Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo huda bolečina po posegu

huda bolečina po posegu

Danes sem zaradi hude bolečine petice desno spodaj obiskala urg. zobozdravstveno pomoč, ki jo nudi Zdravstveni dom Ljubljana. Zob so mi odprli, očistili s (pišem, kot sem slišala) modro, rumeno, rdečo in mislim da vijolično pilo in ga pustili odprtega oz. je zobozdravnik zob “zaprl” z vato. Takoj po posegu mi je desna stran obraza začela zatekati, v zobu mi kljuva oz. je bolečina še močnejša, kot pred posegom. K zobozdravniku naj bi se vrnila jutri.
Kaj narediti, kateri analgetik mi lahko pomaga do jutri oz. ali naj se vrnem na urg. zobozdravstveno pomoč že prej?
Hvala za odgovor.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Spoštovana Yo,

poskusiti si odstraniti vatko, ki jo je zobozdravnik vstavil v zobni kanal. Tako boste omogočili vnetni vsebini, da izteka prosto v usta in se ne nabira v licih oz. okolnih tkivih.
Analgetik – Nalgesin, Naprosyn, Ibubrofen,…. lahko tudi Lekadol, Daleron.

Vatko sem odstranila, ker se mi je res zdelo, da je še slabše. Za trenutek je bilo malo boljše, potem pa mi je začela cela stran obraza zatekati. Zdaj jemljem Nalgesin-s, ker ostalega v lekarni brez recepta nisem dobila.
Hvala za odgovor in lp.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

nalgesin je kot aspirin in povzroča krvavenje

Spoštovani/a asp,

nalgesin in aspirin res sodita v skupino analgetikov, to pa je verjetno tudi vse kar jima je skupnega.
Učinkovina aspirina, ki je “odgovorna” za krvavitve, je acetilsalicilna kislina, glavna učinkovina nalgesina pa je naproxsen, ki nima vpliva na krvavitve.

New Report

Close