Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Hude bolečine v predelu ledvic in pogosto tiščanje na vodo

Hude bolečine v predelu ledvic in pogosto tiščanje na vodo

Pozdravljeni.

V začetku tega tedna sem nenadoma dobil povišano temperaturo (okoli 38C), bolečino v predelu ledvic na obeh straneh, poleg tega pa temnejši in smrdeč urin ter zelo pogosto uriniranje (do 30x na dan). Včeraj in danes se je bolečina še povečala, hkrati pa se vedno bolj pojavlja občutek izčrpanosti in zadihanosti, prav tako na čase omotica. Danes sem bil pri dežurni zdravnici kjer so mi pregledali urin, ki je bil začuda ok, vseeno pa mi je predpisala Spasmex in pa antibiotik Macrodantin (Nitrofurantoin). Naj samo še dodam, da sem imel pred 3 meseci razlit slepič, ter tedaj tudi vnetje mehurja in ledvic, od takrat naprej pa me pestijo razna vnetja, ki se jih nikakor ne znebim.

Zanima me, ali je možno da gre za ponovno vnetje mehurja in glede na simptome tudi vnetje ledvic in kaj mi svetujete. Bral sem, da je omenjen antibiotik namenjen le vnetju mehurja in ne tudi ledvic, a bo vseeno pomagal? Za vaš odgovor se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Lp, Danijel

Daniel. Če se izkaže da imaš več kot 1 ali dve vnetji sečil in si zdrav mlad fant, to kliče po nadaljni diagnostiki, saj se pri moških vnetje ledvic bolj redko kot pri ženskah.
Antibiotik ki ga prejemaš je za vnetje sečil, pri tebi pa verjetno ni šlo za vnetje ledvice, saj se le to kaže z dokaj stalno vročino in bolečino ledveno enostransko. Vsekakor pa če si že imel vnetje ledvice, ti priporočam da ti naredijo ultrazvok ledvic.

Druga stvar, lahko da nisi imel bakterijskega vnetja ledvic. Urin barve kokakole v času prehlada ali 2 do 3 tedne kasneje, ali pa trenutno krvav urin je potrebno raziskati. Razlogi so lahko zelo različni, da ti omenim nekaj klasičnih: prostatitis, vneje sečnega mehurja, pielonefritis (bakterijsko vnetje ledvice), ledvični kani ter specifične nefrološke bolezni. Pri na oko krvavem urinu te ponavadi prevzamejo urologi, če tam nič ne ugotovijo pa nadaljujejo s tabo nefrologi.

Lep pozdrav

Najprej najlepša hvala za odgovor.

Da dodam – poleg zgoraj omenjenih težav sem opazil tudi, da naenkrat zelo težko ležim na hrbtu (prav tako velikokrat pri sedenju) ker me prične tresti, dušiti in počutje se nenadoma poslabša. Obenem včasih skoraj ne čutim rok in predvsem spodnjega dela nog, pogosto dobim mravljince in zdi se mi da se prekrvavitev okončin naenkrat ZELO poslabša. Vseskozi čutim občutek žeje, čeprav pijem vsaj 2 litra vode na dan, imam suha usta, v zadnjem času pa sem opazil nasplošno zelo suho kožo ter pojav globokih brazd na prstih na rokah. Ko sem bil na INP so zaključili da sta ledvična funkcija in urin ok.) Pregledali so le kri, UZ, RTG oz. drugih testov niso opravili, pravega vzroka pa niso odkrili. Imel sem le prenizek Kalij in pa povišano Amilazo in zelo povišano Lipazo = 4.3, glede česar niso storili nič.

Ker se mi težave le še stopnjujejo in tako ne morem več živeti, enostavno več ne vem kaj naj naredim. Je možno, da bi zaradi vnetja/povečanih oz. kakorkoli okvarjenih ledvic ali ledvičnih kamnov lahko prišlo do vseh teh težav? Če uspete mojega opisa razbrati karkoli novega, vas lepo prosim za odgovor. Lep pozdrav, Danijel

Pozdravljeni,

na levi strani hrbta v predelu ledvic sem kakšno uro nazaj naenkrat začutil oteklino, ki se jo da potisniti nazaj, ob tem pa se pojavi huda bolečina, oslabelost in mravljinci po telesu. Nazadnje pred kakimi 3 tedni sem imel isto zateklino na obeh straneh hrbta v predelu ledvic. Že 2 meseca imam težave s hudo oslabelostjo in mravljinčenjem po telesu, ki se ojačata ko se uležem na hrbet in telo pritisne na ta ledveni predel. Prav tako uriniram tudi do 30x na dan, voda pa noče ostati v telesu, kljub temu da vseskozi čutim močno žejo in imam suha usta.

Zanima me, če bi šlo za otečene ledvice ali nadledvično žlezo (morda tudi trebušno slinavko), ali je možno da bi se zateklina ob močnem vnetju dala začutiti na hrbtni strani? Na prednji strani trebuha nimam bolečin. Skoraj prepričan sem da gre za otekel organ trebušne votline in situacija je trenutno zelo resna, stanje se je pred kakšno uro močno poslabšalo in naenkrat sem postal popolnoma oslabel, z močnim mravljinčenjem po telesu in skorajšnjo izgubo zavesti.

Lepo prosim za mnenje in nasvet. Najlepša hvala!

Spoštovani, na vas se obračam ker potrebujem nasvet, in sicer :
stara sem 26 let, in imam zadnja pol leta neprestane probleme z mehurjem (pogosto in pekoče uriniranje, ponoči tudi do 3x, bolečine v levem delu ledvic, ki še širijo po celi levi strani hrbta) Prejemala sem že 5 različnih antibiotikov, pa vendarle se težave znova pojavijo ob prenehanju le teh. Osebna zdravnica je moj urin že 3x poslala na mikrobiološki preiskave in vedno je bil odgovor, da je v urinu preveč bakterij za dokončanje preiskave. Na še omenim, da sem neprestano utrujena, četudi spim dovolj, prav tako pa se zelo hitro zadiham, kar se prej nisem. Kaj mi svetujete? Kje bi bil problem?

Najlepša hvala za odgovor, in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close