Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija huda zaprtost

huda zaprtost

Pozdravljeni,

Od začetka leta imam težave z zaprtjem, ki sem jih do sedaj uspešno reševala z zdravo hrano ( ne jem mesa, mleka), občasno pa sem si pomagala tudi z klistirjem. Trenutno pa je zaprtje zelo hudo, saj nikakor ne morem odvajati blata po naravni poti. Če si naredim klistir si tudi po klistirju ne spraznim veliko. Osebna zdravnica me je napotila na rentgensko slikanje trebušnih organov, kjer so ugotovili izredno trdo blato z vmesnimi čepki zraka.Dobila sem tudi napotnico za UZ ter če bo hudo, napotnico za abdominalnega kirurga za bolnico Petra Držaja. Bolečin nimam nobenih.

Koko bi si lahko zmehčala zelo otrdelo blato ? Donat, suhe slive, laneno seme, olivno olje… nič ne pomaga. Brala sem nekje, da soda bikarbona – NaHCO3 – čajna žlička na 2 dl vode mlačne raztaplja blato. Kaj o tem menite vi in kaj mi priporočate ? Kako se rešiti večjih količin zraka v črevesju ?

Hvala za odgovor,

Laura

Spoštovana!
Menim, da so vaši problemi trenutno povezani s tem, da pijete premalo tekočin-voda, nesladkan čaj, priporočamo pa tudi Donat, ki vsebuje magnezij, ki bistveno pripomore k prebavi. Tekočin mora biti 2-3 l na dan!!

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close