Najdi forum

Lepo pozdravljeni;
moja diagnoza je ansiozne motnje + depresija, imam fulll terapije pravi moj psihijater, vendar se moji glavoboli ne nehajo, ampak vsakič stopnjujejo, bila sem na vseh pregledih, nevrologinja pravi, da so tenzijski glavoboli in konec.
Vsi postavljajo samo nekakšne diagnoze, vendar ni nikogar, ki bi mi res pomagal in prišel mojim težavam do dna.
Ne pomagajo mi nobene tablete in tudi sprostitvene metode.
Prosim za nasvet.

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Anksioznost in depresivno razpoloženje nastaneta z nekim razlogom – gre za intrapsihično dinamiko, ki povzroči simptome tudi v takšni obliki.

Možni so različni simptomi, vključno s psihosomatskimi, kot je npr. glavobol. Tako, bolj na pamet bi rekel, da ste z zdravili lajšali simptome anksionznosti in depresivnega razpoloženja, niste pa razrešili vzrokov za njihov nastanek. V takih primerih se lahko simptomatika okrepi do te mere, da zdravila, ki lajšajo simptome niso več dovolj učinkovita. Kot pravite vam tudi sprostitvene metode ne pomagajo.

Ste kdaj razmišljali o psihoterapiji? Tam boste imeli prostor za raziskovanje in razreševanje svojih stisk, tesnob, doživljanja itd. Skupaj s psihoterapevtom/tko boste lahko s časom našli boljše načine funkcioniranja po katerih se lahko simptomi umaknejo.

Sem vam odgovoril na vprašanje?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close