Huda reakcija na cepljenje
Po 1.cepljenju pri 3 mes. je imel naš deček hudo reakcijo – zelo visoko temperaturo, jok, očitne bolečine itd. Reakcija je bila tako močna, da je bil napoten v otr. bolnico na alergološki oddelek. Tu so ugotovili premajhno št.imunoglobulinov (upam, da sem prav napisala) in da ga ne bodo cepili vsaj do 8. meseca starosti. Sedaj je star 8 mes., mene pa je vse bolj strah da ne bo reakcija spet tako huda. Najraje bi odložila to stvar še za vsaj 2 meseca. Še posebno, ker je otrok trenutno prehlajen, kašlja in slabo spi.
Ko sem to omenila pediatru, ni bil zadovoljen z mano. Vendar čutim, da trenutek še ni pravi za našega otroka.
Ali se reakcija s starostjo vendarle unese in so moje skrbi pretirane? Ali bo narobe, če res počakamo s ceplenjem še nekaj časa?
Hvala za odgovor!
Spoštovani,
splošna kontraindikacija za cepljenja je vročinska bolezen. V primeru viroze, ki jo verjetno preboleva vaš otrok, cepljenje odložimo za en do dva tedna.
Glede na prejšnjo reakcijo po cepljenju se bo pediater verjetno odločil za cepljenje pod nadzorom v bolnišnici, lahko pa, da reakcije ne bo več, ker je otrok nekoliko starejši.
Lep pozdrav,
EVA
Preberi si tale link!