Huda bolečina med nogami
Spoštovani! Prejšnji teden me je med tekom začelo močno boleti v predelu mednožja na levi strani. Bolečina je pekoča in počutiš se kot da te nekaj zateguje oz. se ti zatika in je zelo močna bolečina. Po koncu teka, razteznih vajah, kratki masaži z gelom Favn, bolečina še vedno ni ponehala. Pojavi se pri hoji, ko se usedem ali vstanem, pri obuvanju ipd. Mišice na nogi sicer niso boleče na otip, prav tako me ne bolijo stopala. Lansko leto sem imela enak problem vendar na desni strani. Težavo sem rešila tako, da sem s tekom prekinila za približno en mesec. Sedaj pa nimam nobene želje zopet en mesec mirovati, saj je tek moj vsakdanjik in mi pomaga pri sproščanju in zmanjševanju stresa. Ali lahko iz navedenega sklepate zakaj bi lahko šlo in ali je smiselno najprej k zdravniku na slikanja ipd. ali bi morda obisk pri Vas zadostoval, da se nato poslužim katere od terapij? Stara sem 24 let. Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,
Sara.
Pozdravljena Sara!
Bolečina lahko izvira zarai različnih težav: lahko gre za trigger točke v kateri od mšic, lahko gre za natrganino ali nadraženo kito, lahko je prenesena bolečina iz hrbta ali pa čisto kaj drugega. S pregledom lahko ugotovimo kaj je vzrok za bolečino in potem lahko tudi naredimo najprimernejšo terapijo, saj ima vsaka od zgoraj naštetih stvari svoj potek zdravljenja.