Najdi forum

hej Tomi, pa kaj se kregaš tukaj po forumu .. vidiš da te nihče ne podpira in nihče ti ne da prav … mogoče bi bilo bolje, da bi si poiskal kak podobni forum v Švici, pa tam stresaj svojo negativno energijo … ali morda v Švici tudi nimaš somišljenikov ?!?
Kakorkoli, malo se nadihaj svežega zraka in pridi nazaj boljše volje … pozdrav, Barbara.

Barbi,

ne vem od kje ti ideja, da se nihce ne strinja z mano? Pa tudi, ce se ne bi, bi bil se vedno svoboden clovek in nikoli v zivljenju ne bi kompromitiral tistega, za kar vem, da je prav, zavoljo “prilagodljivosti” ali “popularnosti”.

To pravico priznavam prav vsakomur. Kdor je pac notranje dovolj bogat, da premore lasten znacaj. Se posebej tistim, ki se z mano ne strinjajo.

Druga stvar pa je, da dialog ni monolog. Ce bi vsi ljudje razmisljali tako kot npr. Gabriel, Irena ali Mike, potem bi pac zasli nazaj v enoumje.

Hvalabogu ni tako. In edino zato se na svetu kdaj pa kdaj se vedno zgodi kaj lepega.

Tommy

“Personally, I’d like to see three towers built in their place,
with the middle one much taller than the other two. that way,
it would look like a giant middle finger, directed straight
at the fu**ers who did this.”

Tommy

Tomi, res je fino slišat različno mnenje različnih ljudi in res ni nič narobe če svoje mnenje poveš … samo ti skoraj vsakega na tem forumu popravljaš in komentiraš … in to z nekim čudnim zaničljivim tonom … res nimaš drugega dela ? Nič familije ?
Saj mi ni treba odgovarjat, se mi ne ljubi debatirat v tej smeri. Lepo te pozdravljam iz deževne Gorenjske , Barbara.

Veselje, Špela. Uf, sem se že ustrašil :))

Lep vikend!

Jani

In temu se hudo radi priključimo tudi Gorenjci 😉

Hojla,

uslisal bom tvojo zeljo, da se ti ne da pogovarjati v tej smeri in ti ne bom odgovoril.
Iskreno upam, da ti moj odgovor zadostuje in si zdaj zadovoljna. 🙂

Tommy

🙂 vidim, da znaš biti tudi prijazen 🙂

se bova mogoče kdaj pogovarjala na kakšni manj vroči temi ?!?
Pozdrav, Barbara.

Dober dan!

Katere knjige mi priporocate, za boljse razumevanje teh stvari. Sem mlajsa, pa zato.
Hvala.

Oh ….Tommy ful si pameten???
…Hi hi hi pojdi spati……… ne…. pametuj.. ne meči pesek v očiiiiiiii……….Brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

hi ha hi ha hi ha

Kje pa je pravica do različnih mnenj?

Pravice do različnih mnenj ne gre odrekati, ampak zaradi različnih mnenj Osame bin Ladna in ameriškega vrha je do tega prišlo. Rajši se vprašajmo, kje je malo več tolerantnosti in razuma med ljudmi.

Jan,popolnoma se ti pridružujem v tvojem mišljenju.
Lep pozdrav

Ja, tolerantnosti manjka. Samo pogledaš tele odgovore na
odgovore, pa ti je vse jasno. Pa kaj ste se vsi spravili na
tegale Tommya. Mar ste mu fouš, ker je v tapravi Švici, mi
smo se pa včasih trkal po prsih, da smo vzhodna Švica?
Pa kaj! Človek je šel v beli svet, ker verjetno ni videl
perspektive tukaj. Kljub temu, da se norčujete, se v tujini
po družbeni lestvici ne pripleza po “vezah in poznanstvih” na dobro plačana delovna mesta. Tam šteje sposobnost, inovativnost, izobrazba, kultura itd. Torej, če bi bil zgolj lenuh, gobezdač (kot ga nekateri imenujete), nakladač, sem prepričana, da
švicarski delodajalci tekšnega “delavca” ne bi plačevali s
takimi mastnimi zneski. Torej, nekaj znanja in vseh potrebnih lastnosti, ki pripadajo zraven za tako dobro plačo, že mora
imeti. Sicer pa to lahko preverite pri kateremkoli auslenderju, ki vam bo povedal, da je tam zunaj potrebno DELATI.

Sicer pa, je še druga varianta. Da sploh ne živi v Švici,
ampak samo provocira. Zato ga nekateri avtomatsko jemljejo iz
drugega zornega kota. Saj se mi zdi, da je vse najbolj zbodlo dejstvo, da naj bi živel v evropski “Indiji Koromandiji”, mi ubogi revčki pa tukaj malo manj kot trpimo oz. smo v večini
sami reveži – v švici pa sami bogatuni.

No, po internetu se pa lahko vsak skriva za nečem, kar je
dejstvo ali pa zgolj iluzija. Delamo se lahko, da smo dobri
ali pa pustimo, da mislijo drugi o nas, da smo slabi. Odvisno, kaj komu odgovarja. V resnici se pa NE POZNAMO, a ne?
Pa še to: relativno je, KDO je bogat in KDO je reven.

P.s.: Pa da ne boste mislili, da osebno poznam ali vem, kdo je
oseba, pod nickom Tommy. Nimam niti najmanšega pojma! To je
zgolj moje razmišljanje ob prebiranju teh postov. Lp vsem!

Knjigo Atlas Shrugged pisateljice Ayn Rand. Nepogresljivo, ce zelis razumeti ameriski nacin razmisljanja. Tudi fenomenalna psiholoska studija sovrastva do ZDA…

Tommy

Ursa,

tvoj prispevek je bil povsem nepotreben. Jaz dosedaj nisem opazil, da bi se kdorkoli spravil name. Ce pa bi se, bi bil tega zelo vesel, ker nadvse rad slisim argumente in se z veseljem pustim prepricati v logicne stvari. 🙂

Bistvo vseh debat je bilo, ali je revscina moralna vrednota ali ne? Ali je denar slab ali ne? Za temi debatami pa ljudske modrosti v stilu “revni bolje seksajo”, etc.

Ta je cisto slovenska. 🙂

Za seboj imamo 40 let komunizma in ljudje ne morejo cez noc pozabiti vrednot, ki so jim bile vcepljene v podzavest s strani rezima. Takrat ko se pojavi nekdo, ki trdi, da denar ni nek izoliran pojav, ampak je nelocljivo povezan z odlocitvami, ki jih clovek sprejme v zivljenju ter vrednotami kot so svoboda, inovativnost, pogum, delo – to podre mnogo idealov. Za povrh pa je sol na rano frustracijam, ki jih dobro poznam, ker sem pred leti dni tudi sam zivel v Sloveniji in delal za 150 jurjev mesecno, medtem, ko so se podjetniki tipa “nategni in pobegni” vozili naokrog z BMWji.

Ljudje pac ne vidijo tega, kar jaz gledam vsak dan. delovanje kapitalizma v praksi. Podjetniki zgornjega kova lahko uspevajo le v sistemih, kjer ni svobodnega trga, kjer drzava ne regulira vsake malenkosti, ne sprejema zakonov, ki omogocajo trgovanje z uslugami, namesto z blagom, za nadzor ne ustvarja ogromne neucinkovite birokracije in (jasno) zato ne visa davkov ter dusi gospodarstva.

Ljudje povsem zgreseno pozivajo k se vecji regulaciji, ki drzavo se globlje potiska v blato, hkrati pa ne razumejo povsem pojmov svobode, oziroma vsaj ne povezave svobode in odgovornosti, ki je z njo nelocljivo povezana.

Tako npr. smo se pred mesecem dni pogovarjali o trgovinah do 22te ure. Zdaj o ZDA… In povsod smo trcili drug ob drugega zaradi drugacnih osnovnih izhodisc, ki so vodila v drugacne zakljucke. Tega nisem dojel kot, da se kdo spravlja name. Dobro, Bravooooo je res malce smesen, ampak v kaj drugega kot v smeh me tudi ne spravlja in to ni slabo. 😉

P.s. Za informacijo, moja placa je povprecna placa IT svetovalca v Svici. Ker tudi cene niso ravno majhne sem eno leto odplaceval kredit za avto, in si bom lahko v naslednjem letu kupil stanovanje v Sloveniji (ker imam v Sloveniji podjetje in delam dve sluzbi, sicer bi to trajalo se enkrat dlje).

Skratka, med in mleko se ne cedita nikjer. 🙂 Pac pa je svet odprt za tiste, ki so pametni, ki se trudijo, ki si upajo in, najpomembneje, ki sami sebi ne postavljajo nepotrebnih ovir, ki temeljijo na vrednotah, ki so v svoji osnovi zle in diktatorske.

Tommy

Hm. Logicen?

Tommy

Tommy, najlepša hvala. In lep pozdrav v Švico.

Takole da se malce izkašljam z določenimi razmišljanji:

Kot sem pravilno ugotovil, dobivajo ameriške tajne službe vse močnejša pooblastila, torej tudi amfibijske enote, torej tud naročeni umori in atentati…. Vsekakor pa me to, kako je dobil predsednik ZDA tudi večja pooblastila, nekako asociira, morda nehote pa vendar, na Nemčijo in Hitlerjev vzpon. PA primerjajmo: Hitler je prišel do večjih pooblastil v takrat še “demokratični Nemčiji “ zaradi požiga reichstaga- kdo je požgal drugotnega pomena; v končni fazi je tudi pri Američanih tako,večja pooblastila v imenu zaščite demokracije; kdo je bil storilec- to je drugotnega pomena…V imenu varovanja države je nacistični veljak ukazal vojaške transporte, aretacije, ukinil svobodo govora, uvedel cenzuro, mhm, ameriški kolegi sicer to počnejo bolj prefinjeno pa vendarle počnejo- CNN ni nič poročal o današnjem spopadu med makedonskimi varnostnimi silami in albanskimi skrajneži (ki jih je podpirala Amerika- kako ironično?), tudi ni poročal kaj dosti o Čečeniji, ko pa se le tam vrše vojaški spopadi…Torej neke vrste molk kot v času Hitlerja- zelo zanimivo..Vse skupaj torej velja tej tako zvani vojni- spet si bom sposodil Hitlerja- tudi on je sanjal o tej vojni, tudi on je imel vizijo o nezlomljivosti nemške vojske in njeni nadmoči- vse to imajo tudi Američani v svojih mislih- ameriška super sila pa se bo morala prej ali slej dokončno sprijazniti z dejstvom, da ni nihče popolnoma varen (tudi Hitler se je!), da ni naroda, ki bi bil nad drugimi in bi jim lahko vsiljeval politiko, pa četudi so to mogočne ZDA. Vsekakor je zelo veliko paralel, če samo pomislim, da bo tudi CIA odslej /seveda bodo ta pooblastila še nekaj časa prikrivali, a v praksi se bo to zagotovo, po mojem mnenju, vršilo/ posegala po sredstvih kakršna je uporabljala nemška vohunska služba v drugi svetovni vojni..V končni fazi pa- gospodarstvo: vsekakor je le -to temelj in za korist lastnega gospodarstva, za izmikanje recesiji, so ameriški politki sposobni postoriti marsikaj- tudi nemški so – zaposlili 6 000 000 nezaposlenih, dvignili stabilnost marke, izboljšali izvoz , povečali proizvodnjo, dvigovali cene, /sicer se ne spoznam na ekonomijo/ a menim, da tudi Zda ne bodo kaj dosti manj storile v tem; veliko jih bodo zaposlili v vojski, v FBIju, v CII in prej tako opevani računalniki se bodo morali spet umakniti ljudem, vohunom kakršne poznamo iz časov hladne vojne, jap, to je nekako tako kot bi primerjal pilota in avtomatskega pilota, človek je le človek, stroj pa je predvidljiv. Torej je potemtakem tokrat nova “nadrasa”, nova nezlomljiva vojaška moč, ki bo poizkusila glodati kost, ob kateri si je doslej še vsaka armada zlomila zobe- to pa ne pomeni nič drugega kot tisoči in tisoči mrtvih, gospodarska recesija držav, odpuščanje delavcev, revolti, vse do končnega kaosa? In vse to v imenu demokracije?.. Vse oči so nekoè bile uprte v Nemèijo, danes so v ZDA. V čem je torej razlika? Tistih 60 let pa res ni veliko- se bo zgodovina ponovila tudi tokrat?…
Je pač tako, malce poznavanja in domišljije, v vojni pa najbolj fantastične misli ponavadi še prehitro postanejo resničnost- sicer pa, politika je večinoma dokaj pragmatična , to je dokazoval že Napoleon, ki je marsikje upošteval zgodovinska dejstva tistega okolja katerega je želel zasesti in mu je tudi uspevalo; žal se o Rusiji ni mogel ali pa ni hotel pravilno obvestiti, tako se ni niti Hitler o njej nič naučil in bojim se, da se tudi Američani niso od ruskih predhodnikov v Afganistanu, bodo pa potem toliko bolj tepeni..
New York Times piše nekako takole: “Američani so zagotovo posledično zelo kratkega spomina, spomnimo se samo na veliko varčevanje v času z naftne krize in neizmernega razsipništva v zadnjih letih”-… torej se iz zgodovine ničesar ne naučijo? Mhm, Rumsfeld bo tisti, ki bo o tem odločal, Bush bo le podpisal…Chaney bo tisti, ki bo usklajeval- Bush je torej le lutka v rokah prevejanih politikov starega režima, ki bodo iz tega kovali neke dobičke- kako ilzuorno; tudi Hitler je bil na koncu le lutka Bormmana- že spet primerjava; pa nekateri bi me še ubili..:- )..Torej, bomo videli; vprašanje časa, a bojim se, da so tirnice tiste ta stare in so le na novo zbrušene….

Spoštovani Tommy. lep pozdrav tudi tebi!

Kot sem na koncu napisala, je bilo to moje RAZMIŠLJANJE, za
kar pa upam, da lahko storim. Jaz sem te poste razumela tudi
v tej smeri. Ne potrebuješ se pa bati, da sem te v kakršnem
koli smislu branila – ne vem, zakaj bi tudi te!
Sam se želiš prikazati,da si razgledan poslovnež. Takšen,
kot večina njih, verjetno ne potrebuješ “neke ženščine” za
obrambo, saj ste se sami sposobni braniti, če je treba, a ne?

Torej, mislim, da je bil tudi tale tvoj prispevek prav tako
nepotreben (trošenje energije v veter!).

Pa še nasvet: čuvaj zdravje in živce, saj moraš biti ob dveh
službah zdrav, sicer stanovanje in avto ne bosta koristila
tebi ampak tistim, ki bodo “jerbali” za teboj. Kruto – ampak
še kako resnično!

S spoštovanjem in lep pozdrav!

New Report

Close