Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Hudooo..tumor

Hudooo..tumor

Spoštovani!

Saj mi je dr. ki je delal koloskopijo prijazno povedal, pa je bilo vse kot v filmu brez zvoka. Naj grem takoj k svojemu zdravniku, kamor bo poslan tudi izvid. Zanj pa mi je dal tudi list na katerem sem razbrala…

rekto-sigma: tumor za aparat komaj prehoden, endoskopsko nedvoumno MLG 4xbiopis in pod Diagnozo:C19 mlg

K svojemu zdravniku naj bi šla takoj po napotnico za rentgen pljuč in trebuha.

December…in en sam strah…pa en kup obveznosti v službi in doma.

Kaj me čaka? Kakšen nasvet. Je to začetek konca pri komaj 50ih.

Za kakršnokili besedo, lepa hvala!

Spoštovani!

Kaže na tumor debelega črevesa, ki vam ga bodo odstranili. Operacija bo morda pred novim letu, ali pa kmalu po novem letu. Po potebni bo potrebno tudi obsevanje ali kemoterapija. Pol leta si minimalno vzemite zase. služba in delo bosta počakala. napoved je odvisna od tea, kar bodo našli med operacijo. Zadeva je resna, a ne izgubljena že vnaprej.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala vam za spodbudne besede. Moja zgodba se žal šele začenja. Včeraj sem bila na UZ trebuha, kjer so našli
v predelu črevesnih vijug, levo v spodnjem kvadrantu 1 cm velika hiperhogena, homogena, prekrvljena formacija, ob njej je povečana bezgavka 2x 1,5 cm. Nisem pa pričakovala še naslednjega – v jetrih v desnem režnju 5 cm in levem 3 cm velika, heterogena kroglasta formacija – sum metastaze.

Mi prosim samo pojasnite kaj to pomeni v smislu zdravljenja in preživetja. Vse življenje že vem, da bolezni obstajajo in smo minljivi, vendar, ko se zgodi tebi…..ne vem kako naj priplavam na vrh. Saj vem, da nihče ne more napovedat kako bo, ampak preveč sem jih poznala, ki se jim kljub trpljenju ni izšlo.

Hvala!

Spoštovani!

Na žalsot vam ne morem povedati nič spodbudnega. Pred vami je zagotovo nekaj posegov in zdravljenja. Možnosti uspeha so, a manjše, kot bi bile, če bi ne bilo zasevkov v jetrih. Vaše življenje bo sedaj zagotovo postavljeno na glavo in iz dolgoročnih ciljev boste morali preiti na to kako boste čim bolj kakovostno sproti preživeli tedne, dneve in ure, ker je prihodnost precej negovota. Najbrž vas po potrlo telseno in psihično, zato potrebujete dobro oporo svojcev in v primeru bolečina ali rugih težav tudi ustrezno medicinsko oskrbo. Ni pa mogoče napovedovati niti za sproti, kaj šele na daljši rok.

Oglasite se kaj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close