hudo vnteje pod pazduho, prosim pomoč
V vročih dneh sem se enkrat namazala z deodorantom Secret in fasala hudo vnetje. Vse imam rdelče, srbi me in rdečica se širi po prsih. Kupila sem neko mast iz zelišč v lekarni, a ne vem, kdaj bo bolje. Pponoči ne spim, pa ne zaradi otroka, ampak tako srbi. Se je še kateri kaj podobnwega zgodilo in kako ste ukrepale? Jaz bom vso kozmetiko vrgla v smeti.
Jaz imam alergijo na vse deodorante. Uporabljam lahko samo tiste,ki so bio in antialergic. Umivaj se samo z vodo,osuši čisto do suhega in pordelo kožo maži s kremo Synopen ali Fenistil. V tem času ne uporabljaja nobenih deodorantov.Če ne bo boljše, pojdi do zdravnika in ti bo predpisal sirup ali tablete proti alergiji.
Gotovo si alergična na kakšno snov v tem deodorantu. Tudi sama imam te probleme. Našla pa sem 2 deostika, ki meni in še eni prijateljici, ki ima iste probleme, ne povzročata težav: Infasil (prozoren, kupi se v Italiji v Sparu) in pa modri deo od Amwaya. Ta zadnji mi je še celo pozdravil prejšnje vnetje, vendar ga ne uporabljam skos, ker kljub temu, da piše, da je invisible, pušča bele madeže.
Jaz imam iste težave. Ugotovila sem, da sem “alergična” na vse deodorante v stiku ali bolje rečeno, na vse tisto, kar se dotika kože. Lahko uporabljam skor vse deodorante v sprejih in dozah.
Ker sem letos zamenjala antiperspirante s kristalom, sem se spopadla z istim problemom, zdaj pa kombiniram rexono in kristal, 2 dni eno, 2 dni drugo in uspešno krmarim med vnetji. Poznam namreč kar nekaj žensk, ki so se jim ob stalni uporabi antiperspirantov naredile ornk bule pod pazduho. Vnetje sem si pa pozdravila z bepanthen plus in hidorciklin kremo. Za prvo sem zihr, da je tudi za doječe mame, za drugo pa ne 🙁
Tudi jaz sem imela hudo vnetje zadnji teden v nosečnosti, ki se je dan po porodu sprevrglo v grozno boleče, rdeče, pekoče vnetje. V porodnišnici so mi dali Canesten ,ki pa ni kaj dosti pomagal. Potem pa mi je patronažna sestra dala eno kremo (s kuteridom), ki se dobi v lekarni v Tržiču in mi je fenomenalno pomagala. Poskusi tudi ti.
LP