Najdi forum

hude bolezni

Pozdravljeni, stara sem 35 leti. Sklenila bom življensko zavarovanje in zav. za hude bolezni.V zavar. želim vključiti tudi otroke (2leti, 5let). Zanima me ali vse zavarovalnice vključujejo iste bolezni npr. iste vrste raka? Ali npr zavarovalnica x vključuje raka a,b,c; medtem ko zavarovalnica y zavaruje za raka d,e,f. Splošni pogoji so povsod napisani v zelo medicinskem izrazoslovju ki ga žal ne razumem. Npr pri raku piše, da krije določene oblike. Zanima me ali obstajajo razlike med različnimi zavarovalnicami? In ali se je sploh smiselno zavarovati za hude bolezni? Hvala za nasvet.

Pozdravljeni,

kritja in pogoji se pri sklenitvi hudih bolezni od zavarovalnice do zavarovalnice razlikujejo. Večina kritij za hude bolezni ima že vključeno tudi zavarovanje za otroke. Kritja se razlikujejo od 11 osnovnih bolezni do 23 razširjenih bolezni. Kadar zbolite je izplačilo zavarovalnine lahko odvisno tudi od resnosti obolenja, ki je tudi vnaprej določena v zavarovalnih pogojih. Kakšne vrste obolenja posamezna zavarovalnica zavaruje, se je potrebno predhodno pozanimati pri zastopniku zavarovalnice. Pri rakih gre največkrat za hujše oblike, pre-invazivne oblike raka (lažje oblike raka) so lahko izključene, je pa seveda točna opredelitev zapisana v zavarovalnih pogojih.

Zavarovalnice imajo zavarovanja, ki krijejo tudi posamično bolezen – na primer rak, je pa seveda točna opredelitev zapisana v zavarovalnih pogojih. Ker število obolelih za rakom skozi leta narašča in je zdravljenje običajno dolgotrajno in naporno, lahko nekatera kritja vključujejo tudi nadomestila stroškov zdravljenja, kot je prevoz na kemoterapijo. In zato, da bi bilo zdravljenje bolj dostopno in finančno malo lažje, smo pripravili zavarovanje, ki vam za dostopno mesečno premijo omogoča denarno izplačilo, če v času trajanja zavarovanja zbolite za katero izmed oblik raka ali drugih hudih bolezni.

Predlagamo, da greste z zastopnikom skozi pogoje ter podrobno preverite kakšen obseg bolezni želite zavarovati. Tudi na vsa ostala vprašanja vam bo odgovoril.

Oglasite se v naši najbližji poslovalnici ali pa pokličite na 080 11 10 in priskrbeli vam bomo zastopnika, ki vas bo obiskal na domu in vam pomagal pri odločitvi.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close