Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Huda nespečnost

Huda nespečnost

Pozdravljeni,
na vas se obračam, ker imam že od približno januarja letos nespecifične težave: neredne menstruacije, boleči jajčniki, izbruh aken predvsem po vratu in v prvi vrsti hudo nespečnost, spim približno 2 uri na noč, včasih niti to ne in ne v kosu, težave imam z uspavanjem in zbujanjem. Poskusila sem z vsemi možnimi naravnimi pripravki kot tudi z uspavali, nič nima omembe vrednega učinka. Ne pijem kave niti alkohola, vsak dan sem fizično aktivna. Za ščitnico jemljem Euthyrox že 5 let in to stanje je urejeno. Zaradi neplodnosti sem imela pregled spolnih hormonov, ki so bili bp, stara sem 37 let. Maja 2019 sem imela uz trebušne votline, ki je bil prav tako bp, vključno z nadlevičnimi žlezami. Ne vem več, kam naj se obrnem, situacija s spanjem postaja počasi nevzdržna. Menite, da je možno, da gre za neke vrste hormonske motnje, vseeno nadledvične žleze, hipofiza? Ali je vse skupaj bolj psihične narave v smislu panične motnje, kar je mnenje osebne zdravnice, s sprejetjem tega nimam težav, prej želim le izločiti morebitne organske vzroke, ker se mi to dogaja prvič, poleg tega ne gre le za nespečnost, ampak za sosledje vseh simptomov. Prosim za mnenje, hvala že vnaprej.

Spoštovani,

glede na navedeno gre verjetno za psihično naravo nespečnosti. Glede na to, da ste navedli neredne menstruacije priporočam posvet z ginekologom in morda endokrinologom.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close