Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Hude nenadne bolečine v mišicah

Hude nenadne bolečine v mišicah

Pozdravljeni.

V četrtek popoldne so se me pričele lotevati bolečine v stegenskih mišicah, izražene kot blažji musklfiber. V četrtek sem delal cel dan in pozno v noč, spal cca 4 ure ( podobno tudi ostale dni v tednu), zjutraj zgodaj vstal, odpravil otroke v varstvo, opravil sestanek in nato cel dan preživel na delovnem mestu( moje delo ni fizične narave, prav tako v tem tednu nisem imel športnih aktivnosti). V petek čez dan so se bolečine v mišicah stopnjevale in preselile na mišice celotnega telesa, zvečer pa sem zaspal na kavču že ob 20h. Zbudil sem se okrog polnoči in si nameril 38,5 vročine, kar je zame precej nenavadno, saj praktično ne pomnim, kdaj bi imel vročino. Nato sem prespal večino sobote, vročina je polagoma padla in je trenutno nimam več, bolečina v mišicah pa je še vedno neznosna, da komaj dvignem iz sebe odejo.
Najprej sem imel sum na gripo, ampak se na področju dihal ne dogaja nič nenavadnega.

Bi lahko pojasnili nastalo situacijo in kaj mi je storiti glede bolečin? Priporočate stretching?

Hvala in LP

Pozdravljeni!
Bolečine v mišicah in vročina so precej tipična kombinacija virusnih okužb, tudi gripe, angine… V vsakem primeru torej menim, da gre za posledico okužbe (prehladne težave ob tem seveda niso nujne). Bolečine bi morale miniti skupaj z njo, predlagam počitek in analgetik oz zbijanje vročine, ker poreklo okužbe iz opisa ni razvidno, bi bilo pametno tudi, da vas pregleda zdravnik.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!
Enadve mene bi pa zanimalo kakšno je stanje danes? Mogoče kakšna diagnoza?
Nemreč mojega moža je doletelo identično, kot vas. Nenadoma ga je položilo v posteljo in danes je že četrti dan, ko dejansko ne more vstati iz postelje. Vročino je imel en dan, grlo ga tudi samo še minimalno boli, bolečine v mišicah pa neznosne, nič ne more.
Lep pozdrav
Katarina

Tudi pri njemu se mi zdi precej verjetno, da gre za bolečine, povezane z okužbo, kot v odgovoru na vprašanje zgoraj.
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, jaz imam ze tretji dan hude bolecine v misicah. V petek sem prisel iz sluzbene poti, in danes ze tretji dan komajhodim in dvignem roke. Vrocina je minila po dveh dneh? Kako je pri vama potekalo zdravljenje?

New Report

Close