Pozdravljeni,
Februarja so se mi pričeli problemi z želodcem – slabost. Aprila sem zaradi tega obiskala zdravnika, ki mi je predpisal tablete Nolpaza, ki pa niso imele nobenega učinka zato so mi opravili gastroskopski pregled (Avgusta), kjer so odkrili, da imam minimalno vrednost bakterije HP, ki načeloma lahko povzroča take probleme. Sledilo je 14 dnevno zdravljenje s tableti: Hiconcil, Fromilid in Emozul.
Na žalost še vedno ni nič bolje, predvsem po sadju (zlasti po banani – tudi minimalne količine – 1 čajna žlička) mi je izredno slabo, počutim se, kot da bi me nekdo žgal v želodcu, pogosto tudi bruham. Naključno so odkrili, da imam tudi probleme z urinom – povišana raven levkocitov (<16, moja vrednost: 126) in bakterij.
Kakršnikoli nasveti bi bili zelo dobrodošli. Kako naj nadaljujem zdravljenje, kam naj se obrnem? Namen imam tudi zamenjati zdravnico, saj se mi zdi, da je nezainteresirana za moje težave in da so ji pri zdravljenju najpomembnejši stroški.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
pozdravljeni,
po končani antibiotični terapiji morate nujno opraviti urea dihalni test, s katerim preverimo uspešnost antibiotične terapije. v visokem odstotku je namreč bakterija HP neobčutljiva na začetno terapijo.
test je opisan na http://www.klinikapacient.si
lp
Pozdravljeni,
ponovno se oglašam, saj mojim težavam kar ni konca.
Torej opravila sem urea dihalni test, ki je pokazal, da HP bakterije v mojem želodcu ni več. Ker se problemi še vedno niso nehali, mi je zdravnica ponovno dala zdravilo: Emozul.
Pred parimi dnevi (medtem, ko sem tudi jemala Emozul), sem zaradi hude slabosti in pekočega občutka v želodcu morala po pomoč na dežurno ambulanto. Problem se je po mojem mnenju začel po zaužitju kakija – zelo majhna količina, manj kot pol sadeža. 30min po zaužitju sem 4x bruhala, v želodcu sem imela občutek kot da mi bo vse razjedlo. 4 ure kasneje sem šla na dežurno, kjer sem dobila infuzijo z zdravilom za želodec (iz izvida ne znam razbrati za katero zdravilo gre – prva črka je P) in protibolečinskim zdravilom. Potem je bilo sicer veliko veliko bolje, vendar sem ponoči še enkrat bruhala. Naslednji dan je bil želodec zelo razbolen.
Prosila bi vas za kakršen koli nasvet. Jutri grem do osebne zdravice, vendar ne verjamem da bo kakšen napredek.
Lep pozdrav in že v naprej najlepša hvala.
Pozdravljeni.
Nekaj časa jemljite Emozul, kot vam je svetovala osebna zdravnica. Če se težave ne bojo pomirile, vam svetujem da opravite gastroskopijo.
LP