Najdi forum

Pred več kot pol leta sem izvedela, da me je mož več let varal. Bolečina je bila neznosna, počasi se mi zdi, da se sestavljam ampak še vedno je moje čustveno stanje zelo slabo. Neprestano niham v razpoloženju, od ekstremne ljubezni in veselja zapadem v neizmerno žalost, željo po temu, da bi umrla. Zvečer zelo enostavno zaspim, vendar se že čez nekaj ur zbudim v krču strahu. V začetku sem imela te napade strahu še večje, večkrat so se stopnjevali do tega, da sem se nenadzorovan tresla, nato preko jeze zapadla v neko vrste otopelost, ko bi mi bilo čisto vseeno, če bi mi rekli, da mi je umrla vsa družina. Najbolj se umirim, če se pogovarjam z možem, ko mi poskuša razložit zakaj se je to zgodilo, kaj je čutil do mene, kaj zdaj čuti do mene. Moram reči, da mu verjamem, da me ima rad, zelo se trudi, da bi mi pomagal. Z afero je takoj prekinil, ampak meni je še vedno hudo. Ali bo sploh kdaj minilo?
Ali mislite, da bi mi koristilo jemanje antidepresivov. Kako poteka psihoterapija v takšnih primerih. Meni se zdi, da mi lahko bolečino olajša le pogovor z njim, saj se moja bolečina tiče njega, naju. Kaj mi svetujete?
Hvala in lep dan.

Lepo pozdravljeni!

Razumem vas kako se počutite. Ne glede na to, da se je to pripetilo vama, bi bilo najbolje, da ozavestite vse svoje vzorce in vajin odnos v realnsti skozi čas, ko sta skupaj. To je najlažje in najbolj objektivno ob strokovni pomoči. Psihoterapija nam pomaga ozaveščati, hkrati pa nam omogoča našo notranjo rast…
Vi ste trenutno zmedeni, saj ste razdvojeni…želeli bi si, da je vse kot prej, da bi bilo vse kar je rekel resnično…Vendar za srečo je potrebno določeni stvari spremeniti, saj enaka pot ne bo obrodila drugačnih sadov.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

Hvala za odgovor.
Kaj ste mislili z isto potjo? Ali nama brez pomoči ne bo uspelo? Odnos med nama je popolnoma drugačen, odprt. Ampak strahu se ne morem otresti.

Lepo pozdravljeni!

Pravzaprav ste si že sami odgovorili…ne morete se otresti strahu…kar ste doživeli, je bil za vas šok. Ob šoku pride tudi reakcija. Vaša želja je eno, vendar zmožnosti so drugo….Mislim, da bi bilo s strokovno pomočjo lažje, kar pa ne pomeni, da boste le preko nje uspeli iz omenjene situacije. Včasih tudi pomoč ne pomaga, v kolikor ne želimo videti…

Hvala in vse dobro vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close