Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? hude skrbi

hude skrbi

Pozdravljeni !
Vse, ki pišete na forumu zelo občudujem, predvsem tiste, ki ste zboleli in se borite z boleznijo, skratka zame ste veliki heroji.
Moj problm morda ni za na ta forum, pa vseeno, trenutno sem v veliki stiski in sicer odkar mi je umrla mami in kar nekaj sorodnikov za malignimi obolenji sem jaz dobesedno psihično obsedena z mislijo na raka. Ne upam si iti niti na pregled h ginekologu, na smučanju sem se letos pri padcu udarla v prsa, kar me je bolelo vsaj teden dni, ob tem se mi je skoraj zmešalo od stiske in črnih misli, skratka s tem ne morem več živeti, ker me dobesedno razjeda in uničuje življenje. Živim z dvema osnovnošolskima hčerama in najbolj me skrbi, kaj bi bilo z njima, če se meni kaj zgodi. Včasih si želim, da bi umrla, ker bremena, ki ga nosim v sebi ne morem nikomur povedati, zato sem se odločila da težavo izlijem na forum.
Prosim vse za nasvet in hvala.

Draga Mojca!

Obsedajo vas črnoglede misli, ki vam kradejo prosti čas in lepe trenutke v življenju, verjetno pa tudi spanec in mir. Prav gotovo vas s še tako prijaznimi besedami ne bom mogla pomiriti za dalj časa. Tudi dejstvo, da številni ljudje doživljajo po smrti sorodnikov, ki so umrli za rakom, podobne strahove, vam verjetno ne bo preveč v uteho. Sedaj ste storili prvi korak, da ste nekomu zaupali svojo stisko. Vidim, da se zavedate, da je temu začaranemu krogu črnih misli potrebno storiti konec. Le tako se boste lahko posvetili spet sebi, svojemu uživanju in obema hčerama. Toplo vam priporočam, da svojo stisko zaupate osebnemu zdravniku ali kakšnemu drugemu strokovnjaku, saj bi bilo morda potrebno začasno zdravljenje z zdravili (ali pa tudi ne, odvisno od resnosti motnje, ki jo doživljate, kar bo ocenil strokovnjak). Ker v obupu razmišljate tudi o smrti, se morate zavedati, da bi bilo prepustiti položaj času in skrivati strah v sebi tvegano. Zato pravočasno poiščite pomoč. Obrnete se lahko tudi neposredno na psihiatra (napotnice ne potrebujete), ki vam bo pomagal. Upam, da boste zbrali pogum za ukrepanje.

Lepo vas pozdravljam in upam, da bo v vaše življenje kmalu posijalo veliko sonca.

Irena

Mojca, prosim piši mi na moj mail (zgoraj levo..)
LP Daisy

Pozdravljena Daisy!
Hvala, ker si se oglasila na forumu. Na žalost mi ne uspe poslati mojega e-mail naslova preko foruma, zato ti ga pošiljam:
[email protected]. Zelo bi bila vesela tvojega pisma.
Lep, sončen dan ti želim.
LP Mojca

New Report

Close