Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Hud trdovraten kašelj

Hud trdovraten kašelj

Pozdravljeni!

Pišem vam zaradi težave moje mame. Mama je stara 73 let in do sedaj brez posebnih zdravstvenih težav.
Pred cca dvema mesecema je najprej začel nenormalno kašljati moj 20 mesečni sin. Kašljal je predvsem v ležečem položaju in nekajkrat je bilo prav grozljivo, ker sem imela občutek da se bo zadušil. Bilo smo 3x pri zdravniku kjer naj bi bilo vse o.k.
To kašljanje se je potem preneslo name in na moža in seveda tudi na babico. Sin je pri tretjem obisku zdravnika kljub normalni krvni sliki dobil AB, po katerem se mu je stanje kar hitro umirilo. Prav tako smo na AB pristali ostali. Midva z možem sva že kar o.k. ampak moja mama, pa…prav strah me je zanjo. Tudi pri njej je bila krvna slika ok (izvid iz 07.09.: CRP pod 8, L 8,1, rdeča krvna slika normalna)
Kljub temu da se na krvi ni videlo da bi se v telesu dogajo kaj posebnega, ji je osebna zdravnica, mislim da pri tretjem obisku, predpisala Amoksiklav, ki ni pomagal nič. Zato jo ne napotila na pljučni dispanzer v SPB Celje. Tam ji je bila postavljena diagnoza Akutni bronhitis in je dobila Fromilid 500mg na 12 ur. In kontrola čez 14 dni. Stanje se je sicer za malenkost umirilo, ampak res samo za malenkost. Ko ne kašlja se počuti dobro, je polna energije, elana…ko pa pride napad kašlja je pa GROZLJIVO!! Napadi kašlja so tako hudi, da ob napadu ne more kontrolirati uriniranja
Spati ne more v ležečem položaju, ker jo duši, Tako da spi v polsedečem položaju. Danes je ponovno imela kontrolo in slikanje pljuč. Zdravnik jo je poslal v bolnišnico Topolšica – PNEUMOFTIZIOLOGIJA.
Na napotnici je tudi napisano ˝na RTG odkriti okrogli leziji, okrogla lezija l. zg. režnja in seed. režnja
No pa še to…mama je vedno odlagala z obiskom zdravnika in tako je tudi sedaj, saj pravi da še ne bi šla v Topolšico, da bi še malo počakala, da saj bo mogoče boljše. Na napotnici pa ima pod stopnjo nujnosti navedeno nujno.
Zanima me kaj pomeni ta diagnoza? Jo ob takšni dianozi še lahko pustim čakati da bo boljše, ali jo poskušam prepričati da MORA iti naprej na pregled? kakšen je potek zdravljenja?

Upam da sem napisala tako da je razumljivo.

V upanju na vaš odgovor vas lepo pozdravljam!

Polona

Spoštovani

Predlagam, da gospa pride na našo Kliniko, da ji opravimo preiskave in da dobite odgovore na vsa ta vprašanja in odpravite dvome in pomisleke.
Z nujno napotnico se bolniki pregledujejo v sprejmni ambulanti v roku 24 ur od predpisa napotnice. V kolikor ima gospa nujno (svežo) napotnico načeloma pride v sprejmno ambulanto Golnik.V kolikor pa ima hitro napotnico, pa se lahko naroči na tel:0802667 ali preko spleta: [email protected] ali pa enostavno pošlje original napotnico na naslov:

KLINIKA GOLNIK
Pulmološka ambulanta
Golnik 36
4204 GOLNIK

in ko prejmemo napotnico, ji bomo še isti dan poslali vabilo za pregled v naši Pulmološki ambulanti na domači naslov.

Lep dan in lep pozdrav

Nikolina Rozman
Pulmološka ambulanta

Pozdravljeni,

pred dvema letoma in pol so mi diagnosticirali astmo, ki je posledica alergije na mačji epitel. Dali so mi zdravila Pulmicort, Aerius, Ventolin, otolarinolog pa mi je predpisal Nasonex, ki ga jemljem zelo redko-po potrebi. Prejšnje poletje sem začela kašljati in izločati sluz. Kašelj (in izločanje sluzi) se je do danes stopnjeval kljub redni uporabi zdravil in povečanem jemanju vpihov Pulmicorta. Pogosto sem utrujena, včasih me peče v pljučih. Stara sem 35 let, nekadilka, živim zdravo-se veliko gibam in ukvarjam s športom. V zadnjem času kljub zadostni kondiciji težko zdržim vsak napor, saj mi kašelj in oteženo dihanje to onemogočita. Ventolin malo izboljša dihanje, a ne prav dosti. Prav tako ne vonjam več in ne okušam več hrane. Nazadnje sem bila pri pulmologinji leto nazaj. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala za odgovor in lp,

Renata

Najbolj pogosti razlogi za kronični kašelj so rinitis z
zatekanjem sluzi nazaj v žrelo, astma in gastroezofagealni
refluks. Glede na opis težav, bi lahko bilo karkoli od
tega, lahko tudi več dejavnikov skupaj.
Vsekakor je potreben prgled, preiskave in spremljanje,
včasih tudi dlje časa, da se odpravi kroničnem kašelj.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

New Report

Close