Hude bolečine in hudo zetekel obraz, zaradi zobobola
Pozdravljeni
14 dni nazaj me je začel boleti zob, zaradi sladke hrane le ene par koščkov čokolade (šestica zgoraj desno), nisem bil zato, da bi se odpravil k zobarju, ampak sem samo jemal analgetike (lekadol), pred 4-5 dnevi pa se je začelo zelo hudo obdobje, zobol je še vedno vztrajal, sem pa močno zatekel po desni strani obraza, tako močno, da sem komaj gledal še z očesom, takoj sem zjutraj poklical v ZD in se odpravil k zobozdravniku.
Zobozdravnik mi je takoj odpru zob šestico in petico ter mi spulil sedmico, ker se je že precej majala, dobil sem tudi antibiotike (za 10 dni).
Zobozdravnik me je naročil šele, čez 6 mesecev, sedaj pa me zanima, kako to, da bom moral še 6 mesecev imeti odprt zob 6, nato pa še dodatnih 6 mesecev zob 5.
Kaj mi svetujete?
Naj pokličem v ZD in vprašam, zakaj bom moral toliko časa čakati
Popravilo na lastne stroške (naj vam povem, da mi ni težavo dat za zdravje, saj sem pred 1 letom sprejel zelo težko odločitev shujšat 35kg, kar pa mi je tudi uspelo, zato mi je odslej zdravje vedno na PRVEM mestu…pa še športnik sem postal, kar prej nisem bil
Pozdravljeni,
svetujem vam, da si poiščete zobozdravnika, ki vas bo korektno obravnaval, saj zob nikakor ne sme biti odprt tako dolgo časa. Omenjeni zobozdravnik se verjetno ravna po merilih ZZZS, ne pa tudi stroke.
Srečno.