Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca hud pritisk v ušesih in omotica

hud pritisk v ušesih in omotica

Pozdravljeni,

pred nekaj dnevi sem nenadoma začutila izredno močen pritisk v ušesih kot bi pristajala z letalom in imela sem občutek, da bom izgubila zavest. To je trajalo nekaj ur. Glava me ni bolela, prav tako ne ušesa, je bila pa prisotna omotica in rahla slabost in nekoliko slabši sluh. Popoldne je to nekoliko izzvenelo. Naj povem, da imam že nekaj mesecev tudi kraste v nosu iz meni neznanega razloga.
Naslednji dan sem šla k zdravniku, ki mi je predpisal Operil kapljice in mast za kraste ter vdihavanje fiziološke raztopine večkrat dnevno. Krastice v nosu so izginile, pritisk v ušesih ni več tako močan, je pa vsak dan še vedno prisoten in me moti in ko ga poskušam izenačiti s pihanjem skozi zaprt nos, ni nič boljše. Večkrat dnevno se pojavi omotica, ki je zelo neprijetna.

Pritisk je normalen, stara sem 31, normalne teže, ne pijem, ne kadim in se zdravo prehranjujem.

Kaj bi to lahko bilo in kako naj si pomagam? Je lahko kaj nevarnega?

Za odgovor in vaš čas se najlepše zahvaljujem,

Maja

Pozdravljeni!

Najprej bi bilo potrebno pregledati zunanji sluhovod ter preveriti stanje bobničev. Ob pregledu bo potrebno oceniti, ali gre za vnetje obnosnih sinusov. Če je vse to v mejah normalnega – sledi preverjanje stanja zobovja. Včasih skrita granulomska vnetja zob, ki so bolj zadaj, povzročijo podobne preglavice. Če je tudi to v mejah normalnega, začnemo v vaših letih spraševati po “klopih”. Ali ste imeli kdaj rdeč madež na koži?
Skratka: v primeru nadaljevanja težav je potreben pregled pri zdravniku.

Lepo vas pozdravljam.

Danica rotar Pavlič

Opravila sem ORL pregled in vse bp. Tudi zobozdravnik mi je pred tremi meseci pregledal zobe. Klopov ali kolobarjev nisem imela, prav tako sem bila cepljena proti boleznim klopov.

Na krvnem pregledu pred dvema dnevoma ni pokazalo ne vnetja, ne kakrsnikoli drugih tezav. Sem se pa spomnila, da so me nekako pred dvema mesecema rahlo bolele vratne bezgavke (pod usesnimi mecicami). Skrbi me, da na gre za kaksen limfom ali kaj podobnega, ker se to ze tako vlece in nic ne najdejo, jaz se pa se vedno slabo pocutim. Bi se morda na krvi videlo, ce bi slo za kaj hudega?

Hvala za odgovor,

Maja

Pozdravljeni!

Krvna slika bi zagotovo pokazala odstopanja, kot je na primer leukemija. Kot sem razumela gre za močan pritisk z boležino, ki ni stalna, ampak epizodična. Glede na to, kar ste navedli sta v ospredju dve možnosti: migrenska vrsta glavobola ali pa še vedno skrito granulomsko vnetje.
Sama sem imela leta 2003 težave, ki so bile podobne vašim. Trdila sem, da imam vnetje ob korenini zoba. Zobzdravnica je vztrajno trdila, da vnetja ni. Šla sem v zasebni zobozdravniški rentgen, kjer so našli žarišče. Ko je bil zob odprt in pozdravljen, so vse težave izginile.

Srečno v letu 2006.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close