hude bolecine v vratu-heksen sus
Pred nekaj dnevi sem se zjutraj zbudila z mocnim heksen susom (zal ne poznam drugegea izraza) v levem delu vratu. Bolecine so rahlo popustile v 2 dneh, sedaj pa me je zopet zgrabilo sredi noci. Tako mocno me je bolelo, da nisem nasla ugodnega polozaja za spanje, seveda sem cisto neprespana, boli me pa vedno huje. Glave niti ne morem obrniti v levo stran, cutim pekoco bolecino v misici na levi strani vratu. Ne morem normalno premikati glave, vse je bolj v slow motion. Kaj bi mi pomagalo?
Naj povem se to, da sem stara 29 let, nikoli nobenih problemov z zdravjem, le veckrat se zbudim z bolecinami v hrbtu (mogoce kriv jogi, blazina?).
Pozdravljeni!
Do takih bolečin kot jih opisujete lahko pride zaradi premika medvretenčne ploščice ali pa zaradi aktvacije “trigger točk” (po domače vozlov) v mišicah. Včasih pa pride celo do kombinacije obojega.
Fizioterapevti imamo na razpolago različne manipulacijske tehnike s katerimi se vrne medvretenčno ploščico v njen prvotni položaj, za mišice pa obstaja trigger point terapija, ki v globino sprosti mišice.
Sami si lahko pomagate tako, da pustite teči po vratu čim bolj toplo vodo nekaj minut, izogibajte se hitrim, nenadnim gibom, športne aktivnosti niso priporočljive, oblecite puli…