Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Hudi glavoboli – na pomoč!

Hudi glavoboli – na pomoč!

Pozdravljeni, na vas se obračam, ker mojega moža že zelo dolgo mučijo hudi glavoboli, od bolečine včasih tudi bruha.Ne pije alkohola in ne kadi. Star je 27 let in ima te težave že skoraj od otroštva, vendar niso nikoli ugotovili kaj je temu vzrok. Včasih ne pomaga nobena tableta in ga boli glava ves dan. Kaj bi to bilo? Res je, da imava nekaj eksistenčnih skrbi, a vendar – je mogoče, da glava tako boli od stresa? Kako naj mu pomagam? Kakšne preiskave priporočate?
Včasih lahko zelo naporno dela ali kolesari, pa mu ni nič, včasih pa ga razdraži le cigaretni dim in je konec – začnega boleti glava. Včasih mu pomaga velika količina zelenega čaja, včasih spet ne.
Prosim za nasvet.

Hvala

Spoštovani!

Verjetno gre za migreno. Ali je že preizkusil zdravila proti migreni?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

ne,samo običajne tablete proti glavobolu. Kakšna so zdravila proti migreni?
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Avamigran, Imigran…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Se opravičujem, toda če ima take težave že od otroštva in zdravnik ob tako nazornih znakih (bruhanje!) vse do sedaj ni posumil na migreno, potem je ali popolnoma nesposoben ali pa popolnoma ignoranten. Migrene z blagimi analgetiki brez recepta preprosto ni mogoče olajšati, kaj šele odpraviti. Zdravila za preprečevanje migrene so klonidin in propranolol (vendar se za to preventivno obliko zdravniki pri nas navadno ne odločajo, čeprav bi nekaterim (sploh s pogostejšimi napadi) edino to izboljšalo življenjsko raven – vendar pri vseh ne učinkuje), za prekinitev napada pa kodein (Caffetin…), ergotamin (Avetol), sumatriptan (Imigran). Nadalje morate opazovati, kaj sproži glavobol. Če je to cigaretni dim, naj se ga v prihodnje izogiba. Migrena se lahko pojavi zaradi stresa samega, toda lahko jo sproži praktično katerakoli stvar, hrana, dejavnost… Pri vsakem drugače. Skrajno nepotrebno je, da bi pri vsem razvoju znanosti moral nekdo danes zaradi glavobola (ki v resnici ni glavobol, ker glavobol nikoli ne more tako boleti) trpeti tako neznosne bolečine, zato naj gre čimprej k zdravniku.

New Report

Close