Hudo je
Zivjo vsem skupaj!
Yrsa, to je pa superca, sreca je na vasi strani. In da bi slo tudi naprej vse kot po maslu.
Tom, le nic ne obupuj. Glede poroda mi je zal, da ne bos mogel biti zraven (kdaj pa je, mogoce bos pa vseeno lahko?), bo pa malcek malce kasneje imel ocka, ki se bo z njim igral, ga ucil, se veselil…to odmisli. Vem, da ti je za to najbolj hudo, ampak zdaj je pac cas, ko se moras posvetiti sebi in svoji ozdravitvi. Poskusaj cimvec vprasat, za kaj pravzaprav gre. Ali to, da kostni mozeg ni OK pomeni, da nisi vec v remisiji, kaksen ciklus bos dobil, ker pred samo presaditvijo te itak caka se intenzivna KT. Moje izkusnje so pac take, da se je treba o vsem cimbolj informirati, pri vas pa je sedaj vse na kupu, srecen dogodek in malo nesrecen zraven. Ampak ti samo pozitivno dalje. Ni vrag, da bos zmagal! Saj sem jaz tudi. Ce te ali vaju kaj muci, me pa kar poklicita. Drug teden oddam otroke na pocitnice in bom imela cas.
Drzi se in LP, Polona
Hvala Polona. V sredo jo bova z ženo vse lepo vprašala. Meni ni jasno le to, zakaj moraš priti na presaditev v remisiji, če te itak s kemoterapijo najprej sesujejo. Zakaj me bodo sesuli zdajm pa poj še enkrat? A je že kdo imel podobne izkušnje? S tem mislim na to, da so bili rezultati najprej super, pol pa kar naenkrat spet slabi?
Oj, Tom. Če ti bo moja informacija kaj pomagala, bom zelo vesela. Poznam izkušnje limfomčkarjev, ki pridejo na presaditev na Hematološko kliniko. Namreč, če se limfomčkarju bolezen ponovi, mu sledi avtologna PKMC. In vem za 3 limfomčkarje, ki so dali to skozi in vsi trije so se morali najprej z enkaj ciklusi KT in bioloških zdravil spraviti v remisijo, tej je sledila še tista ultra močna kT in čez 3 dni presaditev.
Ker so morali nekateri čakati na presaditev (ni bilo dovolj postelj), so morali ves ta vmesni čakalni čas dobivati vzdrževalne kemoterapije – do presaditve.
Očitno tako mora biti. ZDRŽI, ZDRŽI, ZDRŽI!
Kot pravi Polona… Misli usmeri ta trenutek vase in v ozdravitev. Otročka boš lahko prav kmlau stiskal k sebi in čaka vas lepa prihodnost. Za to pa se MORAŠ POZDRAVITI. To imej v mislih in to naj te vodi potrpežljivo naprej k cilju. Mi pa bomo držali pesti zate!
Yrsa! Superca, ker imate kar 3 darovalce. Super, super, super! 3x super! 🙂
Hoj, Tom! Glede remisije, sicer laicno: ce si v remisiji, pomeni, da nimas zaznavnih blastnih celic oz. tistih, ki bi se naprej nepravilno razvijale. Nekje 5% jih ima takih itak vsak, ampak jih telo sproti predela oz. unici, ce jih je pa vec in predvsem, ce so takrat, ko si v fazi presaditve, se pa najbrz prevec namnozijo in ne dosezes zeljenega ucinka. Zato moras biti pred presaditvijo v remisiji, se dodatno pa dobis kemo, da unici tudi tiste nezaznavne nepravilne celice, ce jih tako imenujem. Upam, da sem vsaj malo zadela s tole razlago, me bo mogoce dr.Pretnar se popravil ali pa ti bo vse razlozila dr.Modiceva. Zelim ti vso sreco in le pogumno! Saj ves, ozdraveti moras ze zato, ker te doma cakajo trije skratki (skoraj).
Vse dobro, Polona
Yrsa, čestitke za kar tri darovalce! A posodite še nam enega? :)) Mi smo namreč izvedeli, da nihče od bližnjih sorodnikov ne ustreza in zdaj upamo, da se bo primeren darovalec našel v registru, in to čim prej.
Tom, ne dvomim, da temu, kar te čaka, ne boš kos! To je pač še en kamenček na tvoji poti, ki ga boš enostavno moral preskočiti (preveč gladko ne sme it, je potem že sumljivo 🙂 Pa še zmaga bo na koncu slajša, a ne?
Še vedno držim pesti za vse (se že mal ponavljam, pa še nohte bo treba kmalu spet postričt :)), se beremo in kmalu vidimo.
sestrična z veseljem vam koga posodimo. Očitno je to prednost, če imaš veliko bratov in sestra. Držim pesti, da bodo tudi vam našli ustreznega darovalca.
Tom, tole je res velika preizkušnja za vas, ampak kaj je dan, teden, mesec v primerjavi z vsemi leti, ki jih boš še delil s svojo družino!
Vsem veliko dobre volje, sreče in poguma!