.
Minus 1,4 kg v enem tednu.Ni slabo,čeprav ta teden nisem nič kaj migala,vreme pa to….123,7 kg.Sem zadovoljna.Do sedaj minus 12,2 kg.
V treh tednih mora iti minimalno 3 kg dol,pa čeprav so prazniki in že povsod vse diši..eh bo že.

Drage moje. Ne si mislim, da vam solim pamet ampak preveč dobro vem kako zgleda se iz dneva v dan boriti z kilogrami. Sama sem probala vse diete tega sveta in vam iz prve roke povem, da nobena ne zaleže še najmanj pa ločevalna, ker je ful zgrešena.
Ne mislit, da vam želim karkoli reklamirati. Poiščite v svojem kraju kje imajo predavanja Prej potem. Za 10 obiskov predavanj boste plačale 50 evrov, vsakič vam bodo izmerili sestavo telesa in kar je najpomembnejše boste videle ali izgubljate maščobo ali mišice in vodo. Hujšanje kjer se izgubljajo mišice in voda je nezdravo in nekorisno na dolgi rok. Na vsakem predavanju vam bodo razložili kaj jesti, koliko in kdaj. Ne boste verjele ampak po njihovem konceptu je krompir zelo zaželeno živilo, seveda je pomembno kako je pripravljen. Ali jeste ajdovo kašo, proseno kašo, stročnice, rjavi riž… še veliko teh živil, za katere si mislimo, da ne smemo jesti.
Naučijo vas, da ni diet ampak da moraš spremeniti prehrano za VEDNO. Lačne ne boste, le malo bolj organizirane boste morale biti.
Želim vam veliko uspeha.

Oj!Vsak nasvet je dobrodošel.Kot sem že napisala jaz nimam nobene diete.Sem samo zmanjšala količino obrokov in izločila sladkor pa še to ne povsem.Še vedno pijem kavo s sladkorjem,tudi kozarec sladkane pijače…res pa že 3 mesece nisem jedla nobenih sladkarij;piškoti,čokolada,krofi,torte,Nobenih slanih prigrizkov,kar jr bilo prej na mojem jedilniku večkrat na dan.Kosilo še vedno jem polno,čeprav vidim,da zdaj v želodec ne gre več toliko hrane kot prej in posledično jem manjše porcije.Aja pa prej sem jedla 10x na dan,zdaj pa 3-4x.Fižol,krompir,kaša,to je dnevno na mojem jedilniku.Hočem povedati,da jem tako,kot bom jedla tudi potem,za vedno.In mislim,da je tukaj bistvo PREJ/POTEM.Spremeniti prehranjevanje za vedno in seveda gibanje.

Se strinjam, da je potrebno spremenit prehranjevalne navade. In jaz sem se odločila, da bo moja pot do tega z ločevalno dieto. Prej sem pojedla veliko džanki hrane (beri: čips, smokiji, sladkarije, belega kruha,…) in še to ponavadi v drugi polovici dneva, dopoldan pa nič.Zelenjave in sadja v moji prehrani skoraj ni bilo. Kaj je torej bolj zgrešeno ločevalna ali ta hrana?
Pa še replika na izgubo mišične mase in vode – jaz nisem mogla kaj dosti zgubit mišične mase, ker sem jo imela malo, sedaj jo imam bistveno več – ker se tudi gibam več. Vode in nesladkanih čajev pa spijem vsaj 2 litra na dan. Tako da dehidrirana nisem.
Se pa zavedam, da bom morala po koncu diete še naprej jesti zdravo in želim si da bom tako močna, da se bom lahko uprla sladkarijam.

Pa še moje tehtanje, tokrat ne bom jokala da nisem zgubila nič, v tem tednu je -1,9 kg.
Si dopisujemo.

XXXXXXLpredebela – čestitke za tvoj minus, kar tako na prej.
Pri nas pa tudi že zelo diši, predvsem po piškotih. Ampak za sebe sem tokrat spekla zdrave in odločila sem se da potice tokrat ne bom pekla. Že vnaprej pa vem, da bo moja največja pregreha šampanjec na silvestrovo.

Hvala,čestitke tudi tebi.Dobro nam gre.Šampanjca pa ne maram.

New Report

Close