Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hude težave moje mame

hude težave moje mame

Živjo,

dame, verjetno imate na to temo več izkušenj in več znanja pa sem pomislil, da bi mi lahko s svojimi nasveti in znanjem pomagale. Težave zadevajo mojo mamo, katera je postala rahlo obupana, jaz pa nimam ne znanj in izkušenj z “ženskimi” težavami.
Prosim prosim.

Imela je operacijo, kjer je izgubila svoje ženske organe (maternico..), prišlo pa je tudi do zastrupitve (mislim da se temu reče sepsa). Sedaj je operacija mimo, mama pa se nezadržno širi skozi obseg trebuha. Ne širi se enakomerno ampak bolj desna polovica. Zdravnik ji je predpisal hormonske tablete vendar ji ne pomagajo. Sedaj ima neke obliže a ima vseeno težave. Kar rabim vedeti:
– kako naj takšna oseba živi, da se tovrstne težave ustavijo?
– kako si lahko pomaga v zdravstvenem smislu?
– drugi dobri nasveti?
– ali lahko kje na tej spletni strani za omenjeno težavo pridobim tudi mnenje zdravnika?

Hvala in lep pozdrav, Jai

Spoštovani!

Vaša mama bo verjetno potrebovala nadomestno zdravljenje z estrogeni (npr. Estrofem ,…..). Več o tem boste izvedeli na forumu ginekologija oziroma priporočam obisk vaše mame pri izbranem ginekologu.

lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Živjo,

za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Omenjeno vprašanje sem sedaj postavil tudi na forumu ginekologija. Morda, če imate čas bi želel le še odgovor na dva vprašanja?

– kaj pravzaprav so estrogeni (da ji bom zadevo tudi sam lahko vsaj delno predstavil)?

– kako drago je to zdravilo?

Hvala in lep dan še naprej,

Jais

Estrogeni so ženski spolni hormoni, ki nastajajo v jajčnikih, deloma pa tudi v nadledvični žlezi.
Ko ženski jajčniki prenehajo delovati, se tvorba estrogenivo močno močno zmanjša.

Zdravilo se izdaja na recept ZZZS.

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close